Dvojtýždňové bábätko prdká, ale nekaká

katarina138
2. jan 2017

Ahojte mamicky, mam 2 tyzdnovu dcerku ktoru krmim materskym mliekom. Nakolko mi nemoze chytit prsnik tak sa odsavam ale "umele" mliecko som jej este nedavala. Vetry ma pekne len nekaka. V porodnici nam odporucili feniklovy cajik lebo je troska "nazltla" tak asi 2-3x za den vypije asi 50-70 ml cajika. Vcera som skusila trik s teplomerom tak sa vykakala (bolo to asi o 15) a od vtedy nic. Je to normalne? Dakujem za odpoved

sykorkauhliarka
2. jan 2017

zbytocne ju nalievas cajom... deti nemusia kakat kazdy den ak je nazltla treba slnit a nie caj pit....

sykorkauhliarka
2. jan 2017

naplnis jej brucho 3 krat denne cajom co vycika...a ty sa cudujes ze nekaka ked nema co ?

pribinak
2. jan 2017

Cajik jej davat nemusis, radsej tvoje mliecko, uplne dojčené babatka nemusia kakat kazdy den

Pozor, aby pitie čaju nešlo na úkor pitia mlieka, brusko si naplní cajikom a o to menej vypije mlieka

katarina138
autor
2. jan 2017

@sykorkauhliarka No behom dna vypije 6x 70ml mlieka.. Ano aj na slniecko ju davame ..ale ked nam odporucili caj tak davame aj caj...

pribinak
2. jan 2017

@katarina138 na tak male babatko je to dost čaju

katarina138
autor
2. jan 2017

@pribinak to zas nie vzdy ked jej dam mliecko tak vsetko pekne vypije, cajiku vypije len trosku a len tak 2x za den.. A potom kolko dni asi tak zhruba nemusi kakat?

maminkasisa
2. jan 2017

kojene deti nemusia kakat až 10 dni, dobre ze prdka, ma vetry, neboli ju brusko.... ako pisali baby vyssie, nedavaj vela caju....

pribinak
2. jan 2017

@katarina138 materské mlieko je lahko stráviteľné, cize nemusi aj 4-5 dni kakat. Podstatne je, aby mala mokré plienky

Ine babatka zas kakaju po každom kŕmení

sykorkauhliarka
2. jan 2017

a vela doktorov odporuca vylucne kojenie o tom si uz pocula ? nie som uplne toho zastancom lebo viem aky mam problem s malou ktora pozna iba mlieko a cicik...ale u vas to je ine lebo mala pozna flasu a casom ti z nej vyppije aj ine ....u nas flasa nehrozi ...este na margo tekutim materske mlieko je zhruba z 80% voda presne info na mamile

katarina138
autor
2. jan 2017

@maminkasisa dakujem ti pekne za odpoved, teraz som pokojnejsia, vies je to moje prve babo tak ma vsetko hned vystrasi...dobre tak cajik obmedzime 🙂

katarina138
autor
2. jan 2017

@pribinak tak to ma 🙂 dobre budeme kludnejsi teraz 🙂

@sykorkauhliarka pocula som ze je dobre ked zena koji ale ze vylucne to nie, no my sme sa najskor trapili s prisatim potom som skusala klobuciky na kojenie tak ako tak to slo ale smikali sa jej tak aa hnevala tak reku flaska odsajem sa a pokoj aj mala aj ja. Sem tam este skusam klobuciky ale viac z flasky, ale aj tvoje si casom zvykne aj na flasku urcite..

maminkasisa
2. jan 2017

ak chces kojit, tak to skusaj normalne, nie cez klobuciky a odstriekavat, lebo teraz je malinka, vypije menej, ale ked bude starsia, tak nebudes robit nic ine iba odstriekavat /ako moja sestra/ po pol roku sa nato vykaslala a mala isla na UM, je to na Tebe, neviem, aky mate problem, ale vsetko sa da... len sa troska potrapit a potom to pojde... drzim palce

hviezda21
2. jan 2017

@katarina138 obmedzit az vylucit caj alebo vodu. MM staci na vsetko. Polohovat na brusko cvicit s nozkami.Ak bude mat bolesti bruska po niekolkych dnoch nekakania+prestanu vetry-bude plakat,krcit nozky,nebude vediet spinkat-pouzi rektalnu rurku. Pozor moze to byt ucinne a rychle a typ padom vsade🙂)))) cca do 3mes. sa travenie babatka upravi a crievka si zvyknu na MM. A pozor tiez nato co jes ty samozrejme /nic tazke a nafukujuce/.

babistatka
2. jan 2017

Nemusí aj celý týždeň kakať. Aj lekárka nám stále opakuje, že dojčené detičky môžu kakať každý deň a potom zas niekoľko dní nemusia, je to OK. Keď vám ide dobre kojenie, zostaň len pri kojení, žiadne umelé mlieko ani čajíky nie sú potrebné 🙂

pribinak
2. jan 2017

Cajik a vodičku som zacala davat az s prijrmami

katarina138
autor
2. jan 2017

@maminkasisa zle bradavky, nemoze chytit vobec..tak pretl cez klobuciky a odstrekavanie, sice aj to boli ale pokial mam mlieko tak ju na umele urcite nedam.. Dakujeme 🙂

@hviezda21 s nozickami cvicime aj na brusku lezkava 🙂 no ak by nahodou nic skusim tu rurku, a ano vylucila som tucne jedla, to si davam pozor 🙂

@babistatka co najdlhsie chcem tak byt ze davat jej MM 🙂 hoci sa trosku trapime ale stoji to za to 🙂

ewisam
2. jan 2017

@katarina138 nestresuj sa, pokojne dojci... nemusi kakat kazdy den, a pokial nema tazkosti netreba to riesit. Mliecko materske je bezzbytkova strava. Ani tym cajom by som to neriesila pokial sa dobre napapa mliecka, ikterus- to zlte sfarbenie sa jej casom strati, treba len dojcit...
A co sa tyka tych problemov pri dojceni...skusajte mne tiez povedali v porodnici pri prvom ze mam najskor bradavky male, potom zas privelke... Dosla domov klobuciky odlozila a nasla si sposob, ktory vyhovoval mne aj detom.. ak predsalen tak poziadaj o pomoc laktacnu poradkynu

dibarbora
2. jan 2017

Ak prdka,je to úplne v poriadku.
Moje prvé dieťa nekakalo aj 2tyzdne pretože jeho telíčko strávilo všetko mlieko,tým pádom nemalo čo vykakat.
Mali sme to tak až do pol roka kým sme nezačali s prikrmamy.
Čiže je všetko ok a ako píšu ostatné mamičky, s tou vodou a čajom by som to nepreháňali, zbytočne sa zaťažuje žalúdok.

slavka1811
2. jan 2017

tiez by som cajik nedavala,podporuje vetriky fenikel, ale ked prdka je to ok,len nech vetry odchadzaju, kojis-abo teda zatial krmis materskym, je lahko stravitelne a nemusi kakat kazdy den,pokial vidis ,ze je pokojna a ma makke brusko, nemusis sa zbytocne obavat,ale nozickami kludne cvic aj pri kazdom prebalovani,pomasiruj brusko a davaj si pozor co spapas aj ty-takze inak je to ok 🙂

sunyrose
2. jan 2017

Zdravím, moja plne kojená nekakala, teraz si to presne nepamätám buď 9 alebo 14dní a bola spokojná. Čajom by som ju moc nenalievala, ale skôr slnila.

bosoriak
2. jan 2017

@katarina138
Kojene deti nemusia kakat aj 10 dni. Tusim tu na MK bol jeden rekorder, ktory to dal 21 dni bez kakania. To je normalne a nic to nie je. Zrus ten caj, je to uplne zbytocne. Materske mlieko ma dost tekutin v sebe.

Ak sa ti zda, ze jej treba kakat a nemoze, skus ju dat do takejto polohy https://www.branakdetem.cz/img/stat/1088.jpg - vsetky tri moje deti kakali vylucne takto prve 4 mesiace zivota 🙂 Dala som ich nad plienku a islo to. Skus nepouzivat rurky a teplomery, toto je bezpecnejsie.

A pri dvojtyzdnovom dietati sa este da popracovat na kojeni z prsnika. Nevadi, ze to dostava z flase, je to len dost nepohodlne, takze kvoli vlastnej pohodlnosti by som to poriesila este. Ja som vsetky baby kojila s klobucikmi. Prvu a tretiu do 8 mesiacov. Neviem, aku mas znacku klobucikov, mne napr. Avent vobec nevyhovovali. Mala som Mam a tie boli super. Pripadne si zavolaj nejaku laktacnu poradkynu a mozno sa ti podari aj bez nich (nezazila som, neviem poradit).

Vela zdaru!

sykorkauhliarka
2. jan 2017

@katarina138 uz cakam zopar mesiacov a stale nic 🙂

tiumen
2. jan 2017

@katarina138 ja len k tomu že sa nevie prisať - malý sa mi tiež nevedel prisať, pomohli klobúčiky.. po asi 3týždňoch som skúsila bez nich a už to šlo 😉

katarina138
autor
3. jan 2017

@ewisam no teraz sa mi dari odsat si takuch 70-80ml a vzdy vsetko pekne vypije tak cajik teda obmadzime..a to kojenie no trapime sa, bradavky mi nemoze chytit, klobuciky sa jej smykaju tak sa odsavam hoci ma z toho brutalne bolia prsia...

@dibarbora tak to som nevedela ze to moze byt tym ze vsetko stravi tak sa nebudeme bat teraz aspon 🙂

@slavka1811 cvicime vzdy ano aj na brusko ju dam polezkat tak vetry vzdy pekne odchadzaju 🙂 co take by som nemala vobec? Majonezi, kapustu a co take este?

@bosoriak dakujem pekne 🙂 no znacku klobucikov mam Canpol Babies.. Strasne sa jej vysmykuju, niekedy sa chyti pekne ale noekedy sa velmi trapime tak sa radsej odsajem..ale dost to vycerpava..:-/

@tiumen cize skusat skusat skusat ..no skusim 😀 uvidime co to urobi, je super ze ti chytil potom uz aj bez..🙂

mirro
3. jan 2017

@katarina138 presne ako ti písali vyššie. Obmedz čajík na minimum, trochu viac skúšaj,aby sama vytiahla tvoje mlieko. Je ešte veľmi malinká a učíte sa obe. Keď jej dávaš odsaté,tak predpokladám,že z fľašky. Skús dať striekačkou. Z fľašky to ľahšie tečie,a potom sa moc nesnaží papať sama🙂 Želám ti veľa úspechov🙂 🙂 🙂 P.S.to že nekaká,vôbec nevadí.U dojčených detí to môže byť 7až 10dní.

slavka1811
3. jan 2017

pokial prtatko nema nejake vazne problemy uplne sa obmedzovat nemusis, hlavne potraviny , ktore extremne nafukuju napr. aj Teba, ako si spominala kapustu, nejake strukoviny, citrusy,vyprazane,mliecne vyrobky, plesnove syry-ale samozrejme to by si videla,keby malo problemy,zreferovala by si si co si pocas dna zjedla a vylucila by si to na par dni

monilik
3. jan 2017

@katarina138 pokial je cisto na materskom mlieku, ma vetry a nema bolesti bruska, vobec neries ze nekaka. zrejme stravi mliecko bezozvysku. moj druhy syn ked bol cisto kojeny kakal každých 8-10 dni... priberal ukazkovo. doktorka povedala ze mala babo ktore nekakalo 21 dni a nemalo ziadny problem. stravilo vzdy cele mliecko.

ewisam
3. jan 2017

@katarina138 Skus odlozit klobuciky a skusaj si prsnik chytit tak aby sa jej bradavka do pusy zmestila, ked si nevie chytit tak skus dojcit v lahu