Ekzém po moluskách

jankadanka654321
28. máj 2024

Ahojte, dcerka (5) ma uz takmer rok exem po moluskach. Tie sa tvorili len asi 2 mesiace a malo kusov v lakotvej jamke ale zrazu to cele miesto zcervenalo, svrbelo a to je ten exem ktoreho sa nevieme zbavit takmer cely rok. Lekarka predpisuje len kortisolovu mast ktoru sme aplikovali a hned to zmizlo. Po par dnoch ako sme prestali natierat sa to vratilo a dcera si to skrabala do krvi, az to mokvalo. Lekarka vravela ze nic ine nepomoze. Skusali sme aj ine ale zo vsetkeho to bolo len horsie. Dcerka odmieta kratke rukavy a ide leto, myslim ze aj slnko by pomohlo ale o tricku ani pocut nechce, dost ju trapi ze ma skaredy flak.
Mate podobnu skusenost ? Podarilo sa to niekomu vyliecit uplne ? Dakujem !

marianarem
29. máj 2024

@jankadanka654321 Slnko moze aj uskodit, to zavisi. Ja som ekzematicka a niektore roky mi slnko nerobilo dobre.
Mne celkom pomaha krem Laroche Posay Lipikar Baume AP+M..Ale ked je to zle, tak to nie, vtedy aj ja preliecim kortikoidom a potom udrzujem tym La Roche Posay minimalne 2x denne. Niekedy sa to.vobec nevrati.
Druha vec, co mi pomaha, je nizkohistaminova dieta. Teraz uz nedrzim nejaku prisnu, ale kratko.po porode som mala katastrofalny ekzem po celom tele a po nasadeni.prisnej diety som videla, ako tie flaky miznu jeden po druhom. Niektore okamzite, ine trvali tak 6 tyzdnov.

lucilaines
29. máj 2024

Syn mal tiez molusky a vyhodil sa mu potom ekzem. Sice asi nie takyto vazny, mal len maly fliacik. Najorv neprechadzalo, ale zabrala propolisova mast takmer okamzite.

ladivina
29. máj 2024

@marianarem môžem vedieť aká to bola diéta? Môj synček má ekzem a ja ho kojím no a zhoršuje sa mu to každým dnom , už to má okolo 10 dni včera nám dala doktorka ZeroBase cream ale neviem to ešte posúdiť či to pomáha.ten La roche som ešte nekúpila ale možno asi kúpim lebo som zúfalá aké to má zle

marianarem
29. máj 2024

@ladivina Pozri si na googli nizkohistaminovu dietu alebo "low histamine diet", je to celkom zlozite, tak tazko to v skratke napisat. U babatiek moze ale vadit aj laktoza, lepok, mliecne bielkoviny, skoro.hocico, tazko povedat :( ak by si to chcela riesit eliminacnou dietou, tak na zaciatku treba nechat len par bezpecnych potravin a potom po jednej pridavat a sledovat efekt. No je to na dlho :(