Dvojročné dieťa zadržiava moč

29. jún 2022

Mám dcérku 2 roky a 3 mesiace a skúšala som dať dolu plienku. Prvý deň boli nehody druhý deň ani jedna nehoda ale zadržiavala volanie tretí deň tiež bez nehody ale zadržiavala až do obedneho spánku. Tak som dala plienky naspäť nech nezadrziava a ona už zadržiava aj do plienky a nechcei cikať baby čo robiť ja sa bojím aby zápal močových nedostala z toľkého zadržiavania 🙁 nočník ani wc jej už ani nepripomínam proste automaticky dám plienku ale ona si uvedomuje kedy jej treba cikať ale drží to 😟 poradíte prosím či mám ísť k lekarke? Zúfalá som z toho ako zle to pochopila a drží cikanie 😭

autor
29. jún 2022

Trvá to už vyše týždňa toto zadržiavanie aj keď ma plienku

ivangeline
29. jún 2022

Neverim,ze sa moc da takto dlhodobo drzat. Je teplo,mozno len rpeto menej cika. Nech viac papa ovocia,napr taky melon a vela vodicky a pojde to.

sojorez
29. jún 2022

Nerozumiem. Zadrziavala do obedneho spanku - to znamena, ze potom sa vypisala? Ved to je ulohou odplienkovania, ze dieta moc drzi a potom sa vypisa... Ako dvojrocna je schopna sa za par dni odplienkovat, preto mozno uz nepisa ani do plienky. Ja si neviem predstavit, ze niekto dokaze dlhodobo zadrziavat moc, kapacita nepusti. Zvysit prijem tekutin, postavit do sprchy/ zvuk tecucej vody a neexistuje, zeby sa nevypisala.

autor
29. jún 2022

@sojorez ale ona nechce ani do plienky ani do wc ani do nočník a akoby si myslela že sa to nesmie ťažko to takto popísať ☹

zildo
29. jún 2022

Toto isté sa stalo aj nám pri odplienkovani.pekne cikala a odrazu dostala blok a držala to v sebe až po kým sa nepocikala. Neviem ako dlho to trvalo,ale chvalabohu to prešlo len s kakanim to ešte riešime.to vie v sebe tiež dlho držať.

autor
29. jún 2022

@zildo hej kakanie to aj u nás je peklo ale na to nam v lekárni poradili lactoluse dlhodobo užívať takže dávam ho tretí deň on zmakcuje stolicu lebo moja vie tak zdržiavať až ju zapecie a potom sa trápime veľmi

autor
29. jún 2022

@zildo a teda mám zobrať plienku? Tvoja ako na to prišla že nočník je na cikanie a netreba zadržiavať?

nedockavka372
29. jún 2022

Prave to riesim a som zufala uz... rano dam plienku dole a ani kvapka do nocnika, ci wc, sedi a nic.. na obedny spanok mu dam plienku a v minute je tak plna, ze ju mozem menit.. uz nepomaha ani studena voda v lavore a nohy doň pocas sedenia na nocniku.. nechapem ako to dokaze zadrzat tak dlho, ved pije dost v tomto teple.. pripnem sa kvoli odpovediam a radam co robit.. ak ideme von aj doobeda je to horsie, lebo dostane plienku a teda odplienkovanie 0 bodov, ked sa vratime to uz tie 2 hodinky vydrzi do dalsej plie ky na spanok... ale mam obavy, ked nejdeme von a on necura pol dna aby nechytil zapal ..

autor
29. jún 2022

@nedockavka372 tak to sme teda v rovnakej situácii 😟 pri prvom dieťati to išlo za pár dní a už bol odplienkovany ale pri tejto ja neviem veru už ako na ňu aby chápala že sa tam cika. Tebe už malý rozpráva? Moja ešte nie a napadlo ma či tam nemáme komunikačný problém 🙁

nedockavka372
29. jún 2022

Nie nerozprava nic, iba hmka, ale vie a rozumie vsetko

nedockavka372
29. jún 2022

Inac uz chodil na nocnik a zo dna na den takto a trva to vyse tyzdna

autor
29. jún 2022

@nedockavka372 tiež rozumie len tak ma napadlo či to nesúvisí s rečou... A inak k tej reči, riešite aj logopeda? My ešte nič a teda neviem zas nechcem niečo zanedbať 😟

nedockavka372
29. jún 2022

Nie neriesila som este, ale uz mi to ide na nervy, asi sa poradim s dr. .. manzel tiez nehovoril do 3r vobec nic a rozrozpraval sa ako sa hovori zo dna na den, maly je jeho kopia, tak neviem, ci aj toto nezdedil po nom, lebo svokra stale tvrdi, ze presne je to to, co pri muzovi, ked bol maly

zildo
29. jún 2022

Je teplo, plienku jej už zober.uz ju nemýl,keď raz zoberieš už nedávaj späť,len na spánok jej daj.jej to musí dáko docvaknut.ja som ju potom dávala aj na silu cikať na nočník a vonku tiež trvalo dokiaľ začala cikať do trávy. Kaká mi stále do plienky,to si vypýta,na záchode mi plače.

anezkq
27. júl 2023

Prosím vás ako ste u vás nakoniec vyriešili to zadržiavanie? Mám rovnaký problém s dcérkou. Dlho zadržiava a už sa stalo že niekoľkokrat nechcela cikať už ani do plienky. Dakujem

zildo
27. júl 2023

@anezkq nejako ju motivovať.ked sa vycikas, dám ti... Ja som kúpila nálepky a vždy keď sa vycikala ( aj keď niekedy som ju nasilu držala) dostala nálepku a mohla si ju nalepiť na dvere. Za vykakanie dostala viac nálepiek,neskôr aj sladkosť.

lucialaj
31. jan 2024

@anezkq dobrý deň,

prosím Vás, prešlo to u Vás? Riešim to isté..

cristina111
5. aug 2024

@lucialaj dobrý deň, u nás nastal rovnaký problém. Viete mi poradiť, ako to prekonať? 3 dni sme skúšali odplienkovať, pri pocikaní plakala a bežala ku mne, že kvapká. Teraz si už ani na nočník nechce sadnúť, tak som jej vrátila plienku, že nebudem siliť, keď nie je pripravená (2 roky a 2 mesiace), ale nechce už ani do plienky cikať ani kakať, keď to na ňu ide, len plače a cupitá, že jej treba. Tiež sa bojím, aby nevznikol nejaký zápal.

anezkq
5. aug 2024

@cristina111 Je to nepríjemné. To isté bolo u nás. Ja som vrátila plienku a skúsili sme o niekoľko mesiacov. Medzi tým sme sa len o tom rozprávali, pozorovali iné deti ukazovali si v knižkách. Nakoniec až keď mala presne 3 roky sa odvážila ale do vtedy každý pokus viedol iba k zadržiavaniu a nejakému bloku že ani do plienky už nechcela. Bolo to hrozne, nakoniec sa podarilo tak že sme učili postupne sadať s plienkou a cikať na nocniku v plienke, potom tak že už plienka bola len na dne nocnika a nakoniec už nebolo treba nič. Bolo to iba o tom ako prekonať strach lebo ináč všetko vedela. Držím prsty

cristina111
5. aug 2024

@anezkq ďakujem pekne 😊 skúsila som dnes motiváciu nálepiek, ako bolo vyššie spomenuté, tak sa konečne vycikala do plienky, ale bol to riadny boj a prebdené dve noci. Tak pomaličky jej dáme hlavičku do normálu, nech nie je dopletená. Už som objednala aj ja knižky, predsa je lepšie pre dieťa to vidieť než len počuť. A skúsime neskôr, keď viac vyzrie jej nervová sústava.

bibka26
8. sep 2024

Ahoj, ako ste to nakoniec riešili my riešime aktuálne to isté zadrziava už aj do plienky aj celý čas od zobudenia z obecdného spanku až do večerného.....už mám strach ci nebude problém obličky mechúr:( z toho

cristina111
9. sep 2024

@bibka26 ahoj, my sme sa vrátili k plienkam. Trvalo to ale vyše týždňa, kým sa znova bez plaču a zadržiavania vycikala do plienky. Našťastie nemala problém s nejakým zápalom, ale tiež som sa toho bála. Stále som jej opakovala, že každý ciká, kaká, aj ľudia, aj zvieratká a keď sa jej to podarilo do plienky, tak sa celá rodina extrémne tešila a tlieskali sme, hovorili sme jej supeeeer a tak. Zle mi je na to aj spomínať 😆 to boli už nervy v kýbli.