mala ma 2roky a 2 mesiace a včera nekakala ani dnes ešte nie ako jej pomoct, včera dokonca mala krče ked sa poobede zobudila, uvitam každu radu
ak je to veľmi zlé a chce kakať a nejde a bolí ju bruško, tak kúpiť glycerínové čípky, dať jej jeden a do hodiny by sa mala vykakať.....
a do budúcna mať v rezerve tie čípky, ale nedávať často, lebo potom vzniká návyk......
a papať dostatok ovocíčka, jabĺčka, teraz sú broskyne, marhuľky, čerešne a nemal by byť problém 😉
No mozno sa ti to bude zdat divne, nam vzdy zabral kusok detskeho mydla do dupky. Posoby to ako cipok na zapchu. Naposledy pri synovi, ked mal koliku. Decko mi vrestalo asi 3 hodiny, ako keby ho parali. Ked mi doslo, ze to je asi zapcha, tak som skusila mydlo. Na wc som ho niesla, tak ho to bolelo. A z wc uz bezal, v momente ho to preslo. 🙂
my sme mali tiez problemy, vselico sme skusali a nic nepomahalo, nakoniec doktorka poradila kokosovy olej za lyzicku, zapit vodou a do dvadsiatich minut sa konecne po tyzdni vykakala 🙂
V rovnakom veku mala dcerka tento isty problem. U nas sa to este skomplikovalo tym, ze ona kakat nechcela a zamerne zadrziavala stolicu. Mala predtym zlu skusenost s bolestivym vyprazdnovanim a este k tomu takto aj protestovala voci nam, zcinalo obdobie vzdoru. U nas cipky neprichadzali do uvahy, od babatka ich neznasala a stahovala ritku. Pomohli susene slivky + odvar z nich, pitny rezim a hlavne to, ze sme uplne prestali riesit kakanie, prestali sme na nu tlacit, aby sa isla vykakat, vobec sme sa o tom doma nebavili. Same to preslo o par dni a odvtedy sa problem nevyskytol.
Nie nahodou teraz oducena od plienky?
Moja mala problem s kakanim, ked som jej vzala plienku - nie preto, ze by sa nevedela vykakat, ale zadrziavala stolicu, az kym ju "nezapieklo"... Trvalo jej par tyzdnov, kym zacala normalne kakat, muselo sa jej to zrovnat v hlavke....
@seahorse27 presne u nas, boli sme z toho zufali a nakonniec pomohlo to, ze sme kakanie uplne prestali riesit....
Kamoska ma tiez "uzasnu" skusenost, jej dcerka priblizne v takomto veku prestala kakat, samozrejme ju potom zapchalo a po nejakej dobe z nej vyslo, ze nikdy nevidela ziadnu princeznu v rozpravke kakat, tak si decko vydedukovalo, ze ked aj ona raz chce byt princeznou, tak je treba prestat kakat.....
Dufalac a chlorela. Chlorela stiahne plyny, takže nebude mať kŕče a duphalac zmaksi stolicu. Užili sme sivtiez svoje so zadrziavanim.
@seahorse27 tiež sme to mali podobne, naša kakala po stojačky do plienky a bránila sa tomu a dosť dlho trvalo kým to prešlo, u nás bol problém s požívaním takých vecí ako slivky, lebo globálne málo čo jedla....... ale upravilo sa to keď začala viac jesť a kakať do nočníka, od vtedy v podstate nemáme problém....
@brady1 ešte záleží či je to jednorázové alebo dlhodobejšie....
ak jednorázovo, tak ten čípok, alebo tie veci ako píšu ostatné maminky, prípadne niekto rieši aj rektálnou rúrkou.....
ak je to dlhodobejšie tak môže byť aj dufalac, ale treba upraviť stravu, slivky, ovocie, džúsy, jogurty.... atď
@brady1 okrem stravy ako radia kocky odporúčam easylax glycerinove pumpicky do ritky...nám ich odporučila svagrina z USA... Len ich málokde dostať. Ale naša lekarnicka našla dodávateľa a už ich objednáva bežne do lekárne. Do 10-20 sekúnd sa dieťatko vykaká... Sú určené pre detičky..myslím že sa vyrábajú na sk alebo v Cz...s malou sme sa natrapili strašne. Všetky testy mala ok, aj strava bola podľa lekárky ok a kakať nešlo...po cca 3 roku sa to ustálilo. Ja ich ako prvú pomoc odporúčam tiež
nie je to psychicky problem? ste bez plienky ci?
My sme to mali tiez. nepomohli ani susene slivky, ovsene vlocky, stava z kopmota a ani ine overene potraviny. Museli sme ist k lekarovi, dostala sirup duphalac, trvalo nam to asi mesiac, velke trapenie, pomahali sme si cipkami. Nastastie uz je dobre a uz sa nam to nevratilo.
my sme museli dat nieco ako EasyLax, len sa to trosku inak vola. Pred tyzdnom sme davali tiez..potom dva dni kakala a potom 4 dni nic. Zatial to vyzera, ze to ma z UM, inak si to vysvetlit neviem, dost pije, pohybu ma tiez dost a surova zelenina a ovocie tvoria 80% jej stravy. Zatial sme skusili len vylucit UM, ale zrejme budem musiet ist k lekarovi predpisat sirup, lebo takto s trapi uz dobre 3 mesiace...2-3 dni nic, potom sa za obrovskeho kriku vykaka, potom zase nic...tieto 4 dni to uz bol extrem :(
aku ma stravu?