Dvojročný vidí rebrík tam, kde nie je

5. máj 2022

Ahojte, čo si o tom myslíte? Dnes syn ukazovsl na niečo ručičkou pred sebou chvíľu a večer nás "privolal" ukazoval prštekom na kreslo v obývačke a pýtal sa čo to je? Aha rebrík, rebrík opakoval... pýtame sa ho kde ukáž!? Došiel ku kresielku a začal rozhadzovať veci na ňom a nadvihovať a opakoval rebrík. Keď som ho uspávala dnes, znova nadvihoval perinu a skúmal ju a vravel rebrík.
Troška som z toho vydesená. Čo to môže znamenať?

jjanulienka
5. máj 2022

Nenaucil sa len nové slovo?

loliki
5. máj 2022

2 ročný sa učí rozprávať. Určite nemyslí rebrík. Hovorí už R ? Niečo hľadá. Hračku?

autor
5. máj 2022

@loliki áno pekne už rozpráva. Rebrík už vie niekoľko mesiacov.

loliki
5. máj 2022

Priprav sa na toto obdobie hádaniek a ber to s nadhľadom. Ešte zapojí fantáziu, sny a môžeš rozmýšľať.

nikpa
5. máj 2022

Podobné ,,bludy,, sú u nás na dennom poriadku. Syn rozpráva všelijaké takéto nezmysli, ktorým nerozumie nikto len on a nedávaju inak žiadny význam.

luciab19
5. máj 2022

Moja 4 ročná v noci ma macky, zajace a psov pri posteli 😂

deti95060810
5. máj 2022

kto vie čo on volá rebrík... to poznám tieto hádanky od detí.

autor
5. máj 2022

@deti95060810 ale práve on sa nemýli v pomenovaní vecí. Rozpráva úplne presne na vecí ktoré pozná a na ktoré ukazuje. Má dobrú pamäť a keď mu pár krát prečítam nejakú knižku vie slovosled, vie kde sa čo nachádza v popise na obrázkoch aut napr. Ešte to čudné prezeranie si prádla a periny a obracanie, vyznelo to, akoby fakt veril že je to rebrík baby.

luciab19
5. máj 2022

Ale tak rebrík je ešte fajn, horšie by bolo keby vraví že vidí nejakú postavu 🙈 to by som sa skôr bála asi

loliki
5. máj 2022

Jasné, tak máš výnimočné dieťa. Zober ho k odborníkovi vyšetriť. Keď povedal, že tam je rebrík, tak tam musel byť. Upracte si veci z kresla. Teším sa na ďalšiu tému.

mijunik
5. máj 2022

Daj sem foto jeho periny, z pohľadu, ako ju videl on. Aj to kresielko môžeš s tými vecami. Možno prídeme na to, kde tam mohol vidieť rebrík.

ankare
5. máj 2022

Fíha, zaujímavé... 🤔

slovakboy
5. máj 2022

Niečo si primyslel a držal sa toho. Zapáčilo sa mu že tým na vás tak zapôsobil tak to opakoval ďalej. Môj brat keď bol maly tiež vymýšľal také hlúposti a rodičia sa obávali či sa správne vyvíja. Pretože podobne reagoval jeden chlapecktory sa ukazal nakoniec ako postihnutý. Lenže to bolo oveľa oveľa častejšie. To nie je váš prípad.

autor
5. máj 2022

Ďakujem ste zlatí. Ja viem že to asi všetci neriešia takéto veci, ale stalo sa nám to prvý krát a zostala som vydesená.

sona96
5. máj 2022

Môj 3 ročný sa pred pár dňami začal vyzliekať a hľadať, či nemá v pyzamku rebrík (aj keď u nás je to ešte "jeblik"). Proste detská fantázia, alebo niečo video v rozprávke, čokoľvek, netreba za tým nič hľadať.

lrnka
6. máj 2022

Napis mi ss

ankare
6. máj 2022

@lrnka napis aj nám, nech vieme 🙂

lrnka
6. máj 2022

@ankare nechcela som tu, lebo viem ako to tu niekedy chodi... Môj maly od mala vidí nejaké bytosti co nevidím ja (viem, že deti vidia niektoré anjelov, ked sú oplne maly tak do 3 mesiacov vraj a aj duchov) moj maly keď mal 2r a par dni videl ducha a uz vie ako tak rozprávať tak aj povedal ze ujo ujo a ukazoval prstom a košík a pidkaval mu auticka ale nie na sedačku ale do prázdna hore ako keby tam mal ruku. Ale to moje je uplne o niečom inom ako píšala autorka.

lrnka
6. máj 2022

@lrnka tým si nechcem robiť srandu ale čo k maly mohol vidíet napr kominara ale to si nerobím srandu ak bývajú v nejakom starom dome co by nemohli ze tam taky niekto žil

lrnka
6. máj 2022

@lrnka keď chlapček vie rozprávať a vníma tak prečo nie

jankasamulko
6. máj 2022

@luciab19 no veru to sa presne stavalo kamaratke ktora ma dvojicky, mali v dome schody a hocikedy ked sa hrali na zemi zrazu sa tam obe pozreli a povedali nie nemozme tam ist. Alebo pozeravali do rohov kutov na strope. Dokonca raz ze niekto bol pri nich a povedali im nech ho pohladkaju a obkreslili vo vzduchu postavu. Boli uz riadne vydeseni. Zavolali knaza a odvtedy bol pokoj

travelllerka
6. máj 2022

A nehľadal niekto niekedy rebrík? Hra sa, že hľadá rebrik

autor
6. máj 2022

@travelllerka nie, bývame v byte nik rebrík. nehľadal. Cez deň sme boli na ihrisku a usmernila som ho poď prejdeš po rebríku a šmykneš sa. Chodíme na ihrisko každý deň, a nikdy toto nerobil.

autor
6. máj 2022

inak minule sme boli v kaviarni, ležal a pil mliečko. Keď dopil ukázal na vysoký strop a vraví anjel... nič tam nebolo povešané iba trámy dreva sme videli my. Ale to bol po dlhom dni (cestovalu sme) tak sa nečudujem že chudáčik mal vidiny. No ale v duchu sa k tomu vraciam či tam naozaj mohol vidieť anjela.

drahomirrra
6. máj 2022

Ja fakt neviem, co by malo byt na tomto spravani vynimocne. Moj maly mal v marci 2 a robi presne toto iste. Staci mu spomenut pocas dna nejaku vec a hlada ju vsade a aj prve slovo po zobudeni je ta vec. Ako minule nakupny vozicek. Cely den ho hladal po celom byte.

flimelka
6. máj 2022

mozno sa mu ten rebrik na ihrisku tak pacil ze ho chcel mat vsade 🙂 tiez si myslim ze to nic nie je, bud aj unava alebo jednoducho pracuje fantazia 🙂

ankare
6. máj 2022

Podľa mňa chlapček vidí viac než my, bežní ľudia.

marianarem
6. máj 2022

S nasim malym sa to stava casto. Jemu proste nieco pripomenie nieco ine. Niekedy to byva aj len svetlo na stene, ktore si my ani nevsimneme a on v tom nieco vidi. Niekedy to rozlustime, niekedy nie. Rebrik - nepresvitalo vam svetlo cez zaluzie alebo nieco take?
Inac ja som minule malemu vysvetlovala, ze v stene mame rurky s elektrickymi kablami, ale ze ich nevidno, lebo su v stene. Na co on povedal ze :"Stara mama ich vidi." Stara mama zomrela pred 9 rokmi, on ma 2.5. To mi trochu presli zimomvriavky 🙂 Ale zrejme si nieco skombinoval z toho, co sme mu hovorili o starej mame.

evaachesa
6. máj 2022

No podľa mňa má len super predstavivosť. Rošt pod matracom predsa vyzerá ako rebrík a kresielko možno tiež keď vravíš že tam niečo nadvihoval. Deti majú oveľa väčšiu predstavivosť ako my dospelí.

autor
6. máj 2022

ste zlaté ďakujem. 2 roky má o pár dní.
Na rebrík pýtal aj dnes ráno a ukazoval na spálňu. Ako neviem čo s tým rebríkom má stále. Väčšinou si viem pospájať čo kedy ako by mohlo byť ale teraz fakt žiaden odraz svetla žalúzie, rošt... možno bol fakt unavený len mňa prechádza hrôza žo on bol presvedčený, že tam ten rebrík je. Včera keď som ho uspávala sa posadil a preskúmaval perinu že rebrík.