E.coli v stolici u 2. ročného dieťaťa. Máte skúsenosť?

olina80
27. júl 2013

Prosím Vás ako ste postupovali pri liečení?Aké lieky, doplnky Vám predpísali a čo ste dávali jesť detičkám (samozrejme okrem mrkvy, zemiakov, ryže) Ďakujem za rady!

jeemima
27. júl 2013

Moji su sice mladsi ale uz z nemonice sme si doniesli E.coli....akoze ono je to v poriadku kym nerobi proeblemy....no a moji chlapci mavali riadne hnacky a bolave bruska....papali sme dlhodobo BioGaia kvapky a co sa papania tyka tak boli kojeni tak to neporadim ale tak neviem ma tvoj drobec hnacky?

kris557
27. júl 2013

Naša dcérka ako 2-ročná mala v stolici E-coli + ešte jednu nejakú baktériu a zistili jej to, tak že mala z toho zápal obličiek. Boli sme v nemocnici a bola dlhodobo liečená. Stále je pod dohľadom 😢

svistinka
29. júl 2013

E. coli je normálna v črevách, pokiaľ saq nejedná o nejaký patologický kmeň:

Baktéria Escherichia coli

bola objavená v roku 1886 mikrobiológom Theodorom Escherichom v Mníchove
za normálnych okolností je bežnou súčasťou črevnej flóry každého človeka. Zaujímavá je skutočnosť, že počet buniek Escherichia coli v čreve je ďaleko vyšší ako počet všetkých obyvateľov našej planéty.
jej prítomnosť v čreve je priam nevyhnutná z niekoľkých dôvodov. Vytvára v čreve vitamíny, vitamín K, ktorý je dôležitý pre zrážanlivosť krvi a vitamín B12, dôležitý pre nervové bunky a krvotvorbu. Podporuje imunitný systém, keď po skončení výživy kojením sa črevo osídli Escherichiou coli a inými baktériami, ktoré pomáhajú rozvoju buniek imunity.
Napriek pozitívam má Escherichia coli za určitých okolností aj nepriaznivý vplyv na človeka a to hlavne na človeka s oslabením imunity a môže byť potenciálnym zdrojom infekcie, ako to vidíme v týchto dňoch v Nemecku.

Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/5929646/bakteria-ecoli-a...