Ekzém u bábätka

kika1106
8. mar 2024

Zdravím dcéra ma už dva tyzdne takéto fliacky po sebe doktorka nám povedala že to je asi ekzém že nemáme prať v avivazi a používať excipal u lipolotio krém a za dva tri týždne sa ukázať no prešiel už týždeň dačo a mám pocit že to ma horšie než to mala v pondelok pôjdeme znova doktorke nemá s tým niekto skúsenosť čo to je a čo zabralo na to ? Ďakujem

kika1106
autor
8. mar 2024
xsimonkax
8. mar 2024

Skúste ovsený kúpeľ. Kúpite v lekárni a taktiež používať na kúpanie iba Oilatum.

lubkovaandrejka
8. mar 2024

@kika1106 Ahoj, moja mala male taketo flaky niekolkokrat,chodime ku koznej. Po excipale to mala horsie, tak som ho zrusila. Najlepsie na to jej pomohol skincap krem, potom jej kozna predpisala x masti a kombinacia vsetkeho pomohla. Na kupanie kazala davat hypermangan a linola oilatum.

simona92101
8. mar 2024

@kika1106 to je dost rozsireny ekzem,okamzite smer kozna aby sa to nezhorsovalo.kupte v Oilatum (2 odmerky do kazdeho kupela) a treba najprv vysusit loziska.t.j zinkovou mastou.nesvrbi to?alebo z lekarne zatial Eucerin na atopicky ekzem,natriet loziska,ukludni to trochu.

nikpa
8. mar 2024

@kika1106 och tak to je dosť zlý a rozšíreny ekzém. Určite treba zájsť na kožné skôr. Ten excipial konkrétne synovi na ekzém vôbec nezabral. No každému sadne niečo iné, je to na dlhšie kým zistíš čo zaberie práve vám. Ale určite minimálne kúpeľ v hypermangane na dezinfekciu a zmiernenie prípadného svrbenia a aj Fenistil kvapky by som dala podľa potreby.
No vieš, že ekzem je vo väčšine vnútorný problém?! A kým na neho neprídeš tak sa bude stále vracať. Niečo jej škodí, laktóza, kravska bielkovina, lepok....

simona92101
9. mar 2024

@nikpa synovi to sposoboval kamilkovy caj,kym sme na to prisli tak to velmi dlho trvalo 😏