Ekzém u bábätiek

maciak410
6. mar 2022

Baby, bábätka ktoré majú problémy s ekzémom a mali ste aj mastičku s kortikoidami dali vám do toho aj iný krém? Akože aby premastilo keďže tie kortikoidy dva krát denne iba a extrémne to vysušia?

mon_ben
6. mar 2022

@maciak410 nám kortikoidy kožná vôbec nedala, ale dala namiesat kyselinu mliečnu v belobaze ichtyol krém a ichtyol pastu a k tomu som si dokúpila par drahších prípravkov podľa odporúčania Dr. Syn začal mal ekzem v 3m,teraz má 11,poczivo natieram a par mesiacov nemá vôbec nič

maciak410
autor
6. mar 2022

@mon_ben tu belobazu robenu máme aj my taká smradľava masť?

mon_ben
6. mar 2022

@maciak410 nie, tá smradlava tmavej farby je ichtyol. Kyselina mliečna v belobaze je bielej farby, úplne ako telové mlieko konzistenciou

maciak410
autor
7. mar 2022

@mon_ben lebo na krabičke je napísané belobaza

natalala
7. mar 2022

@maciak410 kortikoidy a este u babatka by som naozaj pouzila iba v nidzovam pripade a cielene na malu plochu, urcite nie 2x denne a na nejake vacsie plochy 🙈 ako sa pise vyssie. Ja napriklad som dala na noc, ked uz bolo velmi zle a nieco si stale skrabala a tym padom sa jej to nechcelo zahojit, ale iba 2 max 3 dni a potom sme uz pouzivali klasicke maste na to miesto. Lokalne na “vysusenie” ichtyolova mast, na premastenie ta s kyselinou mliecnou. Minimalne kupat, viac sprchovat a nie velmi horucou vodou, pouzit napr balneum hermal plus na umyvanie. Ziadne umele materialy na oblecenie, iba bavlna a davat pozor na prasok, idealne nieco prirodne alebo aspon ta detska lovela, ziadne avivaze (obsahuju zmakcovace a to drazdi citlivu pokozku). Ak budes kupat kludne pridaj sol z mrtveho mora, hocikde objednas cistu bez voni a zafarbenia. Este su velmi fajn aj z lekarne na premastenie bioderma atoderm a la roche posay ma radu pre alergikov aj telove mlieka aj olejove veci na umyvanie. Najlepsie je more s kombinaciou trosku slniecka, my mame vzdy potom od ekzemu urcitu dobu pokoj. Treba byt dosledny, naozaj kazdy den 2 x natoerat a po umyvani co najskor, nech sa uzamkne vlhkost v pokozke. Moja ma 2 roky a dari sa nam drzat ten ekzem na uzde, ale teda vzdy sa to zborsi ak ode ochoriet alebo ked jej isli zuby. Ked je dieta vacsie treba dbat aj na stravu, co najviac obmedzovat potraviny v kt je vela konzervacnych latok a kadecoho.

maciak410
autor
7. mar 2022

@natalala ver že niesom ani ja za kortikoidy aj som to dr povedala ale že uz to treba preliečiť a tiež nebudem to dávať dlho a dávam trošku len na najhoršie miesta samozrejme. O kúpaní viem ja som sama ekzemista a LA roche posay máme ale nepomáhalo kyselina mliečna nepomahala :( používam iba lovelu na pranie a všetko žehlim. Trápi ma to keď vidím ako ju to svrbí lebo viem aké to je.

mon_ben
7. mar 2022

@maciak410 nám kázala krátky kúpeľ každý deň, do kúpeľa pridávam vrchnáčik oleja do kúpeľa https://www.drmax.sk/linola-fett-ölbad, bite to Dr predpísať bez doplatku myslím, umývame s derma kockou https://www.schneider-lekaren.sk/tovar/3646/a-d.... Na premastenie celého tela máme https://www.notino.sk/a-derma/exomega-zjemnujuc... a na ekzem lokálne https://www.mojalekaren.sk/skin-cap-50ml-krem/. Možno pomôže ako tip.

natalala
7. mar 2022

@maciak410 mrzi ma to :( viem o com pises, ja som mala tiez ekzem a moja mala sa neraz doskriabala do krvi :( z tvojho prispevku nevyplynulo, ci vies co su kortikoidy zac, tak som iba na to poukazala. Rste ma napadlo, ze malu kupavam v ovsenych vlockach. Iba obycajne dat do vody a vytvori sa taky sliz (tymi vlockami rozmocenymi je potres cele telo) ani nesprchovat potom iba oplachnut tou vlockovou vodou. Mojej malej to ukludnuje kozu a mna v tom tiez rodicia kupali ako malu.

maciak410
autor
7. mar 2022

@natalala práveže viem ani jej ich nebudem dlho dávať dr mi povedala že sú slabé že sa nemusím báť ale naozaj v priebehu dvoch dní zabrali no a áno máme aj kúpený ovsený kúpeľ.