Dvojročný syn pri plači zvracia

3. okt 2021

Ahojte zienky,prosím o radu,máte niektorá s týmto skúsenosť? Syn mal v auguste 2roky a posledných pár dni mám takýto problém-boji sa strojčeka na strihanie,striham ho doma asi raz za 2mes (5minutova záležitosť),vždy pritom plakal,vrestal,no tento týždeň sa mi stalo že sa až povracal od placu a zrejme nervov. Po strihani sa hneď ukludnil. Učíme ho zaspávať v jeho postieľke(spával s nami v manželskej)s tým,že sme pri ňom v izbe, dnes keď už sme ho brali spinkat začal vrieskat a zas sa povracal, neviem, čo mám robiť. Inak je cez deň pokojny,veselý,aktívny,nieje s ním žiadny problém od narodenia. Vyhýbať sa všetkým činnostiam,ktorých sa boji,aj keď sú úplne normalne? To asi úplne nepojde😞 Čítala som,že môže ísť o obdobie vzdoru,mame čakať len kým to prejde? Budem vďačná za všetky Vaše skúsenosti, Ďakujem..

simona139469
3. okt 2021

No, neviem ale s tým zvracaním to ssi nebude úplne ok. Keby že sa to stane raz náhodou tak nepoviem ale keď sa to opakuje asi by som to s niekym konzultovala. A asi to bude to obdobie vzdoru, no môže byt.

autor
3. okt 2021

@simona139469 zatiaľ sa to stalo 2x,no presne sa bojím,že sa to bude opakovať v každej takejto situacii 😞

simona139469
3. okt 2021

Skús to ešte odpozorovať a potom to možno spomenúť lekárke

thoughtfulweirdo
3. okt 2021

Moja dcéra tuším okolo 1,5 roka tak zvykla zvracať pri veľkom plači. Mne to vtedy prišlo, že to hádam schválne robí od jedu alebo čo, ale asi to bolo z toho, ako sa celá nadrapovala, že to aj ten žalúdok obrátilo. Má 3,5 a doteraz zvracia prakticky pri každom kašli a mám pocit, že silný plač a vzlykanie je podobný mechanizmus ako kašeľ 🤔 každopádne to zvracanie z plaču sa istú dobu pravidelne opakovalo, ale trvalo to len pár mesiacov a potom už sa to nezopakovalo. Neviem teda, o aký plač sa u vás jedná, ale mojej sa to dialo pri veľkých scénach a hysakoch, nie pri bežnom plakaní.

autor
3. okt 2021

@thoughtfulweirdo áno presne,pri veľkých záchvatoch,ako píšem zatiaľ boli dva takéto,tak uvidíme ,čo nás čaká 🙈 ďakujem

panelacikova
3. okt 2021

kľud, je to v poriadku. moja zvracala týždeň, než si zvykla na škôlku. mala 3 roky... asi po mesiaci bola 2 týždne doma (choroba) a zase týždeň zvracala, lebo si znovu zvykala na škôlku... nie je to nič neobvyklé, v každom prípade z neho nerob bábovku 🙂

zlatyk16
3. okt 2021

Aj moj sa raz povracal ked cez plač si potreboval odkaslat od soplov natiahlo ho a uz to slo von , aj ked dlho reval ked bol maly tak ho napinalo od soplov, dakto ma citlivejsi zaludok , mna natahuje ak ked si potrebujem riadne vykaslat

autor
3. okt 2021

Ach ďakujem baby, snáď to prejde, nič nechcem preháňať no práve periem celé postelne a vankúše z jeho postieľky,nič prijemne 💩 človeku je to až ľúto potom

luccija
3. okt 2021

Ja by som ho nedávala ešte spat samého evidentne má z toho veľky stres, alebo si ľahni k nemu na pár nocí a uvidíš...má tam svetielko?

marzuz89
3. okt 2021

Skus zmenit pristup 😉 cez den mu vela rozpravaj o spinkani v postielke, aky tam ma makucky paplon, ako bude mat veeeela priestoru atd, jednoducho motivacia tvojim vlastnym nadsenim. So strihanim tak isto, ukaz mu strojcek v priebehu dna, daj mu ho do ruk, opytaj sa ho (!), ci ostrihate vlasky teraz, alebo neskor. Ked nebude chciet, respektuj. Rozpravaj mu o jeho pocitoch - bojis sa, ked tak vrci? Pozri, zavrcime s nim, pocuvaj. Mali sme prechodne obdobie, kedy sa syn bal zvuku vysavaca, par tyzdnov, pred tym aj potom, vlastne doteraz ho miluje. Ale ked sa bal, a potrebovala som povysavat popri nom, tak som ho slovne na to pripravovala, dnes budeme vysavat, pod sa pozroet kolko spiniek tu je, aha, vidis? Povysavame spolu? A pred zapnutim som mu povedala, aby sa nezlakol, a zacala som vrcat ako vysavac ja, do toho som ho pustila. Dolezite je dieta na to prirpavit.

Vyhybat sa tymto cinnostiam nikam nevedie, to mas pravdu. Ani vytiahnut strojcek spoza chrbta a dieta nemilo prekvapit. To podpori este vacsi odpor. To ze sa dogrcia pri silnom placi by malo byt ok, nasmu sa to sice nestavalo, ale viem, ze to je "bezne".

autor
3. okt 2021

@luccija má lampičku,spi s nami v izbe len skúšame teda postielku,keďže to nieje bohviečo už v manželskej,je to dosť veľké dieťa (18kg😄) skúšame tak,že sme vždy pri ňom pri zaspávaní,len teda vo svojej posteli. Predtým tak spinkaval,raz pri nás, raz vo svojej,ale twraz ani za svet. Cez den do nej lezie nadšený🤷‍♀️No asi budeme musieť ešte počkať teda 🙈

luccija
3. okt 2021

Vekom sa zväčšuje fantázia a deti sa boja ešte viac.My sme kúpili z IKEA posteľ a spala s nami veeelmi dlho🙂

andreatytler
4. okt 2021

Neviem ci zvracanie je normalne... neviem posudit. Ale aj mna by to trapilo, ze je to asi privelky stres, ked sa to doteraz nedialo. Mozno prechadza nejakym citlivym obdobim...
Na nasho takmer dvojrocneho velmi dobre zabera pochvala, co podla mna zabera na asi kazde dieta. Skuste tak pomalicky, ze napriklad si vecer sam lahne do postielky bez placu a aj ked to bude len na par sekund, urobte z toho velke halo a chvalte ho ako krasne si tam sam lahol a vobec neplakal a nebal sa a ako mu to velmi seklo v tej velkej postielke, ze uz je odvazny, velky chlapec a tak dookola. A to iste so strojcekom... skuste ho uhovorit len na jeden malinky zastrih a zase chvalte ako to skvele zvladol.
Nam sa tak podarilo nahovorit syna na odsavacku soplov.
Alebo skuste alternativu a zajdite ku kadenicke, ktora ho ostriha noznicami, alebo urobte strihaciu seansu doma. Dajte dokopy bratrancov, susedov, kamosov a vstkych postavte do radu a rad radom ostrihajte (samozrejme so suhlasom rodicov). Alebo mu dajte poskladany uterak nech si do neho schova tvar alebo usitka aby nepocul vrcanie.
Na deti tiez velmi dobre zabera "klebetenie". Povedzte o nom niekomu pochvalu v jeho pritomnosti ale tvarte sa pri tom ze neviete ze vas pocuje. Ze aka ste na neho hrda ze zacal spinkat vo svojej vlastnej postielke a podobne.

majamat
4. okt 2021

moja zvykla mat amoky, no zvracala pri silnom placi parkrat len jedno obdobie, ktore trvalo asi 2. mala mozno nejaku alergiu, lebo obcas bola akoby trosku zahlienena. mavala taketo obdobia. a tie hleiny ju viac drazdili, preto vracala, inak mavala amoky len s placom.

slniecko_12
4. okt 2021

Tak toto urcite nie je ziadne obdobie vzdoru..tvoj syn je precitliveny a stres nanho takto vplyva ze sa povracia..to iste sme mali v rodine..je treba to riesit a nie neprejde to..moze mu to ostat ta precitlivelost..a este ma napadol aj reflux

danieladeley
4. okt 2021

Myslim, ze pri silnom placi je to normalne. Moj to tiez robil, ale len ked plakal silno, mal vela soplov a samozrejme ich nechcel v tom placi fukat, hned ako mu zatiekli do hrdla, tak sa povracal.