Ahojte, chcem sa spýtať na vaše skúsenosti keďže urológ ma odbil že malému nič nieje a pediatrička poradila všetko čo ja už robím a stále nieje dobre, tak sa spýtam tu. Malý bude mať v decembri roky, od prekonania covidu pred 2 mesiacmi sa mi začal objavovať ekzém na rukách v zahyboch a veľmi ho svrbia guľky ale tak ze do krvi sa rozskriabe. Musíme ho prebalovat dvaja jeden mu drží ruky a druhy prebaluje. Keď sa mu nepodarí sa poskriabat par dni, tak sa mu to pekne zahojí a nič tak nemá. Ale svrbiet ho to svrbí cez plienku si ho chytá hovorí že tam má,, ba" to je akože niečo fuj 🤣🙈 a sucha sa o posteľ s ním... Vlhčené nepoužívam, utieram repikovym čajom každé prebaľovanie, skúšala som imazol, framykoin, aloe sprej, kúpeľ v repliku aj ovseny kúpel... Neviem ako mu pomôcť. Dr kázala fenistil kvapky... Že možno aj tam má ekzém ale podla mňa to problém nerieši. Iba ho to nebude svrbiet ale niečo tam musí mať... Ak ste to zažili, čo vám pomohlo?
@lucienne6 všetko čo si dávala je viac menej na vysušenie, nemá na nich kožu skôr suchú supinkavu? Možno vyskusaj skôr premastit
@lucienne6 prečo ste ešte neboli s ním na kožnom? To mala byť prvá cesta, čo má so svrbiacou kožou urológ? Pediatricka vás mala usmerniť. Chúďa malé, veď to musí byť aké veľmi nepríjemné. Skús ho kúpať v hypermangane, je vhodný na takéto kožné problémi a tiež na ekzém. No a kým sa dostanete ku kožnej tak mu ich dobre premastuj, bepanthenom napr.
A čo tak ísť na kožné?
@klarissa25 budem musieť ísť... Len on tam nič nemá keď sa neposkriabe... Nemá co pozerat...
@matullienka nie nemá suchu, skôr to mokva keď sa rozskriabe a niekedy aj krváca :(....
@lucienne6 tak asi sa tam neskriabe stále...plienky ešte ma nie ?
Ja by som vynechala ten repik, skusila skor cista voda a mastnejsi bepanthen a ked tak riesila s koznou.
@klarissa25 ma plienky áno, cez plienku si to nevie rozskriabat a keď ho prebalujem tak mu držíme ruky...
@nikpa skúsim hneď zajtra, ďakujem.. Aj som na ňho myslela ale vždy som zvolila radšej repik aj do vane, ale skúsim... Už som vymenila aj plienky za iné... Skúšam všeličo ale ťažko.. Keď tam nemá ani nič červené lebo nedovolím nech sa skriabe ale stále svrbí.. Príde mi to ako nejaká vnútorná záležitosť ktorú nevidno ale je tam...obvodná dnes brala ster tak možno nejaká kvasinka vyjde... Uvidíme
Ja by som ani nepremastovala, ani nesusila ale snazila sa nechat ho co najviac navolno a odplienkovat. Mozno mu uz proste vadia plienky, mozno je len obycajne "zapareny"
@taga chcela som ho nechať vetrať ale to sa nedá.. On sa do krvi rozskriabe nemá este cit v rukách ako my ze len jemne si poskriabeme miesto ktoré je citlivé.... On chytí a nepustí.. Ale dnes som kúpila slipky že aspoň cez to vetrať.... Že sa snáď nerozskriabe až tak :( zapareniny je vidno... Toto je nič, červené iba keď sa rozskriabe....
@lucienne6 ak mu naozaj kazde orebalovanie utirras repikom, tak to moze byt aj tym, ze ma uplne vysusenu kozu 🤷 bylinky ako orevenciu nrpouzivaj, iba ak by mal nejaky problem, ale takto naozaj nie. A tiez sa treba zbavit plienok
@lindusss2016 no ja som začala repik odkedy ho to začalo svrbiet a rozskriabal sa do krvi... Nie iba tak pre srandu... 🙂 plienok sa zbavíme keď na to dozreje v hlave a nie keď ja si zmyslim 🙂
@lucienne6 mas moznost zacat ho kupat v prevarenej vode? chlor mu moze to miesto este viac drazdit, tym ako vysusuje..este ak si to rozskriabe a ma narusenu pokozku, tak to moze pocit svrbenia znasobit (teraz to sledujem na synovom ekzeme a jemu to pomohlo zmiernit pocit svrbenia), v kazdom pripade ale skus premastovat casto nejakym lahko rozotieratelnym kremom na to urcenym a bez parfumov, tym tiez neublizis, ak by sa nic nezistilo zo steru, tak za skusku nic nedas..popytaj sa na koznom na nejake emoliencia, ktore mozes pouzit, alebo nech predpise nejaku zarabanu mast
@veronika_sk000 mám, musím asi kúpiť veľký hrniec... 🤣🙈 Počula som už o tom ze aj voda môže vadiť... Už máme toľko obmedzení v strave a celkovo vo veciach ze už jedna voda hore dole nás nepoloží... 🤣🤨Po sviatkoch behnem na kožné... Ďakujem 🙂
@lucienne6 syn ma tiez ekzem a teda len na 2 miestach, kde sa skrabe - na zápästiach a v podkolení. Nie je celkom pravda, že keby mu vadili plienky, tak sa škraba všade. Ja osobne by som skúsila vymeniť plienky za také najviac bez chémie, bio eko neviem čo. Náš malý nosil klasické ale okolo 2 rokov sme ich menili za tieto, presne kvoli ekzemu. A ešte nám pomáha krém Alergika. Ak to nemá rozškrabané, skúsila by som natrieť, má to protisvrbiaci efekt. Malemu to velmi pekne pomáha na tie zápestia. Kúpis normalne v lekárni, stojí okolo 20€, taký ružový a pumpičkou. A pozor aj na prások na pranie alebo aviváž pri spodnom prádle, to napríklad neznesiem ja. Nikde na tele mi aviváž nevadí ale na spodnom prádle áno, to ma hned vsetko svrbí.. Slipky, krém a tepláky na traky, nech sa nedostane k tomu rukami. a po sviatkoch by som sla na kozné. Inak, nám ten krém odporučila kožná.
@lucienne6 mame ten isty problem a to uz plienky nenosi. Potierame belobazou s kys. mliecnou a ichtyolovou mastou(vsetko od koznej zarabane maste), natierame to aj eucerin atopi control acut(presne tento nazov, lebo ich je viac druhov) a ma to chladivy ucinok, tak skuste toto, kym sa dostanete ku koznej je volnopredajny, poradila kozna. V krajnom pripade(ked je to velmi zle) pouzijem skincap, ale ten moze trochu stipat, ale zaberie urcite, nie viacej ako 10 dni, po 15min.zotriet dole.
@lucienne6 ja by som sa pytala na kozne..