Mam podozrenie, ze dcera (prvacka) ma dyslexiu, alebo ine dys... ochorenie. Zajtra volam psychologicke, ale kym dostaneme termin na vysetrenie a budu vysledky, urcite prejde nejaky cas. Ja by som vsak dcere chcela pomoct hned. Problem ma v diktatoch, uz dostala 3. Kym preberali len dvojpismenkove slabiky a pismenka , A,E,I,O,U,M, dostavala 1. Teraz uz pisu 3 a 4 pismenkove slova. Doma cvicime, ale nejde jej to. Dnes sa ucili L. Tak som jej doma dala diktat. Napis "LA" , napisala "MI" a precitala to ako "EI" .
Poprosila by som mamicku, ktora ma skusenosti s tymto ochoremin aby poradila ako sa mam s dcerkou ucit. Ja viem, ze na to treba odbornika, ale kym sa k nemu dostanem a podobne, budu sa ucit dalsie pismenka a pisat dalsie diktaty...
Dakujem
Zita19,
ak mozes, napis mi prosim nejake tie cvicenia, ak su vhodne pre prvaka. dakujem
posielam ti rady mamičiek..tu najdeš všetky odpovede.https://www.modrykonik.sk/forum/detske...) vela štastia, hlavne trpezlivosti a porozumenia...vieš o čom hovorím...-)
Popros pani ucitelku o kontakt na pedagicko - psychologicku poradnu. Tam s nou urobia aj pohovor aj testy. Ak by to bola dislaxia poradia Ti ako sa s nou ucit, daju Ti aj posudok pre skoly, aby sa k nej pristupovalo inac. Mojej dcere pomohli aj cvicenia aj mala odporucanie, ze ma byt skusana slovne a pisomne ulohy boli u nej inac hodnotene. Cim skor to podchytite, tym skor to viete riesit.
Inac dislektikov bolo vela a presadili sa. Nie je to az taka katastrofa. Ja som napriklad dislektik a zistila som to az ked to zistili u mojej dcery, podla priznakov. Za mojich cias to nikto neriesil a predsa som neskoncila ako zahradnicka azivim sa hlavou.