E.coli v moči 8-mesačného dieťaťa

dadustek8
5. apr 2023

Prosím vás dávala som malej moč na biochemiu kvôli tomu ze mala včera trochu zvýšenú teplotu a od narodenia sme sledovaný na nefrologii kvôli obličke...Dnes mi volali že malá má v moči baktériu Ecolys mali ste s tým niekto skúsenosť? Myslíte si že je potrebná hospitalizácia?Lebo na biochemii mi povedali ze stačí dat len nejaké antibiotika...mala nemá žiadne príznaky jedine ma trochu nádchu.Zajtra máme ísť k doktorke.Len som chcela vedieť či s tým niekto má skúsenosť..Ďakujem

domiklik
5. apr 2023

@dadustek8 pokiaľ dieťa toleruje antibiotika, resp nevyvracia, a nemá nejaké závažnejšie ťažkosti, nie je dehydrovane, nemá menej ako 3 mesiace, hospitalizácia nie je potrebná... Aspoň tak bolo povedané nám, tiež sme sledovani

simsalabim
5. apr 2023

@dadustek8 bakteria sa vola e.coli (Escherichia coli). Vacsinou stacia tabletove atb, ale ak je dietako male, zavazny priebeh a pod, davaju infuzie. Ale to by vas uz poslali rovno na prijem.

anavixy
5. apr 2023

Ano, ked zadas spravny nazov bakteri E.coli, najdes mnoho skusenosti. Ide o uplne beznu infekciu, nakolko e.coli je bakteria prirodzene sa vyskytujuca v hrubom creve a cesta do mocoveho traktu je kratka. Standardne stacia atb per os, teda sirup, zalezi od stavu dietata, crp atd. 🍀

dadustek8
autor
5. apr 2023

@domiklik
@simsalabim
@anavixy
Ďakujem dievčatá trochu ste ma ukludnili.Mala okrem nádchy nemá vlastne nič..jedine včera mala trochu zvýšenú teplotu inak nič... mlieko mi papa,prikrmy trocha menej ale není to zle a čajík mi tiež pije..
Prepáčte za skomoleny názov 😊