#ekzem
Ahojte, nedavno som tu pisala, že moja malá (takmer 2,5rocna) ma 2 fľaky v podpazuší a v rozkroku. U kožnej sme už boli asi 3x, jedine lotriderm pomahá na kratko, ale vzdy sa jej to vrati. Inak sme uz snad vsetko vyskusali, berie aj od justu zinkovy sirup narosan. Tak som jej dala zobrat krv, moč a vytery. Krv a moč ma v poriadku. Z hrdla z vyteru jej vysla nejaka bakteria, ktoru vsak mala aj minuly rok. Vtedy mala aj antibiotika ale nepomohlo. Doktorka vravela, ze proti tejto bakterie bola ako mala očkovana, preto zrejme nema ziadne tazkosti, len tie 2 flaky, ktore vsak nesvrbia. Zrejme tie flaky s bakteriou suvisia. Alergolog je zbytocny, lebo nie je to rekacia na jedlo (podla koznej), podla koznej darmo jej da masticky, treba riesit vnutro teda pricinu. Ok pricinu sme nasli, odvtedy mala uz asi 3x antibiotika a stale bakterie v sebe. Doktorka by to uz neriesila (lebo nema tazkosti), ale toto takto nemoze zostat. Pytala som sa na infektologa, zevraj on mi nepomoze. Ze mam skusit ORL. Napada vas este nieco kam sa obratit a ako to uz riesit, ked uz druhy rok ma v sebe tu istu bakteriu a ani antibiotika nepomahaju?
@carrot_apple nastastie nebyva chora moc casto, len ma do skolky nastupit v januari tak uvidime. Tazkosti nam to zatial nerobi, proste "len" tie flaky ktore sa zvacsuju, ale nastastie ju to nesvrbi
deti žijú v pohode s niektorými druhmi baktérií..je teda toto tvoj prípad?pokiaľ stále nekašle nekýcha nemáva zápali hrdla oka očí a pokožka ju nesvrbí...nieje dôvod na paniku, my sme sledovali na synovi fľaky pod kolenami, ktoré ho aj svrbeli, mal to od 6mesiacov do 3rokov a zmizlo mu to..samo...ale u nás sa z krvi zistila alergia na trávu a kašlal stále ale chorý nebýval...takže sme iný prípad a vidíš, prešlo to samo, možno z toho potrebuje vyrásť, moja dcéra mala takto seboreu dlho dlho a tiež to samo zmizlo, len sme menili šampóny....