Prosím , poraďte čo robiť je mi do plaču 😢 2.5roxnej dcére zistili z moču ecoli baktériu.. citlivosť že má 5 z 10...boli sme na pohotovosti lebo plakala keď cikala, najskôr že si nás nechajú v nemocnici ale mala dobre výsledky z krvi tak nebolo treba zostať vzali jej aj moč a zistili zápal. Dali jej najskôr Zinnat sirup s tým sme odchádzali z nemocnice. No lenže len raz nám ho vypila druhý krát vyzvracala a teraz jej ho už nevieme dať...to ako sa jej ho snažíme dávať...to keby niekto videl to je ako z hororu... malá sa nám od revu až zachádza...tak sme skúsili sirup vymeniť ale bez úspechu... skúšali sme do džúsu do mlieka...už neviem čo robiť...:(
Injekčnou striekačkou strieknuť do lička, mala som to iste u 3 ročnej dcéry, nechcela vziať sirup plus z neho stále kusok vyvracala, pevne nervy.
@zuzanaa239 No to síce znie veľmi jednoducho...ale ako som už písala ona len keď spomeniem sirup má paniku a keď už ho vidí a násilu ju držíme sa nám zachádza..akoby prestala dýchať...je to veľmi zlý pohľad :(
@lenkalea7 Ja vám úplne rozumiem je možné, že s tým nepohnete, keď sa to pokazilo v začiatku a je to sprevádzané takou hystériou, antibiotika bude treba tak vás možno hospitalizuju,tie antibioticke sirupy majú takú kryštalickú akokeby piesokovu štrukturu skoro všetky.
@lenkalea7 jedine ako radi vyššie s tou striekačkou. Malý robil to isté ale takto som ATB do neho dostala, striekaču oprieť o vnútornú stranu líca a pomaly púšťať. Inak skončíte v nemocnici a zavedú jej kanylu. Nechcem ta stresovať, nerieš ako to vyzerá, že ma záchvat, proste chytiť, rýchlo dat a nerieši okolo toho s malou nič. Takému malému dieťaťu nevysvetlis aké je dôležité aby to vypila. No keď to predsa nepôjde, možno bude aj v nemocnici menšie trápenie, ATB rýchlo zaberu a pustia vás domov. Je dôležité aby ich brala, nech sa jej zápal nerozsiri k obličkam.
@zuzanaa239 presne nato som už pripravená, keď to inak nepôjde :( len sa bojím aby jej to nesadlo niekde na obličky...ach :(
Ešte som rozmýšľala nad čipkami...nemáte skúsenosť?
@lenkalea7 Skus ju nejako uplatit. Ze ked si bude davat sirup a hned zapije vodou cely den, zoberies ju na druhy den do dracika a moze si tam nieco kupit. Vies ju motivovať, ze si spolu prejdete dracik stranky. Alebo proste nejake hračkárstvo, ked nemas dracik. 2,5 rocna by to uz mala pochopit, ze si musi dat liek inak pojde do nemocnice na injekcie.
@lenkalea7 Moj maly strasne vyvadzal, uz len ked mal dostat atb kvapky do nosa. Takisto pri vyteroch z nosa robi velky cirkus. Ja uplacam, u nas jedine to funguje.
My sme tieto sirupy davali detom do husteho jahodoveho dzusu, myslim ze to bol Relax, lebo bol aj akoby s duzinou, husty, a hnusne sladky, ze to prekrylo aj chut toho sirupu a pili to slamkou, ani nevedeli ze je tam.
@betulinka1 no už ani to nepomáha...skúšali sme všeličo....aj že čokoládu dostane... nechcela...aj že lízatko...nechcela... samozrejme jej veľmi mierumilovne hovoríme že ak nevypije sirup pôjde do nemocnice...a bola tam v nedeľu takže to má v živej pamäti...čo tam robila to bolo viac než hrozné...:(
@lenkalea7 toto bol vecný problém u nás. Dávala som do džúsu ale nie celú dávku, len trochu aby to nebolo cítiť. Na silu sa nedalo lebo sa dovracala a tak plakal. Aj keď sa mi ho podarilo presvedčiť tak všetko vyvracal. Dokonca pil len čistú vodu, džúsy odmietal. Tak skus úplne po troške nech to nezaciti
@lenkalea7 tak uz iba vymenit sirup za lieky ak je to mozne, rozdrviť na lyzicku. Okrem toho, ze je zbytocne davat jej sirup, ked ho aj tak vyvráti. Lebo kriciacemu dietatu by som sa bala davat sirup, ze sa mi zadusí. 🙈🙈🙈 ale ona sa nesprávala hrozne, ona sa v nemocnici správala primerane svojmu veku a situacii.
Nevypije ani ked date davku atb do flasky mlieka? Pije este pred spanim napr z flase mlieko?