Ekzém a parazity

leyla97
4. apr 2024

Ahojte, dcerke sa vyhodil ekzem asi 2 mesiace dozadu. Pride mi to velmi zvlastne pretoze je dost tmava (je mulatka) takze nema taku citlivu kozu. Ale ja hladam pricinu toho ekzemu. Uz som sa docitala aj ze ten ekzem mozu sposobovat rozne parazity (sme asi 3 mesiace na slovensku na dedine kde mame macky ktore asi niesu nejako pravidelne odcervovane, alebo aj ked su, neda sa pri vonkovych mackach vsetko ustrazit)...No ja si zacinam spajat suvislosti ci naozaj nedoslala nejakeho parazita od nich, stale sme vonku, hocico chyta....mali ste niektora s tymto skusenost ?

dadis
4. apr 2024

@leyla97 Ahoj, nebudem ti tvrdit, ze parazity tvoja dcera nema. Skor si sa ale docitala jednu z mnohych tem okolo biorezonancie a predajcov pochybnych lieciv. Kazdopadne, ak podozrenie mas, zavolaj pediatrovi a on ta naviguje na odber vzorky stolice, ktoru prinesies na vysetrenie.

sara07
4. apr 2024

príčin ekzemu su velmi rôzne
môže byt aj voda z kohutika , no važne napr ja ked sme u babky má chlorovejšiu vodu taku inu proste hned suchšia začne byt a už ekzém
tiež môže byt z očkovania že spusti v tele niečo čo tam geneticky je dané, niekto to má niekto nie
na mačky môže mat alergiu ale parazity z mačiek sa určite neprenaša formou ekzemu, ak daj vyšetrit stolicu na parazity a budeš kludna ak je čista môžeš to rovno vylučit

slavomira236
4. apr 2024

@leyla97 moja dostala ekzem po ockovani v 2rokoch..

leyla97
autor
4. apr 2024

@slavomira236 a ako si mozte byt ista ze to bolo ockovanim? aj to som uz pocula...my sme mali posledne ockovanie uz davnejsie neviem presne kedy, moja bude mat v July 3 roky..

leyla97
autor
4. apr 2024

@sara07 S tou vodou to moze byt lebo zijeme v zahranici kde pijeme iba balenu vodu a odkedy sme tu na sk pijeme z kohutila a voda tu je znama svojou tvrdostou....a o tych ockovaniach son pocula ze u niektorych deti sa spustil autizmus....veru ani tomu ekzemu by som sa necudovala....my uz mame po vsetkyck ocko a vzdy som uvazovala ze vlastne co sa v tych vaxx skryva...

marianarem
4. apr 2024

@leyla97 Vo vakcinach sa nic neskryva, cele zlozenie je napisane v letaku.
Ekzem sa moze po ockovani objavit, ale aj po hocijakej chorobe. Ale ako tak citam, ze zijete s mackami, tak je skor mozne, ze mala ma alergiu na macky alebo na roztoce, to by som dala otestovat. Dalsia vec, co napriklad spusta ekzem mne, su plesne. Neviem, v akom dome byvate, ci v zateplenom alebo nie. V zateplenom je mensia sanca, ale kazdopadne prezrela by som dom od hlavy po paty, ci sa niekde neskryva plesen. My sme teraz nedavno nasli za obrazmi v obyvacke, tam by ma nikdy nenapadlo hladat, bola to nahoda.

leyla97
autor
4. apr 2024

@marianarem tie roztoce mi tiez vrtaju v hlave ale vobec neviem o nich nic, ako viem zistit ze mame roztoce a ako ich znicit? Plesen neviem to asi nie byvame u rodicov momentalne dom je zateplneny postaveny asi 13r dozadu...ale nikdy nevies popozeram vsetko, lebo zvlastne ze sa jej to spustilo tu na SK

marianarem
5. apr 2024

@leyla97 Kamoska ma tiez zatepleny a nasla plesne napr. v ramoch okien. Tie roztoce neviem, ja na ne alergiu mam, ale poznam to na dychani. Ak sa mi dycha dobre, tak neriesim. Viem ale ze su aj pripravky voci nim a z vlastnej skusenosti vzdy ked som mala problem, tak v prostredi s kobercami, kozusinami, vela dekami a deckami, paperovymi vankusmi a perinami, ak tam zili zvierata, tak pravdepodobnost vacsia.

lulamx
5. apr 2024

google hovori, ze atopicka dermatitida ma o nieco vyssi vyskyt u deti s tmavou pokozkou (afroamericke, hispanske).
u mna atopicky ekzem sposobuje okrem ineho aj stres. plus tento rok skory naskok jari, cele zle.
skocila by som k lekarovi. a na margo menej citlivej pokozky, nespoliehala by som sa na to.