Ahojte mamicky, mam 2 tyzdnovu dcerku ktoru krmim materskym mliekom. Nakolko mi nemoze chytit prsnik tak sa odsavam ale "umele" mliecko som jej este nedavala. Vetry ma pekne len nekaka. V porodnici nam odporucili feniklovy cajik lebo je troska "nazltla" tak asi 2-3x za den vypije asi 50-70 ml cajika. Vcera som skusila trik s teplomerom tak sa vykakala (bolo to asi o 15) a od vtedy nic. Je to normalne? Dakujem za odpoved
naplnis jej brucho 3 krat denne cajom co vycika...a ty sa cudujes ze nekaka ked nema co ?
Cajik jej davat nemusis, radsej tvoje mliecko, uplne dojčené babatka nemusia kakat kazdy den
Pozor, aby pitie čaju nešlo na úkor pitia mlieka, brusko si naplní cajikom a o to menej vypije mlieka
@sykorkauhliarka No behom dna vypije 6x 70ml mlieka.. Ano aj na slniecko ju davame ..ale ked nam odporucili caj tak davame aj caj...
@katarina138 na tak male babatko je to dost čaju
@pribinak to zas nie vzdy ked jej dam mliecko tak vsetko pekne vypije, cajiku vypije len trosku a len tak 2x za den.. A potom kolko dni asi tak zhruba nemusi kakat?
kojene deti nemusia kakat až 10 dni, dobre ze prdka, ma vetry, neboli ju brusko.... ako pisali baby vyssie, nedavaj vela caju....
@katarina138 materské mlieko je lahko stráviteľné, cize nemusi aj 4-5 dni kakat. Podstatne je, aby mala mokré plienky
Ine babatka zas kakaju po každom kŕmení
a vela doktorov odporuca vylucne kojenie o tom si uz pocula ? nie som uplne toho zastancom lebo viem aky mam problem s malou ktora pozna iba mlieko a cicik...ale u vas to je ine lebo mala pozna flasu a casom ti z nej vyppije aj ine ....u nas flasa nehrozi ...este na margo tekutim materske mlieko je zhruba z 80% voda presne info na mamile
@maminkasisa dakujem ti pekne za odpoved, teraz som pokojnejsia, vies je to moje prve babo tak ma vsetko hned vystrasi...dobre tak cajik obmedzime 🙂
@pribinak tak to ma 🙂 dobre budeme kludnejsi teraz 🙂
@sykorkauhliarka pocula som ze je dobre ked zena koji ale ze vylucne to nie, no my sme sa najskor trapili s prisatim potom som skusala klobuciky na kojenie tak ako tak to slo ale smikali sa jej tak aa hnevala tak reku flaska odsajem sa a pokoj aj mala aj ja. Sem tam este skusam klobuciky ale viac z flasky, ale aj tvoje si casom zvykne aj na flasku urcite..
ak chces kojit, tak to skusaj normalne, nie cez klobuciky a odstriekavat, lebo teraz je malinka, vypije menej, ale ked bude starsia, tak nebudes robit nic ine iba odstriekavat /ako moja sestra/ po pol roku sa nato vykaslala a mala isla na UM, je to na Tebe, neviem, aky mate problem, ale vsetko sa da... len sa troska potrapit a potom to pojde... drzim palce
@katarina138 obmedzit az vylucit caj alebo vodu. MM staci na vsetko. Polohovat na brusko cvicit s nozkami.Ak bude mat bolesti bruska po niekolkych dnoch nekakania+prestanu vetry-bude plakat,krcit nozky,nebude vediet spinkat-pouzi rektalnu rurku. Pozor moze to byt ucinne a rychle a typ padom vsade🙂)))) cca do 3mes. sa travenie babatka upravi a crievka si zvyknu na MM. A pozor tiez nato co jes ty samozrejme /nic tazke a nafukujuce/.
Nemusí aj celý týždeň kakať. Aj lekárka nám stále opakuje, že dojčené detičky môžu kakať každý deň a potom zas niekoľko dní nemusia, je to OK. Keď vám ide dobre kojenie, zostaň len pri kojení, žiadne umelé mlieko ani čajíky nie sú potrebné 🙂
Cajik a vodičku som zacala davat az s prijrmami
@maminkasisa zle bradavky, nemoze chytit vobec..tak pretl cez klobuciky a odstrekavanie, sice aj to boli ale pokial mam mlieko tak ju na umele urcite nedam.. Dakujeme 🙂
@hviezda21 s nozickami cvicime aj na brusku lezkava 🙂 no ak by nahodou nic skusim tu rurku, a ano vylucila som tucne jedla, to si davam pozor 🙂
@babistatka co najdlhsie chcem tak byt ze davat jej MM 🙂 hoci sa trosku trapime ale stoji to za to 🙂
@katarina138 nestresuj sa, pokojne dojci... nemusi kakat kazdy den, a pokial nema tazkosti netreba to riesit. Mliecko materske je bezzbytkova strava. Ani tym cajom by som to neriesila pokial sa dobre napapa mliecka, ikterus- to zlte sfarbenie sa jej casom strati, treba len dojcit...
A co sa tyka tych problemov pri dojceni...skusajte mne tiez povedali v porodnici pri prvom ze mam najskor bradavky male, potom zas privelke... Dosla domov klobuciky odlozila a nasla si sposob, ktory vyhovoval mne aj detom.. ak predsalen tak poziadaj o pomoc laktacnu poradkynu
Ak prdka,je to úplne v poriadku.
Moje prvé dieťa nekakalo aj 2tyzdne pretože jeho telíčko strávilo všetko mlieko,tým pádom nemalo čo vykakat.
Mali sme to tak až do pol roka kým sme nezačali s prikrmamy.
Čiže je všetko ok a ako píšu ostatné mamičky, s tou vodou a čajom by som to nepreháňali, zbytočne sa zaťažuje žalúdok.
tiez by som cajik nedavala,podporuje vetriky fenikel, ale ked prdka je to ok,len nech vetry odchadzaju, kojis-abo teda zatial krmis materskym, je lahko stravitelne a nemusi kakat kazdy den,pokial vidis ,ze je pokojna a ma makke brusko, nemusis sa zbytocne obavat,ale nozickami kludne cvic aj pri kazdom prebalovani,pomasiruj brusko a davaj si pozor co spapas aj ty-takze inak je to ok 🙂
Zdravím, moja plne kojená nekakala, teraz si to presne nepamätám buď 9 alebo 14dní a bola spokojná. Čajom by som ju moc nenalievala, ale skôr slnila.
@katarina138
Kojene deti nemusia kakat aj 10 dni. Tusim tu na MK bol jeden rekorder, ktory to dal 21 dni bez kakania. To je normalne a nic to nie je. Zrus ten caj, je to uplne zbytocne. Materske mlieko ma dost tekutin v sebe.
Ak sa ti zda, ze jej treba kakat a nemoze, skus ju dat do takejto polohy https://www.branakdetem.cz/img/stat/1088.jpg - vsetky tri moje deti kakali vylucne takto prve 4 mesiace zivota 🙂 Dala som ich nad plienku a islo to. Skus nepouzivat rurky a teplomery, toto je bezpecnejsie.
A pri dvojtyzdnovom dietati sa este da popracovat na kojeni z prsnika. Nevadi, ze to dostava z flase, je to len dost nepohodlne, takze kvoli vlastnej pohodlnosti by som to poriesila este. Ja som vsetky baby kojila s klobucikmi. Prvu a tretiu do 8 mesiacov. Neviem, aku mas znacku klobucikov, mne napr. Avent vobec nevyhovovali. Mala som Mam a tie boli super. Pripadne si zavolaj nejaku laktacnu poradkynu a mozno sa ti podari aj bez nich (nezazila som, neviem poradit).
Vela zdaru!
@katarina138 uz cakam zopar mesiacov a stale nic 🙂
@katarina138 ja len k tomu že sa nevie prisať - malý sa mi tiež nevedel prisať, pomohli klobúčiky.. po asi 3týždňoch som skúsila bez nich a už to šlo 😉
@ewisam no teraz sa mi dari odsat si takuch 70-80ml a vzdy vsetko pekne vypije tak cajik teda obmadzime..a to kojenie no trapime sa, bradavky mi nemoze chytit, klobuciky sa jej smykaju tak sa odsavam hoci ma z toho brutalne bolia prsia...
@dibarbora tak to som nevedela ze to moze byt tym ze vsetko stravi tak sa nebudeme bat teraz aspon 🙂
@slavka1811 cvicime vzdy ano aj na brusko ju dam polezkat tak vetry vzdy pekne odchadzaju 🙂 co take by som nemala vobec? Majonezi, kapustu a co take este?
@bosoriak dakujem pekne 🙂 no znacku klobucikov mam Canpol Babies.. Strasne sa jej vysmykuju, niekedy sa chyti pekne ale noekedy sa velmi trapime tak sa radsej odsajem..ale dost to vycerpava..:-/
@tiumen cize skusat skusat skusat ..no skusim 😀 uvidime co to urobi, je super ze ti chytil potom uz aj bez..🙂
@katarina138 presne ako ti písali vyššie. Obmedz čajík na minimum, trochu viac skúšaj,aby sama vytiahla tvoje mlieko. Je ešte veľmi malinká a učíte sa obe. Keď jej dávaš odsaté,tak predpokladám,že z fľašky. Skús dať striekačkou. Z fľašky to ľahšie tečie,a potom sa moc nesnaží papať sama🙂 Želám ti veľa úspechov🙂 🙂 🙂 P.S.to že nekaká,vôbec nevadí.U dojčených detí to môže byť 7až 10dní.
pokial prtatko nema nejake vazne problemy uplne sa obmedzovat nemusis, hlavne potraviny , ktore extremne nafukuju napr. aj Teba, ako si spominala kapustu, nejake strukoviny, citrusy,vyprazane,mliecne vyrobky, plesnove syry-ale samozrejme to by si videla,keby malo problemy,zreferovala by si si co si pocas dna zjedla a vylucila by si to na par dni
@katarina138 pokial je cisto na materskom mlieku, ma vetry a nema bolesti bruska, vobec neries ze nekaka. zrejme stravi mliecko bezozvysku. moj druhy syn ked bol cisto kojeny kakal každých 8-10 dni... priberal ukazkovo. doktorka povedala ze mala babo ktore nekakalo 21 dni a nemalo ziadny problem. stravilo vzdy cele mliecko.
@katarina138 Skus odlozit klobuciky a skusaj si prsnik chytit tak aby sa jej bradavka do pusy zmestila, ked si nevie chytit tak skus dojcit v lahu
zbytocne ju nalievas cajom... deti nemusia kakat kazdy den ak je nazltla treba slnit a nie caj pit....