Ahojte. Dcerka ma 2 roky a ekzém na nohách, stále sa škriabe. Niekedy ma lepšie a niekedy horšie... Zaradila som jej do stravy "zelenáče" - popis v nadpise. A preto hladam nejaké pozitivne skúsenosti u deti 😉 a hlavne kedy sa dostavili. Budem rada ak si povymiename nejaké skúsenosti 🙂 sem s nimi 😉
@ivka_marek
spirulina, chlorella, zelený jačmeň, reishi slúžia skôr na vnútorné užívanie na obnovu mikroflory čriev,trávenia atd atd.....neslúži na liečenie ekzemov..
odsleduje si,kedy sa jej to rozšíri,môžu to byť citrusy,čokoláda,prací prášok,aviváž,pančuchy,domáce zvieratko...
zakladom vsetkeho je odstranit kravske mlieko z jedalnicka
@ivka_marek skús aj konopný balzam, ten je výborný na ekzémy.
alebo nám pomohla homeopatia, kúpanie v morskej soli /v zacelenom štádiu/, a mastička aquaphor, tri roky sme bojovali, kým sme to našli, aj ten konopný balzam nebol zlý, nejaký bio sme mali, nech sa čím skôr vyliečite
@dominika6 praveze mne sa zda ze to už ani ekzém nie je...nohy ma rano celkom pekné a potom zrazu červené flaky a podobne..boli sme na testoch, nemá na noc alergiu len že nevie spracovať väčšie množstvo histaminu..zmenili sme praci prostriedok, avivaz nepouzivam, pancusky bavlnené..
@salome123 skusala som- 3 týždne bez psenice a mliečneho aj ja aj dcerka (pozitivum ze ja som schudla), žiadny alkohol a podobne
@monca1111 homeopatiu sme skusali, bez úspechu..mozno zmeniť homeopaticku?? Konopný olej som dávala a aj pila, konopnú masť -krém mam, akurát že na ekzém a mam pocit ze este viac jej to zacervena..:/
ivka_marek @Nám veľmi pomohla masť Dermalex repaier pre kojencov a bábätka a kúpanie v ovsenom kúpeli od firmy Topnatur-majú ho už aj s pridaným konopným olejom alebo bez neho.Možno s tým olejom by bol lepší,nemala by takú suchú pokožku.A ešte som pridávala do kúpeľa morskú soľ. 🙂
kamoška mala ekzem a začala užívať prípravok plný antioxidantov a resveratrolu.Ekzém úplne zmyzol 🙂
@anickanrfs skusim vyhľadať, dakujem. Nevies sa jej opytat na presný názov?
zistím
@ivka_marek určtie si urobila. jačmen , chlorela je super , organizmus detoxikuje, dostane do seba minerály, vlákniku, chlorofyl, len nezabudni aj na pitný režim. ale, najdoležitejšie je udržať zdravé črevo. číže v prvom rade vynechať všetko živočíšne mlieko, aj skryté, čítať, čo sa vo výrobkoch nachádza. vynechať biely cukor, bileu múku, éčka, umelé tuky, ochucovadla...pridať veľla ovocia, zeleniny ..a pozrela by som si aj duchovnú príčinu choroby 🙂 držím palce 😉
www.zvarovaanna.jeunesseglobal.com tu na tomto linku to nájdeš aj sa to dá objednať, volá sa to RESERVE
@jonas17 ano aj duchovné som už na to pozerala. Zeleninu teraz jedava len v polievke keďže ta v obchodoch v zime nemá pridanú hodnotu..preto aj ten jačmeň. Mliečne je vrlky problem vynechať..ona toho veľa nezje a ked ano tak také riedke/tekute ...ale robievali sme voľakedy krupicu z ryzoveho mlieka a to bolo celkom chutné tak asi ho zavediem opäť do jedalnicka miesto kravy
@ivka_marek skôr by som skúsila colostrum..ja osobne som chvíľu deťom dávala tiež,nie kvôli ekzému,ale poznám viacero mamičiek ktorých deťom to pomohlo..čo sa týka hore uvedeného,treba si pozrieť štúdie,je ich viacero.ja som začala dávať malemu zelený jačmeň kvôli črevam,ale skončili sme s tým.
A ešte ako u bolo spomenuté,vyradila by som komplet mlieko a sladkosti.
@inull5 a prečo si prestala s jacmenom? Coloatrum som zaradila asi pred 3 dňami aj s probiotikami. Tak uvidíme. Mlieko nepola 3 týždne a žiadna zmena, myslis ze mala odluka od mlieka?
@ivka_marek pretože som si citala štúdie na to,skús si prečítať na nete stanovisko ambulancie klinickej výživy..www.akv.sk malo by to byť aj cez Google zadaj nejak kľúčové slovo mladý jačmeň stanovisko,alebo podobne,ja som to citala v lekárskom časopise,no bol tam odkaz na toto. Ja nie som zástancom mlieka,aspoň teda nie mlieka z obchodu..bohužiaľ máloktore kraby sa pasu na lúke..sú v mastaliach,dostávajú hormóny na zvýšenie dojivosti,často je v mlieku krv a hnis..toto je na dlho.mám známu,ktorej syn bol stále chorý,mal akné,aj atopicky ekzém..behali po lekároch,rôzne meste,kortikoidy a nakoniec jej nejaký odporučil colostrum..trvalo to dlhšie ale pomohlo..inak je rozdiel colostrum a colostrum..aby si nevyhadzovala peniaze zbytočne..také ktoré je zbierane 24 a viac hodín po oteleni kravy veľa osohu nespraví,tiež záleží na metóde spracovania.. Neviem ktoré užívate.3 tyzdne bez mlieka nie je krátka doba,nepapal ani jogurty,syry??inak mne to ani nepride ako typický ekzém..skôr ako problém so suchou pokožkou.
@ivka_marek detský prášok Lovela baby, mne toto spôsoboval Biomat Bonux, Persil nesmiem ani z diaľky vidieť... ešte mi to vyvoláva čokoláda, kakao a arašidy, dokonca mi opúcha hrdlo ☹ musíte vysledovať čo jej nerobí dobre, môže to byť aj obyčajný chlieb (pšenica)
kolostrum je tiez z kravy, ja by som nedala.
@ivka_marek tri týždne bez mlieka je malo. aleze úplne bez mlieka ste boli? ani piškóty, ani chlieb?
Ja som maleho kupala v odvare z ovsenych vlociek... uzasne ukludnilo pokozku.. a este si skus precitat cosi o urinoterapii.. aj to sme skusali a ekzem zmizol.. vela stastia...
@gajdosovci urinoterapiu som skusala, potierala som ju rano jej mocom, dokonca som jej to davala pit. bolo to pred letom/v lete a zlepsilo sa. Ale nevedela som ze ci to bolo len tym alebo aj letom a tak.
Na vsetky kremy co jej dam mi hovori ze ju to štípe...
@inull5 uz som si nasla stranku a študujem :o)
@ivka_marek neskúsila si Tradičnú čínsku medicínu? Oni na základe príznakov, diagnózy podľa jazyka vedia dať bylinky, akupunktúru.
Nas mal to iste, v prvom rade pozor na stravu, praci prasok, zistit co z jedla to zhorsuje, nas nemoze paradajky...striekala som koloidne striebro, teraz je to ok..🙂
@ivka_marek jedna mamicka od nas dlho bojovala s dcerinym ekzemom...nasadili domace kozie mlieko,do dvoch tyzdnov bola pokozka uplne cista
@mandala77 pila pred letom čaj - na zaklade čínskej medicini - preslo to ale skrabanie ostalo, preslo leto bolo dobre a po lete sa to vratilo a nepomohol uz ani caj
@tinkaro praci rpasok sme vymenili,teraz len eko z DMky
@alenka7777 mali sme nejaky cas doma kozie, musim zase vyzistit ci este predavaju, kludne nasadim opat kozie- myslis ze len pit??
poradím ešte kúpele v odvare z pliev /šupky zo zrna/,najlepšie,ak by si ich vedela zohnať priamo v mlynoch