Baby prosím stretli ste sa s niečím podobným? Ja uz som bezradna. Prikladám foto svojho dvojročného syna. Takto ma vychádzaný celý chrbát, rúčky, nôžky, bruško.. proste všade to ma. Jeho obvodná lekárka najprv povedala, že je to svrab, lenže my s mužom nič nemáme. No preliecila som ho s mastami, ktoré nam dala. Potom som bola ja u kožnej a ukazovala som jej fotku synovu a dala mi kortikoidnu mast, ktorú mohol užívať ale len týždeň.. obvodná nám dala ešte výmenný lístok na alergologiu, ale volne majú až o 3 týždne. Budeme samozrejme čakať a v pondelok pôjdem s nim opäť k obvodnej nech nám dá výmenný lístok aj na kozne. No malý je z toho veľmi nervózny a ja neviem ako mu mam pomôcť 😥
@loliki ATB nemal vôbec. A mam pocit, že ho to svrbí celý deň. Od včera sa to aj dosť zhoršilo a aj jeho nálada spolu s tým, lebo je strasne nervózny , pre všetko plače a stále sa snaží vyzliecť tričko.
Nikdy nemal ATB? Odkedy ho svrbí? Toto nevzniklo za týždeň. Vyskúšaj odvar z byliniek (napr. nechtík , myší chvost, levanduľa a iné) Teraz mi nenapadnú, čo som používala. Odvar dať do kúpeľa, má upokojujúci účinok na kožu.
@loliki asi 2 týždne, najprv sme ho liečili na svrab.. potom tou kortikoidnou masťou ale ATB nám nikto nedal .. ďakujem vyskúšam. Dávala som dk kúpeľa aj Oilatum ale nepomohlo
@lenuska9999 Rozmýšľaj, čo bolo pred 1-1,5 mesiacom. Nebol chorý? Vyskúšaj aj probiotiká. Svrab by musel od niekoho dostať. A 2 ročný asi ešte nechodí do kolektívu.
Vypadá to ako atopický ekzém. Svrbí ho to? Ja by som hneď v pondelok išla si synom ku kožnej. Tu ti detská lekárka nepomôže. Neskúšaj žiadne bylinky. Aj je to ekzém, môže sa to zhoršiť. Možno by som šla aj na pohotovosť s tým, že sa to zhoršilo. Tu ma MK je skupina Zdravotníci. Skús sa spýtať tam. Zvikne tam prispievať kožná lekárka.
Oplachy alebo kupel v hypermangane, aj viackrat denne. Zmiernia svrbenie, vydenzifikuju pokozku, zosusia loziska. Par zrniecok do vody, roztok ma byt jemnulinko ruzovy; silnejsi nie, aby nespalil pokozku. Kupele v ovsenych vlockach, zmiernia svrbenie (do plienky vlocky, nechat ich odmacat vo vanicke). Voda do kupelov vlaznejsia, horuca podporuje svrbenie. Na malom kusku vyskusat obyco tekuty puder,v jemnej vrstve (ako makeup) vtriet. Ak nezhorsi stav, tak potom na zvysok koze. Na taketo zapalene miesta maste nepatria, zhorsuju zapal. Kortikoidy pomozu nakratko, potom po vysadeni sa moze stav zhorsit. Treba najprv stiahnut zapal/ tymi oplachmi v hypermangane/, presusit,
a az potom sa kremuju kresusene miesta. Nam sa najviac osvedcilo bambucke maslo. Rozhodne ku koznej, dat spravit ster na kultivaciu. Ak mate zodac/ fenistil davkovat podla letaku.
Hypermangan, to urcite pomoze zmiernit svrbenie a od la roche je novy krem eczematic, obe deti su atopici, je to zachrana, urcite pomoze aspon kym sa dostanete k dr.
@lenuska9999 neskúšala by som žiadne experimenty ,obliekla dieťa a išla na pohotovosť a to hneď.
Ďakujem, volala som dnes s našou detskou pediatrickou , mám číslo priamo na jej mobil. Kázala dat dithiaden, fenistil a večer keď bude zasa horšie (večer je veľmi nervózny staršie ho to svrbí) ísť na pohotovosť. Neviem si vysvetliť z čoho to ma , už takto dlhšie. No je pravda, že po vysadení kortikoidov sa to extrémne zhoršilo..
@lenuska9999 Ak máš ešte mastičky na svrab, použi ich. Tam je látka aj proti svrbeniu, aspoň to utlmí. Máte nejaké zvieratá? Z niečoho to dostať musel. A toto trvá viac ako 2 týždne. Ani ekzém, ani svrab sa ti za 2 týždne takto nerozšíri. Tak pouvažuj, z čoho to môže mať. Koľko ste sa liečili zo svrabu? Pomohlo to nejak, zaúčinkovala liečba? Tam nestačí len natierať kožu, ale treba komplet zlikvidovať svrab v oblečení, v posteli atď.
@loliki nemáme zvieratá. A svrab to nie je určite. My s mužom nič nemáme a malemu neboli urobene žiadne testy, kt by dokázali, že to je svrab. Aj tak sme sa všetci preliecili pre istotu. Prádlo každý deň menene, vyvarene, vydezinfikovane, vyzehlene.. skôr si myslím, že je to bude niečo iné. Moja sestra tu bola v januári a bola takto vyhadzana, lenže tvrdila mi , že ma ekzém. Žije v zahraničí a je jej to jedno , nebola ani u lekára. Takže teraz už sa asi len ísť testovať na všetky možné parazity, vírusy atď..
@lenuska9999 Tak to má od nej a ona nemá ekzém.
@lenuska9999 ak by ste sa chcela vyhnúť kortikoidom a vyskúšať prírodnú cestu mame veľmi dobre účinky na liecku ekzémov pomocou aloe vera sprej a gélu a vnútornemu užívaniu gélu + kravské colostra. Ak by str mala záujem o info alebo recenzie napíšte mi 🙂
@anetus ďakujem nemám záujem o žiadne LR, Forever ani podobne predražene blbosti. Ak už budem chcieť liečiť s aloe vera, tak mam ho doma zasadené v kvetinaci ;)
@lenuska9999 A ako sa vám darí v liečbe? Zistili ste niečo nové?
@lenuska9999 ahoj mam presne ten isty problem aj presne to iste my povedala dr. Čo tebe chcela som sa spytať čo pomohlo tvojemu synovi moj syn ma len 7 mesiacov
@evka160 ahoj, tak bolo to pred skoro dvoma rokmi, ale obehali sme vtedy všetko. Kožnú a to niekoľko krát. Vyskúšala na ňom kadejaké masti atď, nič nepomohlo. Boli sme na alergologii- vysla mu alergia na kravské mlieko a jablko. Čo som sa čudovala, lebo dovtedy žiadne problémy neboli. No povedala som si dobre- vylúčili sme všetko s bielkovinou kravského mlieka- kupovala som kozie, jogurty a maslo tiež len z kozieho mlieka, žiadna smotana do varenia nič. Takto sme fungovali niekoľko týždňov a nezlepšilo sa to. Skúšali sme vymeniť prášok na pranie, vystriedali sme ich niekoľko, tak isto kozmetiku , boli sme aj u inej kožnej a naozaj nič nepomohlo. Až to potom zmizlo samé od seba. Doteraz nechápeme z čoho to bolo. No ostali následky a to takého typu , že má dosť citlivú pokožku. Napr pred dvoma týždňami sme kúpili svietiace pyžamo z Takko a hneď sa vyhadzal, čiže mu ho viac nedávam. A vyhadzal sa tak, že sme museli dať opäť kortikoidy , aby to zmizlo... Kozmetiku tiez nemôže používať len tak hoci akú. Používame Bioderma, je síce drahšia, ale nevyhadze sa po nej, tak používame túto a popravde sa už bojím skúšať niečo iné. Masticku na premastenie pokožky nám predpisuje lekárka Leniens masť, robia nám ju v lekárni. Raz za týždeň ho s tým namazem.
@lenuska9999 ahoj prepač že tak neskoro odpisujem ,,, aj mojmu synovi višla alergia na kravske mlieko dali my aj na predpis umele mlieko vilučili sme všetky potraviny kde je kravske mlieko ale vždy sa osipe moja kozna my predpisuje tekuty puder a ten pomaha ale vždy ho stym premastujem aj my použivame biodermu nijaku inu kozmetiku nepouživam vždy mu to zmizne a zase vyďe ale je to hrozne už keby to vôbec nevišlo
Svrab zisťuje kožná špeciálne presvietením kože a myslím si že aj lupou. Svrbí hlavne večer, v noci. Kedy bral ATB? Bral aj probiotiká? Treba podať aspoň teraz, sú kvapky alebo cmúlacie. Treba dať do poriadku črevá, črevnú flóru. Problémy v črevách sa takto odzrkadlia na koži.