Ahojte maminy/ženy
Máme na striedavej priateľovho syna (každé 2 týždne). Jeho mama vyberá cca každé dva mesiace rôzne maste, lieky na ekzem. Ze vraj chlapec má vyrážky a silno ho svrbí koža. Chlapec je u nás druhý rok a ešte ani raz som ekzém na nohách mu nevidela ani koža ho nesvrbi.
Tie maste čo mu mama nátiera obsahujú kadejaky humus. Nechcem byť paranoidna, ale odkedy jej neplatíme výživné dáva nám preplácať fakt bludy. My platíme lieky, školu, šaty a pod. Myslíte že ekzém sa objaví len raz za dva týždne, keď je u mamy a potom už nie? Ja som ekzém nikdy nemala tak neviem.
ano moze sa, ekzem ma svoju aktivnu fazu obzvlast ak pricinou je napr. nejaka potravina, mam 8 mesacneho syna a nevieme prist na to co mu ho spusta a raz ho ma a raz nie a tiez som uz minula na kremy a pripravky majland, lebo predsa tomu dietatu chcem pomoct
@diamond007 veď to, že nemá u nás nič. Pýtali sme, že kúpime keď sa mu objaví ekzém že mu natrieme aj my, ale jeho mama povedala, že ona mu ekzém prelieči a u nás už netreba
@petamich to je jasne ak by mal ale ja som za dva roky čo je u nás nevidela nič
jasne to je podozrive, za dva roky by si si urcite vsimla a ono to zvycajne nezmizne zo dna na den, nas to ma niekolko tyzdnov, ustupi to a zas 🤷♀️ ja by som sa informovala napr. u pediatra, otec ma tiez pravo na taketo informacie a ak by mal naozaj ekzem pediater by ho poslal na kozne minimalne
@petamich nasadte mu probiotika.. U nas sa exem takto vytratil 🙂 + neviem aku kozmetiku používate... (za mna je vyborny Bioderma atoderm sprchovy olej)
@svetlana16 my nemáme žiadne maste len čo sme pozerali jeho mama mu vyberá také čo obsahujú kortikoidy...u nás som ešte ani raz si nevšimla, aby mal ekzém
To nie je velmi dobre nanasat kortikoidy len tak.... Poskodi mu tym... Aj ked musi chodit niekam k lekarovi, inak by sa k tym mastiam nedostala len tak. Zahada.. Ale urcite mu nasadte probiotika, skuste to navrhnúť aj matke dieťaťa.
@svetlana16 pouzivam LaRoche pre atopikov, Biodermu rada vyskusam, dakujem za tip! teraz som mu vymenila probiotika, vraj infant dophilus (neviem ako sa pise) je lepsi pre atopikov a klop klop uz dlhsie sa nejako zasadne nevysypal, tak snad 🤞🏻
@svetlana16 s mamou je veľmi zložitá komunikácia...a tie probiotika môžme dávať tie 2 týždne čo je u nás? Bude to mať účinok? Lebo u mamy, keď je to neviem nejako ovplyvniť aby mu dala...
@petamich ahoj.. Tieto prosím ťa? A už ich užívate a zatiaľ kľud?
@monikapatrikova ano 🤞🏻 uz sa dlhsie nevyhadzal, z coho sa fakt tesim, ten prasok je trosku ostara ale co narobim
@petamich tak držím silno päste, aby mu to zostalo ✊ a idem skúsiť kúpiť teda aj ja malej
Nie. Ekzém je dlhodobý problém ktorý buď je alebo nie je
Ma tie maste aj u vás??