Dvojročná dcérka dostala ovčie kiahne

miuciuska
16. jan 2016

Maminky prosím a rady mám 2 ročnú dcérku a od včera som si všimla že má kiahne problém je v tom že teraz sme od pondelka v zahraničí a berieme aj antibiotiká Duomx k lekárovi ju tu vziať nechcem chodíme na SK k našej detskej poradte hoc čo či natierať alebo nie ak áno s čím kolko x denne či sprchovať či nie a všetko čo o tom musím vediet čítala som že proti svrbeniu sa môže podávať aj fenistil.... Ale niekde sa píse tak inde onak preto by som poprosila a rady tipy mamičke ktorých detičky si týmto už prešli dakujem.

negroni25
16. jan 2016

ahoj moje obe deti mali teraz cez vianice(2roky,4roky),pokial nema horucku ani nic (moje behali jak dive akurat "vyrazky"mali- tak ju kup v hypermangane jak to vies zohnat tam. je to kvoli svrbeniu.aj fenistil nam p.dr dala.plus jasne po vonku nebehat

bianca
16. jan 2016

@miuciuska a si si ista ze su to kiahne??? Preco berie duomox?

mia18112
16. jan 2016

@miuciuska Hlavne aby Vam to nezachladlo. My sme mali ako 3 rocny. Doktorka nam zakazala chodit vonku, prvých 7 dni a ni len autom k starým rodicom sme nemohli ist !!!! Fenistil je super, ten urcite davaj..... Tekuty puder sa vraj uz nedava, nam odporucila natierat Tantum Verde - ano, to cim sa klokta hrdlo. Skoro som odpadla, ale zaberalo uzasne ! Kupat ak tak v tom hypermangane, ak ho nemas, kludne 2 x denne rýchla sprcha. Držim palce !!!! Kiahne su riadna skuska !

miuciuska
autor
16. jan 2016

Dakujem sme v holandsku tak uvidim co zozenieme tu nemaju tu vsetko co na Sk

miuciuska
autor
16. jan 2016

@ bianca ano som si ista pozerala som obrazky ovcich kiahni na nete aj mame posielala fotku a duomox nam dala doktorka predtym ako sme isli sem lebo ju mam choru dost skaredo mi kaslala

miuciuska
autor
16. jan 2016

@negroni25 a dostali ste fenistil v kvapkach ci krem? Tiez ti noci preplakali? Nasa uz 3 tiu noc a neviem jej pomoct aj domov by som sla ale v takomto stave radsej nie cesta autom je 14 hodin a teplotu ma zvysenu zatial len nad 37,5 nemala tak uvidime

kiwi82
16. jan 2016

ak sa z tých bodiek urobia pľuzgieriky tak sú to kiahne. my sme mali odporúčané natierať to Tantum Verde, čo je to zelené na kloktanie na hrdlo. tak dvakrát denne na vysušenie. ináč naša dr. práve zakázala kúpanie. 10 dní sa decká nekúpali. menšia to mala ako 8 mesačná. treba to nechať vysušiť a hlavne nech sa neškriabe. aby si chrastičky neodškrabla, bo bude mať jazvy. treba to nechať vysušiť a vonku nechodiť . jednak je to vysoko infekčné a jednak nesmie sa zachladiť, lebo by mohli sa vyhádzať vnútorne.

evittam
16. jan 2016

@miuciuska Ahoj, moja dcérka ich dostala cca v 17.mesiacoch - od brata. Úplne super priebeh. No presne - ako tu už odznelo ak sa z vyrážok spravia pľuzgieriky-sú to kiahne. A ďalším príznakom je, že ak si si ich všimla včera-tak ešte dnes a zajtra by sa mala viac "vyhádzať". Ja som ju raz natrela mliečkom tanno-hermal, raz vykúpala v miernom hypermangáne a 2x v repíku s harmančekom-to určite zoženieš aj v Holandsku, čo sa týka svrbenia dávala som Fenistil kvapky-ale len staršiemu synovi-toho to viac svrbelo-malej som dala možno 2-3x a to len večer keď išla spať. Do 7 dní bola v poriadku. Môžeš ísť von, pokiaľ už sú všetky vyrážky, ktoré prešli do pľuzgierikov v štádiu chrastičiek. Skoré uzdravenie želám. 😉

miuciuska
autor
16. jan 2016

Dakujem vam baby pekne muz doniesol kvapky fenistil dam jej na noc a aj neaky krem naschval nato. V pondelok zavolam nasej lekarke dovtedy ju kupat nebudem len mojrym uterakom popretieram ritku susulku krk a tak a uvidim co mi ona povie. Dakujem moc este raz.

negroni25
16. jan 2016

@miuciuska vies co chvalabohu nie neplakali. ale to je indovidualne kazdy ma inak.skus jej to tym tantum verde ponatierat,mne to tiez poradila v lekarni.treba vydrzat skore uzdravenie zelam

pupavka123
16. jan 2016

@miuciuska Ked si predstavim ako malej utieras,ako vravis susulku,a ritku mokrym uterakom-omg...to mi pripomina scenu s Tebou me bavi svet,ako mu utieral rit tym konarom zo stromu...co tam neexistuju navlhcene obrusky?to si teda fakt neviem predstavit tak malemu decku umyvat tieto partie mokrym uterakom-chudatko...dufam,ze si aj ty myslela navlhcene obrusky a nie uterak 😀 😀

rhiannon
16. jan 2016

@pupavka123 vlhcdne obrusky sa maju pouzivat len prilezitostne. Ma sa praveze pouzivat navlhcena plienka. Takze je to skor tak, ze pouzivat vlhcene obrusky denne je ako z doby kamennej ;))

rhiannon
16. jan 2016
ajka30
16. jan 2016

@miuciuska Kocky ti uz poradili, tak lem malu poznamocku. Ten kasel kludne mohol byt "predvoj" ovcich kiahni. Virus infikuje cele telo, vratane dychacich ciest. Prajem skore uzdravenie!

lulu2014
16. jan 2016

Ahoj.moja staršia dcéra ich mala ako 5 ročná v škôlke...mala veľa aj malinkých...
.vtedy nám Dr.poradila púder...internet písal veľa veľa možností - puder ano nie ,,, kúpať ano nie,,, von ano nie.....no kto sa v tom má vyznať....nakoniec sme skončili vždy poobede v bazéne na cca hodku keď už na polovicu nesvietilo slnko a budem úprímná bolo to lepšie ako všetko iné predtým - rýchlo sa vysušili a malú to oveľa menej svrbelo. To je naša skúsenosť s kiahňami spred 8 rokov.
Držím palce aby ste to zvládli a čo najmenšími problémami a svrbením. 🙂

miuciuska
autor
16. jan 2016

@pupavka123 maju tu utierky a samozrejme mame aj doma ale su niecim napustene ako kazde... A teraz ju tym utierat nechcem... Rozhodla som sa nekupat ju ale zato tie zakladne partie tela kde sa mi najviac poti jej aspin mokrym uterakom pretrem... Moja ma aj ritku a susulku vyhadzanu preto len ten uterak vlhky... Nie som z doby kamennej ani ziaden humusak ver ze budem najstastnejsia ak nas to uz ako tak prejde a mozem si dcerku poriadne vykupat😉

miuciuska
autor
16. jan 2016

@ajka30 dakujem a myslis ze aj teraz mi este z toho moze kaslat? Lebo 7.1. Sme boli u nasej detskej s tym ze mala kasle ale len v noci ju to akoby dusilo a ze ma sopliky vysetrila popocuvala ju a nedala nic ze dycha cisto len mi kazala v lekarni kupit hedelix na kasel a do nosa a este vedela ze ideme do holandska na dva mesiace tak mi vypisala duomox ze ak sa jej to zhorsi mam jej davat antibiotika tak uz od stredy davam. Prvu vyrazku som si vsimla vo stvrtok a v piatok dalsie tak uz som vedela ze to budu kiahne. Mam jej tie antibiotika este davat ci nie?

miuciuska
autor
16. jan 2016

@lulu2014 presne milion nazorov a vsetky ine dakujem ti 😊

ajka30
17. jan 2016

@miuciuska myslím ze ich dostala zbytočne, ale ak ich uz začala užívať, tak to treba využívať celé. Ak by si to vysadila v polovici liečby, môže si na tie antibiotiká vytvoriť rezistenciu. A možno jej SK pomôžu, aby sa jej napríklad neinfikovalij kiahne. Skóre uzdravenie prajem!

ajka30
17. jan 2016

@miuciuska myslím ze ich dostala zbytočne, ale ak ich uz začala užívať, tak to treba využívať celé. Ak by si to vysadila v polovici liečby, môže si na tie antibiotiká vytvoriť rezistenciu. A možno jej SK pomôžu, aby sa jej napríklad neinfikovali kiahne. Skóre uzdravenie prajem!