Ahojte, dcerka 18 mesacna ma takyto cerveny (suchsi) flak na krku a v podpazusi este vacsi. Vyskusali sme propolisovu mast, holtov krem, bepanthen sensiderm, aloe vera gelly, olej oillatum, lotriderm (na predpis od koznej). Co sa tyka vnutra, bolo nam odporucane narosac tropic, nakolko obsahuje zinok a kopu vitaminov na vnutorne precistenie. Berie ho mesiac. No nemizne to. Mate nejaku skusenost a nieco overene?
Moja malá, keď mala ekzem, nám kožná vždy predpísala masticku, ktorú jej namiešali v lekárni, a ekzem vždy do 3 dní zmizol a to mala veľké ložiská na celom chrbáte. Skúsila by som inú kožnú. Lebo tu maste z lekárne nepomôžu, jedine ak ložisko zmizne,tak potom premastovat lekarenskou kozmetikou napríklad bioderma.
@werony_n a uplne ste sa ekzemu zbavili? Ten krem ktory nam dala kozna, pomoze, lebo zmizne uplne, avsak do par dni je to spat. Je to taky kolotoc. A krem sa nesmie pouzivat dlhodobo :(
Áno, zbavili sme sa toho úplne, ale umývam ju len biodermou (ABC derm) aj natieram len biodermou ( teraz v zime cold cream) , sú to skvelé krémy ako prevencia ekzému. Aj detska lekárka mi hovorili, že akú má krásnu hydratovanu pokožku.
Ahoj , skúste alergologiu my sme sa tiež trápili veľmi dlho s ekzémom večný kolobeh
@werony_n ano zvazujem biodermu
@adusik0542 a tam co zistili? Ze to je kvoli nejakej potravine? Robia odbery alebo ako?
Stvorkveta masť. A odsledovala by som si ci to nespôsobuje nejaká potravina. Aj chlad môže.
Nasa ked mala ekzem najviac v zahyboch neskor kdekolvek na tele sa porobili fliaciky.tiez som vsetko skusala aj od koznej..nam sa najviac osvedcila zinkova mast a ked bol ekzem vysuseny premastovali modrou indulonou alebo biodermou.biodermu ma doteraz kozmetiku kupel telo. A samozrejme treba davat probiotika dlhodobo.a este aj kupel v hypermangane.
Dcera bola kojena spravil sa jej v pol roku ekzem a zbavila sa ho cca v 2r. Na alergo nic nezistili.teraz je znova objednana na testovanie ako 3.5rocna.ekzem uz nema klop klop.
@lucia245 aj ja mam pocit ze teraz v zime to ma horsie, v lete to nemala az taketo velke a cervene
Robili jej imunologicke testy a ukázali jej zvýšené hodnoty na konzervačné látky
@adusik0542 u nás to iste. Nabeh na histaminovu intoleranciu
Modrá indulona.