Ahojte, chcem sa spytat, čo robiť keď vidím že po dokrmení sa bábätko začne natahovat a potom pučiť ako keby sa nemohlo vykakať. Ako mu pomôcť? Čo robiť. Počula som že mám dat teplomer do dupy ale donekonecna sa to robit neda... ake ine metody na to pouzivate. Alebo má bábätko vetry alebo co to moze byt? A moze s tym ze sa nemoze vykakat suvisiet aj to ze vzdy ked ju nakrmim tak si ani neodgrcne ale to akokeby prehltne a potom sa zacne pucit... Dakujem za rady.
tak veru, ak dieťatko kojíš, tak aj 10 dní nemusí mať stolicu.
ahoj, my s tym mame tiez skusenosti, ale nasa malicka plakala, co ju tak bolelo brusko, pucila sa, nemohla sa vykakat.... mozes skusit niekolko veci.... cvicit zabku nozkami, masirovat brusko pupikom v smere hodinovych ruciciek, prilozit na brusko teplu plienku, pomoct moze aj teply kupel.... ale nam z tohoto nic nepomahalo, poslednou moznostou su kvapky, najpr sme skusali espumisan, ten nezabral (sab simplex a infacol, je to iste, obsahuju rovnaku ucinnu latku), coliprev tiez bez vysledku, jedine co nam zabralo boli kvapky baby calm, tie su na prirodnej baze (feniklovy, matovy, anizovy olej, glycerin). Ak nema koliku, teda neplace, nemusis davat nic.... ako uz pisali baby vyssie. Este mozes skusit rektalnu rurku, je to taka gumena trubicka s dvoma lickymi dierkami na konci, strcis do dupky a bud sa vykaka, alebo aspon vzduch vyfuci, mozes ju kupit v lekarni, velkost podla veku dietata.
@martina374 pokial picka materske mlieko moze nekakat aj 9 dni, to je v poriadku, my sme mali jedenkrat max. tolko, ale normalne aj 5-6dni, to sa postupne upravy..pokial mas pocit ze sa puci skus s nou pekne pravidelne aj dva-trikrat denne cvicit nozkami, posuvaj k brusku pokrcene a naspat vyrovnaj, potom lepsie babetku travy a rozbehnes prtkanie🙂
@laurika26 , oladuna...praveze ona ma stolicu taku poriedsiu ale ma a aj tak sa nejako puci,potom spusti plac a ja ju musim nakrmit MM lebo obracia hlavu a hlada takze je hladna.
ahoj.. moja mala sa takto pucila ked mala dcerka koliky. lekarka nam odporucila kvapky Coliprev.. a postupne bolo po probleme 🙂
Dobrý deň, môj malý ma 5 týždňov a tiež sa nemôže vykakať. Poprdkáva si ale nič. Je z toho nepokojný a plače. Veľmi nám pomáha baby calm. Ak ho kojite jesť 2-3 jablká denne a harmancekový čajík. Jablko so šupkou je tam najviac vitamínov. Skúste nám to pomohlo.
@martina374 najprv musis povedat ze ci je na UM alebo MM. Dieta na MM sa nemusi vykakat aj jeden tyzden a nie je problem. Ak dieta nema koliku a neplace tak problem nie je.s tym teplomerom musis dat aj olejcek lebo inak bude tazka praca 😀 . My sme boli na UM a pouzivali sme emulziu pred jedlom ktora pomoze s vetrami.ale to je tiez take ze nevies ci to mozes uz vysadit, ci sa vykaka a vyprdka...boli sme na tej emulzii asi 5-6 tyzdnov a potom zacali futrovat a prdkat a kakat raz za jeden- dva dni. V 11 tyzdnoch som musela zacat davat jablkovu stavu 😒