Ahojte, chcem sa opytat, ako je to s písaním diktatov ak má žiak dysortografiu? Má teraz písať diktát na čiarky. Má takýto žiak písať takýto diktát?
Poprosím o vyjadrenie len rodičov a učiteľky.
Ďakujem
@alandra ďakujem. Mame trosku problém so spec. pedagogickou tak sa nemám s kým veľmi poradiť
Môj ma dysortografiu, diktaty písal doplňovačky, čiarky sa mu nerátali, na prvom stupni mal len počet chýb, bez známok. Na druhom stupni mal známky ale inú stupnicu. Úprimne neviem presne, ale asi 3 chyby ešte 1ka atď.
@simoli ďakujem
je to vysoko individualne kludne moze pisat diktat hodnotit sa mozu len ciarky a nie pravopis ako taky. moze pisat doplnovacky na ciarky ci pisat kazdu druhu vetu a hodnoti sa cely diktat... je vela moznosti ako sa to da poriesit
Náš píše vždy diktát spolu s ostatnými, ale hodnotí sa mu len to na čo je diktát zameraný. Známku dostáva po 3ku a ak má viac chýb napíše učiteľka len počet.
Syn je piatak, zatiaľ písal len jeden diktát.znamku nedostal,zarátali mu chyby. Prvý stupeň mal najprv dopĺňanie, potom písanie. Keď boli viac chýb tak len počet.
@marth16 ďakujem
@tetapetra ďakujem
@kacena4 toto je čo sa pýtam: môžu žiakovi s dysortografiou hodnotit čiarky?
ano mozu aj bezny diktat mozu hodnotit
@kacena4 vieš prosím tá na 100 percent, že dysortografik môže mat hodnotené čiarky?
ano
@kacena4 ďakujem
Ja si myslím, že nie, ani sme nemali. Čo máte v správe cpppap?
@simoli že je dysortografik
Ale malo by tam byt pre školu odporúčanie, ako s ním pracovať, ako hodnotiť...Mali sme tam aj tie diktaty predpísané, správa na 4 strany.
Ale v správe je stanovený stupeň poruchy, aj s presnými odporúčaniami, tam nie je, že "Dysortografia."
Take všeobecne odporúčania mame aj my, ale nie je tam uvedené nič konkrétne. Že či sa hodnotia čiarky alebo nie
A do akého ročníka chodí.
@tetapetra 9
smiem sa spytat, ake chyby robi taketo dieta v matematike?
Ja som bola diagnostikovana na strednej. Mala som upravene tak , zr mi prsvopis nehodnotili
@luxus10 v matike má upravené ulohy čo sa týka geometrie
@luxus10 tiex mam poruchu a pri dyskalkulii ma to dost omedzuje. Neviem si vela veci vyratat. Nasobilku uz si nepamatam. Nrviem vyratat priklady vzdy to zacnem ratat tym najkomplikovanrjsim sposobom aj ked je to uplne jednoduche
@modrykolibrik pravopis ok, ale majú písať diktát s ciarkami, toto je to čo sa potrebujem poradiť
@modrykolibrik a principialne vies napr. slovnu ulohu vyriesit-teoreticky? postup?
Uf neviem ako je to s diktátom na čiarky ale dcera má aj dysortografiu diktaty píse iba ako doplňovačky.Vôbec si nespomínam že by mali diktát na čiarky.