Dvojročný syn tri dni horúčkuje

26. júl 2023

Ahojte mamičky ,prišla som si sem súrne po radu,náš malý o mesiac 2r,znova horúčkuje ,od pondelka poobedia ,vecer pomaly 40tky ,akonahle mu zaberie liek,chlapec behá ako keby nebol chorý,no prejde mu liek a zacne horúčka ,vacsinou ráno alebo večer ..alebo ked sa vyspi a doucinkuje liek,maly nema problem s jedením ani pitím,mlieko odmieta ,grcal mi ho.Jedlo mi nevyvracia ,vzdy vecer pri vysokych teplotach grcka ,ale iba vodu ,potom mi po chvili znova pýta piť a vypije celu flasku,dame liek a spinka spokojne do rána.
Pred 2/3 mesiacmi bol toto isty scenar,horuckoval,dostal atb Zinnat,tie po 7 dnoch nezaberali ,dostavili sa aj alergicke reakcie ,nasa pediatricka si stala za svojim a povedala ze druhe atb neda a ak neprejde horucka ist na pohotovost,tak sme na pohotovosti boli,uz s vysadenym zinnatom, dostali sme Summamed a ten ho do 2 dní dostal na nohy.

Dnes zastupovala dr starsia doktorka,mohlq mat tak 70rokov,naozaj stará,poriadne som jej ani nerozumela ako má crp,moč ,nič ,povedala ze ma cervene hrdielko a ocovidne mu idu aj zuby…Dostal Ospan atb ,hovorila som jej aj ze nam summamed pomohli,aj sme mali rovnaky problem(zacervenane hrdielko) ,maly ma len od 12 antibiotikum a ja sa obavam,ci znova nepojdeme na pohotovost menit antibiotika…pockam kym ich doužíva ,ako by ste mi poradili? Ako prvorodička a sama na dieťa som v koncoch,naša nemocnica detske oddelenie je čista kazastrofa,kopec staznosti…dalej do inej nemocnice si to nemozem dovolit a nemam ani ako,dakujem

simsalabim
26. júl 2023

Nerozumiem, naco chces menit atb, ked ich len dnes zacal uzivat? A v kratkom casovom rozostupe podavat tie iste atb sa ani neodporuca, takze, to ze nepredpisala sumamed je len dobre.

viestta
26. júl 2023

Nie je dobre brat za sebou rovnake ATB, zacni davat tie co mu predpisali. ATB zvyknu zabrat do troch dni, takze este ani nepresiel ten cas, nevies ci zaberu a ty uz chces menit lieky, lebo sa ti nepacia tie co ste dostali...

autor
26. júl 2023

@viestta pisem v prispevku ze ich douzivame .

autor
26. júl 2023

@simsalabim dakujem ,ja som sa dr aj pýtala ale vobec mi na tie otazky nepdpovedala …inac by som toto ru nepísala

dzulli1980
26. júl 2023

Ospen sú dobré antibiotiká ... ja by som skôr riešila výtery z nosa, z hrdla, či tam čosi nemá + krvný obraz, keď sa mu to furt vracia.

autor
26. júl 2023

@dzulli1980 mal odber z hrdla u sestricky v pondelok ma vysledky .