Dvojtýždňová dcéra ochorela od staršieho syna

21. nov 2020

Ach moja dvojtýždňová dcérka sa nakazila od môjho staršieho syna,ja teraz neviem čo mám robiť ako jej mam pomôcť ? Veď je ešte veľmi maličká strašne sa bojím aby sa jej nič nestalo. 😭

sense
21. nov 2020

U lekara si bola?

autor
21. nov 2020

@sense len dnes v noci to začalo

andreatytler
21. nov 2020

Ake ma priznaky? Ak horucku alebo nemoze dychat, utekajte na pohotovost.

sense
21. nov 2020

Pri tak malom dieťati ak má teplotu alebo dusuvy kašeľ smer lekar....resp pohotovosť

autor
21. nov 2020

@andreatytler horúčku nemá iba nádchu a soplik

maciatkolulu
21. nov 2020

Tak odsat soplik a nerobiť paniku.

sense
21. nov 2020

Tak odsaj soplik....

janulik2008
21. nov 2020

Neboj nič.

lenka2710
21. nov 2020

Môj malý tiež schytal soplik a kaslik od malej, dávala som sinupret, nasivin od narodenia a libenar na výplach nosteka, za pár dní bol ok
Hlavne nestresuj

andreatytler
21. nov 2020

Viem... ked su tak malinky, aj soplik moze byt nebezpecny... ak ho bude prilis vela, zle sa mu bude dychat, odsavanie soplikov babatka nemaju radi... bude sa trapit chudak ale ak nema teplotu a stale dobre dycha, staci ho len sledovat.
Daj mu zvlhcovac vzduchu do izby, odsavaj sopliky hlavne pred jedlom a mozno aj mezdi jedlom lebo ked saju mlieko, potrebuju dychat nosom.
Ak kojis, vela ho bozkavaj aby sa jeho vyrusy dostali do tvojho tela a tvoje telo vytvori protilatky a doda ich do materskeho mlieka, lebo tak maly este nema velmi dobru vlastnu imunitu.

autor
21. nov 2020

@lenka2710 a koľko mal tvoj mali ? Ja ani nemám ako ísť dnes na pohotovosť jediná možnosť by bolo si ju zavolať domov.

lenka2710
21. nov 2020

No mal viac, cca 6-7 týždňov, ale aj tak maličký
A čo jej vlastne je?? Ma aj teplotu, silný kašeľ?? So soplom nemusíš hneď bežať na pohotovosť a hlavne teraz, ešte schyta niečo horšie
Odsaj soplik, kvapkaj morskú vodu, pred papanim som dala nasivin aby sa mu lepšie dýchalo keď papal a plus sinupret, ja som dávala 6 kvapiek, tebe mozno budú stačiť 3-4
Hlavne kľud

lenka2710
21. nov 2020

A ešte mi dala dr fenistil kvapky, ale tie sú na predpis

autor
21. nov 2020

@lenka2710 zatiaľ iba soplik má

autor
21. nov 2020

@lenka2710 tie doma mám ešte po synovi.

lenka2710
21. nov 2020

Neboj, to prejde rýchlo, môj aj kaslal a za 3 dní bol ok 😉 veľmi mu pomohol ten výplach tým libenarom, strašne som sa bála mu ho robiť, ale pomohlo! Nebojkaj, deti toho zvládnu omnoho viac ako si myslíme 😘

mogaa
21. nov 2020

prosím ťa, hlavne s nádchou a soplom si nevolaj pohotovosť, aj ked ide o dieťa.....to nie je stav pre sanitku, mimochodom nepríde ti ani pediater.....odsávaj soplík a dieťa ak kojíš, tak len koj, pokiaľ je na UM , dávaj kludne aj čaj....

mogaa
21. nov 2020

inak ak sa bojíš čokolvek nasadiť, kludne zavolaj na pohotovosť, nech ti poradia čo môžeš dieťaťu dať, ale určite by som ho tam kvôli soplíku netrepala....deti sople mávajú, hlavne v takomto období a ano aj novorodenci...inak v lekárni ti poradia kvapky aj pre novorodencov, len priebežne premeriavaj teplotu aby nevyskočila, nad 38znižuj teplotu

adamadent
21. nov 2020

Moja mala prvý sopeľ okolo 4 týždňa tiež od staršej nepanikarit dojčiť ak dojcis odsat ak je treba a na spilku nastriekat sterimar morskú vodu a jemne povytierat noštek alebo aj materským mliekom ak by sa čokoľvek dialo horšie pohotovosť ale volala by som ešte pred tým ako vyrazím....

autor
21. nov 2020

Ach som už zúfalá tuším ju bolo aj hrdielko, stále len plače ani nepapa teplotu nemá. Soplik som jej odsavala ale nič nevyšlo ja už nechápem. Počujem ako jej v nose chrpči.

kubkovamama
21. nov 2020

Upokoj sa hlavne,u malinkeho babatka sa ťažko citlivo odsaje aby nič nechrapkalo v nosohltane,zvlášť ak má začiatok nádchy a hlien sa tvorí neustále.Ak kojis,daj po kvapke do každej nosovej dierky a koj čo najčastejšie.Neteplotuje,nepanikar.Tak ako si zvládla prechladnutia pri prvom zvládneš aj pri druhom.Spinkat ju môžeš dať do vajíčka,nebudu jej sopliky zatekat.

autor
21. nov 2020

@kubkovamama a je normálne že jej ide mlieko spolu s hlienmi s nošteka von keď kychne ?