Ekzém pod kolenami dieťaťa

dominikamacakova
22. dec 2022

Neviete prečo sa malej urobili hrozné ekzémy práve pod kolenami? Tam to začalo. Už ich má aj na predlaktiach (v tej časti ako sa nosí náramok) na zadku (presne kde sedí tak dva kruhy). Skúšala som lipobase a indulonu. U dr som zatiaľ nebola... Raz to má horšie a raz lepšie.

veronikaszabova
22. dec 2022

@dominikamacakova v zhyboch sa robi ekzem najcastejsie. Bez s nou co najskor ku koznemu. Musi ju to svrbiet - viem o com vravim. Ekzematicka som od mala

dominikamacakova
autor
22. dec 2022

@veronikaszabova práveže ju to nesvrbí, dávala som jej aj bepanten proti svrbeniu, to som zabudla napísať. Ekzém mala už ako 6 mesačná na krku a odvtedy nič až teraz ... Dr nám vtedy moc nepomohla, bol to boj s milión masťami. Nakoniec zabrali až kortikoidy. Ale samozrejme pôjdem s ňou. Len ma zaujíma prečo práve pod kolenami 🤔 Ja som si myslela, že z kočíka

slavomira236
22. dec 2022

@dominikamacakova keď to má červené nepremastuj mojej sa tak po lipibaze ekzém strašne zhoršil dávaj si kovu masť nech to má farbu kože až potom premastuj...

ichbinich
22. dec 2022

@dominikamacakova
Dcera mala ako babatko nabeh na atopicky exzem, mala ho aj takto pod kolenami. Uz z toho dost "vyrastla" , ale v zime ma ovela citlivejsiu pokozku. V lete sa moze sprchovat hocicim, v zime iba specialnymi gelmi z lekarne (Avene, Bioderma, La Roche Possay). A Ked sa jej spravia taketo cervene suche miesta, tak na 100% pod kolenami.

Jej dobre zabera od La Roche Possay Lipikar AP+ stick
https://www.larocheposay.de/lipikar/lipikar-sti...

ada309
22. dec 2022

Tiez sa priklanam k atopickemu, vzime sa zvykne zhorsit vplyvom chladu,alebo naopak ak sa pod oblecenim spoti a pod... pokial ma cervene,podrazdene,vysusuj zinkovou mastou/ sudokrem a pod az nasledne premastuj...

dominikamacakova
autor
22. dec 2022

Ďakujem 🙂

bale1rinka
16. máj 2024

ahojte
asi stará téma,ale máme problém s týmto:
neviete náhodou o čo ide?
u kožnej sme boli, ani jedna ich masť nezabrala, hlavne na tie guličky(vyrážky)
skúšala som všetky oleje, pretriedila stravu, teraz je to cca dobre, už to trvá presne ROK a niesú obdobia kedy je to dobré, furt je to zlé, svrbí ho to...som zúfalá...

prea
24. jún 2024

@bale1rinka ahoj moj maly ma to iste mam pocit ze toto nebude nahoda ale bude to zas dajaka super kozna vyroza… skolke ze maju vela vyraziek bola si u kozneho ?

bale1rinka
25. jún 2024

@prea bola som u kožnej nakoniec, myslela, že to môže byť Molusk ale pozrela lupou a svetielkom volákym, vraj keratózna pokožka, dala mi afloderm, masť s kyselinou mliečnou a do kúpeľa ...hmm... neviem si teraz spomenúť,ale nedávam mu to lebo to smrdí a bojím sa aby to nevypil keď sa bude kúpať...
ale že úplne som vylúčila mlieko a mliečne produkty a má to lepšie no tie guličky má furt a dnes ráno sa mu tam normálne chrasta urobila a odpadlo to a krvácalo mu to...do 6.8. sa zbláznim kým pojdeme ku imunologičke😠
čo narobím....musím vydržať

bale1rinka
25. jún 2024

@prea už som mu aj keralan kúpila...ale psoriáza to vraj nieje

prea
25. jún 2024

@bale1rinka no ako ja sim sa dnes objednala na kozne ale dokedy nas zoberu tak to aj dva mesiace, kukaj ma to dnes natrete ale akoze stale toide viac a viac , kde si bola u dr ?