Dýchacie problémy, stále plný nos a dutiny u 14-ročného

martinastaj
30. nov 2022

Ahojte, neviem už, kde sa mám obrátiť pre radu, tak to skúsim tu, kde je veľa dobrých dušičiek, ktoré poradia 🙂, syn ( 14 rokov) má neustále problémy s plným nosom a dutinami, týždeň je to ok a potom ďalšie 3 má nos plný ani to nemôže vyfúkať, spôsobuje mu to zápaly a je často chorý, má vybočenú nosnú prepážku a bez kvapiek nezaspí, je už závislák, chodíme na alergológiu , ale tam mu dá stále len Zenaro a že dodržiavať protiroztočové opatrenia 🙄, je mi ho už veľmi ľúto, on ani nevie, aký je to pocit voľne sa nadýchnuť nosom, pomôcť mu má operácia nosnej prepážky, ktorej sa veľmi bojím a odporúča sa až v 18 alebo vraj čakať, kým z toho vyrastie, uvažujeme nad kúpou čističky vzduchu alebo ionizátora, len neviem , či by to malo význam, čo by ste poradili? Budem vďačná za akúkoľvek radu.

babulkomale
30. nov 2022

@martinastaj alergicky je na co?

babulkomale
30. nov 2022

@martinastaj robili mu CT dutin? Nema polypy? Berie Flixonase? Ak je alergicky na roztoce, mate protialergicke uplne vsetko? Zavesy, koberce su prec? Mas navleky na paplon, vankus aj matrac protialergicky? To jenten na ktory sa este obliekaju navlecky. Utiera sa denne navlhko prach tam kde spi?
Cisticka pomoze, aj zvlhcovac ak ste v panelaku.
Ale treba vsetko urobit co pisem vyssie. Inak to nema zmysel.
Ak teda nema iny nalez este v nose.

martinastaj
autor
30. nov 2022

@babulkomale CT mu nikdy nerobili a to ma problém od mala, jediné čo mu robili, tak má vybratú nosnú mandľu a zbrusovali mu sliznicu nosa, aby sa mu lepšie dýchalo, ale to pomohlo tak cca na rok a pol a áno posteľné prádlo, vankúše má pritialergické, matrac nie, tak vymeníme ešte aj ten, v izbe nemá záclony ani koberce a snažíme sa udržiavať povrchy bez prachu, aj keď nie denne. Do nosa ma akurát Nasonex z alergo, ten však tiež veľmi nepomáha a ak tak nakrátko

babulkomale
30. nov 2022

@martinastaj urcite pytajte CT dutin, to sa cudujem ze to ORL lekar nenariadil uz davno.
Tie navleky antialergicke su super, su z husto tkanej bavlny takze roztoce nepreniknu a na ne sa este obliekaju obliecky.
Ked mas vypraty antialergo paplon a na ten das navlek a tyzdenne menis obliecky prane na 60 stupnov, malo by to pomoct.
Zbrusovali sliznicu - to myslis FESS operaciu?