Dvojročný synček začal bezdôvodne krívať

roman23101
30. júl 2014

Dobrz den nevie mi niekto poradit alebo ma podobnu skusenost moj 2 rocny chlapec zacal bezdovodne krivat boli sme uz aj u neurologa nenasiel fyzicku
pricinu cakame na ct hlavy ,Moze to byt obrna tak nahle z nicoho nic? neboli sme ani chory nozicka ho evidentne neboli

stanislavao
30. júl 2014

@roman23101 proti obrne su deti ockovane. nedavali ste dieta ockovat? moze to byt teoreticky aj to, ale aj nejake ine geneticke ochorenie. treba ist urcite ortopedovi a riesit to cim skor. vela stastia.

gubcikova
30. júl 2014

nemohol ked spal si nejako prilahnúť nožičku.vieš ako ked mi dospelí si prilahneme ruku a nám strpne

alexanotbad
30. júl 2014

@roman23101 CT hlavy?! s tym by som nesuhlasila. U deti jednoznacne MR hlavy. v ziadnom pripade CT!!!!! V zivote by som to vlastnemu dietatu nedala urobit.
a skusila by som este ortopeda, ci nieco neobjavi.
a teoreticky, nemoze si to syncek vymyslat? nechcem sa Ta dotknut, ale deticky su vymyselnici uz v tomto veku. ako dlho to trva?

ninamato
30. júl 2014

@roman23101
urcite by som to nepodcenovala a isla k ortopedovi a nech da urobit RTG kolien

koniarova
30. júl 2014

@roman23101 A ortopéd?

hanka_april
30. júl 2014

nemal kliesta? sestra mala bolesti klba z limskej boreliozy....

roman23101
autor
30. júl 2014

@alexanotbad neviem je este maly vzmzslat asi nie on chce chodit nestazuje sa ale stale kriva a mne je to neprijemne aj ked jeho to evidentne neboli

roman23101
autor
30. júl 2014

klesta sme nemali ideme este k ortopedovi snad...

alexanotbad
30. júl 2014

@roman23101 len mu prosim nenechaj robit CT mozgu, trvaj na MR.

lalinko2010
30. júl 2014

@alexanotbad CT prečo nie? môjmu synovi robili dvakrát a nič mu neni. Ale to si udrel hravu a traumatológii povedali že CT.

donna11
30. júl 2014

@roman23101 urcite by som dala spravit aj kompletny KO, netreba to podcenovat.

katusik22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alexanotbad
30. júl 2014

@lalinko2010 lebo je to RTG ziarenie. jasne, ze po 2 CT mu nic nie je. ale nevies, kolko CT a RTG vysetreni bude este v zivote nedajboze potrebovat a ta davka sa zbiera a scitava. napr. ocna sietnica je velmi citliva na rtg ziarenie a vacsinou pri CT hlavy ide luc ziarenia aj na nu. Pretoze vacsina pracovisk tak ma nastavene roviny rezu.

adulla2
30. júl 2014

@roman23101 a nebol náhodou pred nedávnom chorý? Kamarátkin syn prekonal nejakú chorobu a po čase začal krívať, tiež nevedeli z čoho robili mu rôzne vyšetrenie, ale nakoniec že to mal z tej choroby, oslabená imunita a nejaký zápal. Po liečbe mu to prešlo a už od vtedy je v poriadku 🙂 Držím palce.

bejustek
30. júl 2014

@roman23101 Ahoj,zašla by som za ortopédom,ten spraví potrebné vyšetrenia.Niekedy deti začnú krívať v predchorobí nejakej virozy alebo môže prejsť viroza skryto len sa objaví ako bolestivý bedrový klb alebo koleno,to presne povie ortoped.Niečo podobné ako keď máme chrípku a všetko nás bolí.Deti to občas mávajú,zvolila by som kľud a príp. nejaký brufen od bolesti-on má aj protizápalovú zlošku aj keď máte pociť že ho nič nebolí.,treba určite toho ortopéda on fyzikálnym vyšetrení klbov nájde bolestivé miesto.Držím palčeky a do týždňa budete fit.Pekný deň.

lienka77
30. júl 2014

Nasa mala ked mala 3 roky prechladla a zaroven bola predtym na dlhsej prechadzke. Detsky lekar nas vtedy poslal na ortopediu. Sono ukazalo zapal bedroveho klbu. Mala tam tzv. vypotok. Po 2 tyzdnoch to bolo ok.

aaf
30. júl 2014

urcite trvajte na tom krvnom obraze. Su zriedkave pripady, kedy sa takto prejavuju v rannom stadiu onkologicke ochorenia. Samozrejme netreba sa hned bat, urcite to bude nieco ine, ale netreba nic podcenit.

bibina32
30. júl 2014

Treba sa pytat na rongen bedroveho klbu a ist na detsku ortopediu. Tam vam urobia aj sono a uvidia.U nas maly tiez zacal z nicoho nic krivat a maly sme zapal bedroveho klbu. 3 tyzdne sme museli mat nohu v klude.

jasminet
30. júl 2014

nechcem zlahcovat, ale nevidel u niekoho krivanie? ja mam dvojrocaka doma a opakuje vsetko ako opica - od achkania ako ho boli brucho (videl u sestry), ochkania ako ho boli chrbat (uplne realne opakoval svokru) az po spickovanie a krivkanie co videl u kamosky a jej dcery.... 😉

jani2
30. júl 2014

@roman23101 - ja by som sa hneď nelakala. 🙂 aj moja dcérka začala v 3 rokoch zrazu krívať, trvalo to 2-3 týždne. Tiez som sa jej pýtala ci niečo boli, nebolelo....len krivala. Boli sme u ortopéda ci sú klbiky v poriadku. Urobilo sa Sono, zobrala krv. Vsetko bolo v poriadku 🙂. Tak dr. zhodnotil že to bude rastom. Uz bude mat 7 rokov a odvtedy uz ok. 🙂 takze sa neboj, deticky v 2-4 rockoch len prudko rastu. Na vyšetrenie však pre istotu treba ist! 🙂

jankalaura
28. mar 2015

dobry den ako ste dopadli s malym?bo terza ma taky isty problem s dcerou a nam urcili ze asi zacinaju dmo.tak uplne sme v soku behame z jedneho vysetrenia na druhe,uz sme mali rengeny,klby ok,u ortopeda ok,tak sme boli u neurologa a ten nam dam predbeznu diagnozu ale ze neni si isty..tak nam dali od pon.rehabitulovat vojtovu metodu..tak som uplne hotova..a caka nas aj infekcne..tak a moja tiez ma dva roky..mozete mi napsiat ako ste dopadli?co ste vsetko kde chodili?dakujem

babulka82
8. nov 2015

Syn nam zacal z nicoho nic pokrivkavat ale len obcas,na bolest sa nestazuje beha inak ako srnka stale.neviete cim to je?

lulistek
8. nov 2015

@babulka82 Aj moja dcera tak, bolo to kvoli teniskam ktore jej nesedeli. odkedy som ich vyhodila, chodi normalne

babulka82
8. nov 2015

@lulistek a ona len v tych teniskach tak chodila ci aj bosa ?

salome123
8. nov 2015

kamaratkina dcera tiez zacala z nicoho nic krivat a zistili jej nejaky zapal alebo infekciu v kosti. neviem blizsie info.

sandey
8. nov 2015

@roman23101 malý to mal, bol to vypotok (zápal) na bedrovom kĺbe, odhalil to ortopéd na Sone...

lulistek
8. nov 2015

@babulka82 no ja som kupila cez bazar tenisky a boli asi vychodené a v teniskach den v pohode a zacala krivat a potom aj bosa krivala.. napadlo mi ci to nie je z tenisiek a bolo. ked sme ich prestali nosit tak to preslo po dni tusim. uz radsej kupujem topanky nove.

dadka_bb
13. feb 2017

aj moja ma 2 roky a zacala mi krivat.mna porazi... co to kurnik? so vsetkymi klbikmi jej krutim,nic ju neboli.beha skace, ..pri chodzi akoby stupa na patu vyhyba nozku do von.no neviem.bojim sa kurnik 😣

iplilien
20. feb 2017

@roman23101
@dadka_bb
@bibina32 ahojte kocky,prosim ako ste odstupom casu dopadli s tym krivanim u deticiek? Maly mal pred tyzdnom v sobotu zrazu horucku a o tyzden v sobotu zacal krivat od bedroveho klbu. Akurat dnes sme boli u ortopeda ,urobil rtg,to ze je v poriadku. Ale zrejme dostal virozu a usydlilo sa to tam. Mne tvrdil ze sono netreba ze tam by videli akurat ze je tekutinka,ale nieco vaznejsie odhali len rtg. Neviete akyvirus taketo nieco sposobuje? Zavraj moze sa to aj opakovat ale nemusi.Prossiiiiiim popiste ako su na to deti,pripadne ci s a to opakovali,ci zistili virus u nich,alebo robili crp na zapal.Dakujem ;)

dadka_bb
20. feb 2017

@iplilien ahojky moja po par dnoch prestala.asi 5dni krivala.pre mna hotove peklo...ale svokra ma ukludniĺa ze som jej aj mohla strihnut nechtik.alebo jej bolestivo rastol.a naozaj mala cerveny palcek pri nechte. u nas chvalabohu to bolo len toto