Ahojte 🙂
Mám dcéru, ktorá má 2 mesiace a 2 týždne. Je čisto dojčená materským mliečkom. Mávame skoro od narodenia dosť riedke stolice, niekedy až také vodnaté a spenené. Priberá a rastie pekne, takže dehydrovaná nie je.
Celý mesiac som jej skúšala dávať probiotiká PROBIO-FIX BABY a raz za deň zo 3 lyžičky čierneho čaju, tak ako nám odporučila doktorka. Keďže to nezabralo a stále sme kakali také riedke, tak sa malej urobili komplet odbery - všetko má v poriadku, akurát jej len troška železo chýba. Moč má v poriadku. Doktorka jej spravila aj výter, zistila sa v konečníku baktéria e-coli. Doktorka povedala, že je viacej druhov, ale že my máme tú baktériu, na ktorú netreba brať žiadne antibiotiká a vraj treba dodržiavať poriadne hygienu (veď sa človek snaží ako len vie a ruky si umývam). Iba mi odporučila naďalej probiotiká, tak som jej kúpila Infants Dophilus. Už viac ako týždeň jej dávam aj smectu, lebo nám to doktorka kázala, aby sa jej troška tá stolica stiahla.
Ale dnes mala zase takú spenenú stolicu. Nemáte s tým niekto skúsenosť?, lebo ja už fakt neviem ako ďalej :(
Ahoj, moja mala to mala tiez. Neviem ci ma aj vasa malicka krce, ale moja mavala vtedy aj krce, uplne ju natahovala a strasne plakala. Zabrali nam na to probiotika Enterina, tie su vraj najlepsie. Su to take flasticky a celu tu flasku po zarobeni som malej davala. Su pisane az od pol roka, ale davala som to malej (mala vtedy 4 mesiace) a kamaratka to mala tiez pri dcerke, (mala mala vtedy mesiac) a tiez jej to davala.
E.coli su prirodzene bakterie, ktore sa nachadzaju v hrubom creve a teda aj v konecniku. Problm je, ked sa dostanu do inej casti ako patria, teda do posvy, alebo do mocovej rury. Ked ma malo zeleza skus najst mlieko, ktore ho obsahuje viac. Moja mala ked mala taku redsiu stolicu tak sme zistili, ze ma jednoducho slabe mlieko
na tú spenenu stolicu je dobrý SAB - symplex kvapky
@katarinamarkova zo začiatku som si tie bylinkové čaje robila pravidelne, teraz už pomenej. Ale radšej už ich piť nebudem. Ďakujem za radu 😉
@kajkamiskamartinka zajtra ich kúpim, dúfam, že zaberú 😉
@hstanka presne ako ti píše @evitka83 - E.coli je prirodzená pre hrubé črevo, dokonca je potrebná, akurát sa nesmie dostať inam (ústa, nos, oči...), preto dr. zdôraznila hygienu... a tiež by som vysadila tie probiotiká - plne kojené dieťa, ktoré nemá iný problém, ich nepotrebuje... skôr by som sa zamerala na to, čo ješ ty, napr. či nie veľa cukru (nie len sladkostí, ale cukor všeobecne)...
my sme tie kvapky užívali denne do každého jedenia 8 kvapiek predpísala nám to pediatrička
@kajkamiskamartinka a ako dlho ste ich užívali?
@hstanka co takto skusit vysadit vsetky probiotika? ono aj tych dobrych bakterii v crevach primnoho moze skodit. ak je dojcena nepotrebuje ziadne ine probiotika.
este ma napada, nepijes bylinkove caje na kojenie? aj tie vedia narobit divy 🙂