Dvojročná dcérka má problém s kakaním

patriciajozef
12. mar 2023

Ahojte všetci
Chcela by som sa opýtať mamičiek či už mali niekedy problém taký ako máme my a ako to riešili
Moja dcérka 2roky už asi pol roka má problém z kakanim.
Keď jej treba kakať tak tlačí naspäť do seba. Stoho čo tlačí späť má tvrdú stolicu. Lekár vraví stále že je to problém po psychickej stránke. Mne to tak nepríde. Dcérka je múdra šikovná porozumie všetkému. Ja si myslím že skôr ju niečo bolí v konečníku
Skúšali sme prehanadlo z ktorého len vracala, čipky, doplniť vápnik, syrupi na uľahčenie stolice no nezaberá nič.
Pri kakani strašne plače vrieska celá je spotená horúca... Poraďte čo snou ďalej

anjelicek26
12. mar 2023

Tak samozrejme, ze je to psychika, ma dva roky, pri kakani ju to boli, tak logicky zadrzuje, aby sa tomu kakaniu vyhla co najdlhsie, ako je to mozne... potom ma uz zatku a tvrde... proste kolotoc... potrebujes cipky, vela tekutin - uz nalacno velky pohar teplej vody a pohyb, upravit stravu - malo umeleho/kravskeho mlieka, malo muky, vela ovocia, zeleniny, jogurtov, polievok, tekutin... na zachod zobrat tablet (ano vazne...) nech sa na to tak nesustredi a kaka... vsetko je momentalne lepsie, ako to, co mate doma - plac, vresk, stres s tej situacie...

solange7
12. mar 2023

@patriciajozef je to psychika. Suhlasim s komentom vyssie.

patriciajozef
autor
12. mar 2023

@anjelicek26 ďakujem za radu áno stým máte pravdu zadržiava kim môže potom už nevydrží a sa vykaka ale skúsim to z tabletom papa všetko není problém z kakanim
Lekár hovorí že možno raz malá tvrdú zabolelo ju to tak sa bojí a zdržiava dúfam že sa to už upraví lebo už nemám síl stále to isté každý deň ďakujem

deedol
12. mar 2023

dulcosoft odporucam. alebo teda macrogol, to je ta ista ucinna latka. nenavykovy, viaze vodu, zmakci, nebude ju to tak boliet, postupne zabudne.

nikpa
12. mar 2023

@patriciajozef múdre a šikovné deti nemôžu mať problem v hlavke po psychickej stránke? To s tým nič nemá. Takéto veci u detí vznikajú z maličkostí, napr. mohla mať niekedy tvrdšiu stolicu a keď tlačila bolelo ju to, zafixovala si to a teraz sa tomu bráni. Určite je to psychické. Chce to čas a veľa trpezlivosti. Kým sa to spraví, treba dbať aby mala mäkšiu stolicu, veľa vlákniny, u nás veľmi pomohla ovsena kaša, každé ráno som ju synovi varila a kamilkovy čaj.

matullienka
12. mar 2023

@patriciajozef áno je to psychicky problém suseda sa tak so staršou trápila hádam do 5 rokov, skúšali všetko možné a nič nepomáhalo bohužiaľ tam sa dieťa dostáva do začarovaného kruhu a von z neho je veľmi ťažké

whatever1
12. mar 2023

@patriciajozef ahoj, mozno pomozu aj detske knizky ako napr “co je to hovienko” alebo “o krtkovi ktory chcel vediet kto sa mu vykakal na hlavu”-

https://www.youtube.com/watch?v=faS-2Z6ZmGA

.

andreatytler
13. mar 2023

@patriciajozef Neviem ci sa moze davat magnezium uz v tak mladom veku ale ono pomaha pri tvrdej stolici.

andrea_82
13. mar 2023

mali sme rovnaký problém so synom. Ja ako dieťa som mala toto isté. Pamätám si, že ma v nemocnici aj vyšetrovali, doteraz mám na to zlé spomienky. Takže si nemyslím, že tvoja dcéra má fyzický problém, tiež sa prikláňam k názoru, že je to psychickej stránky. Aj môj syn a dovolím si tvrdiť, že aj ja 🙂 sme boli múdri, šikovní a porozumeli sme všetkému. Dieťa len proste musí pochopiť, že je to začarovaný kruh - keď bude zadržovať, tak to bude tvrdé a bude to bolieť. Keď pochopí, že chodiť každý deň je lepšie, tak bude po probléme. Dovtedy odporúčam veľa ovocia, zeleniny, vlákniny, aby bola stolica mäkká, veľa vysvetľovať a aj podplácať 🙂. Aby bolo chodenie na WC spojené aj s niečím príjemnejším.

nwnw
13. mar 2023

@patriciajozef probiotika a zarad do jedalnicka postruhane jablka s makom kludne aj kazdy druhy den... Ja som v tom veku aj Lactulosu dala synovi zo zufalstva. Casom to preslo.

petronela1985
13. mar 2023

@patriciajozef ahojko, my sme si prešli podobnou torturou s dcérou, trvalo to dva roky, no des :( čo mojej pomáhalo je veľa tekutín, bazový sirup a ľanové semienka. Postupne sa to samé upravilo, stolica bola pravidelná, tým pádom nezadrziavala a prestalo ju to bolieť. Inak to bolo vždy na dlho, naša nočná mora bola, keď dcérka povedala, že musí ísť kakať. Hlavne pre ňu samozrejme, ale pre rodičov to je tiež trest, nevedieť dieťaťu pomôcť. Odporúčam pridať sa do skupiny Problémy pri vyprázdňovaní detí.