Ahojte. Chlapec 5r.ma problem so suchou, atopickou pokozkou, ma ekzem na nozkach, brusku, niekedy aj na tvaricke. Stari rodicia maju jacuzzi, do kt.davaju klasicke dezinf. tablety. Kupu sa tam dospeli aj deti, voda sa meni minimalne, skor sa to riesi tymi tabletkami.
Myslite, ze je to kupanie vo virivke poriadku?
Ci je lepsie mu napustat maly bazenik s cistou vodou, do kt.nik okrem neho nepojde? Vdaka
@anjetta dezinfekcia bazenova a ekzem - NIE. na ekzem pomaha morska voda ked uz.
ale teda vo vasom pripade samostatny bazenik pre neho a cista voda
@elmivelmi ja som ich robila vo vani, aj v kúpeľoch vo vani. Oni sa kúpať môžu len nie v chlorovej vode a nie v čase vzplanutia. Ale stačí pridať aj olejnatu zložku či ovseny prášok či vločky a spokojne.
V kúpeľoch bol kúpeľ každý deň a každý deň iný po dobu 3 týždňov. Doma sme pokračovali
My sme vytiahli väčšiu vaničku, nasypala som soľ, kúpiš v dm a mohlo sa bahnit dítko. Vírivky a hlavne klasické kúpaliska s teplou vodou sú nevhodné aj kvôli možnosti infekcii, ktoré ekzematik ľahko chytá
baby treba vyskušat napr ja ekzematik mne pomohla bešenova, smrdaky , sklene teplice rajecké kupele ,mne vyhojili thermal kupele
ja zase nedám dopustit na thermal bazeny , infekciu z bazena som nikdy nemala za tie fakt roky rokuce
krátka sprcha ano aby nebola spotená koža to je dôležité
ale inak vana s niečim a potom natret zabalit do platenej plachty a do tepla nič lepšie
Ja deti kupem v octe samozrejme naliaty do vody vo vani,, ocot pomáha koze s PH ci ako mi to vysvetlil jeden lekárnik, ekzémy nemá staršia jej to pomohlo, znesie už aj chorobu vodu ale kupem ju stále ako som mala poradne pred par rokmi, pomohla nám Podhájska každý víkend, masticku bez hormónov a žiadne farbivo karmíny to je zabijak
čistá vražda na ekzem, nič horšie ako bazenova chemia a chlor na ekzem a suchost pokožky nie je
čistá voda malý bazenik ja som ekezematik od 3 r a jediný bazen čo zvladam su minerálne termalne bazeny ale ani tie nemôžu byt moc chlorove