Dvojročná dcéra odmieta jest

lenka90872
20. máj 2020

Ahojte, chcela by som sa poradit.
Moja 2rocna dcera odmieta akukolvek stravu, ma nechut a hnus ak vidi nejake jedlo.
Papa len chlebik s maslom, banan a jogurt.
Teraz 3 dni odmieta uz aj mlieko.
Skusili sme Pediakid ale spapa viac len to co chce ona.
Viete mi poradit este nejake ine kvapky popr.vitaminy?

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka90872
autor
20. máj 2020

@veronika4495 uz to trva 1 rok a je to cim viac horsie.
Zuby ma vsetky, pri pohlade najedlo zacne plakat ze nechce jest...
Som z toho zufala...

amelie2017
20. máj 2020

Moja dcera jedla vsetko a vzdy. V roku zjedla 2 porcie ako nic. Rok a 4 mesiace zacali rast ocne zuby a prestala jest. Zila meciace na jogurtoch a bananoch. Sem tam bolonske spagety. Zuby uz boli von a stale nejedla. Rozjedla sa az teraz po roku, aj to ako vrabcek a zje asi 10 jedal. Aj to prehanam. Bola aj na krvnych testoch, vsetko v poriadku, tal uz sa viac netrapim. Ozaj som bola hotova, ale uz neriesim, varin jej stale to iste dokola a cakam, ze to raz prejde. A mozno neprejde. Poznam zenu, co do 9 rokov pila UM a zjedla len kuracie prsia a omeletu. Teraz ma 35, zje asi 5 varenych jedal, ma 183 cm, je policajtka. Dalsi kamarat zje len rezne s ryzou, chlieb a hovadzi vyvar.

luba41
20. máj 2020

okrem tých 3 vecí naozaj nič neje? úplne nič viac?

sunny8
20. máj 2020

Moja dvojročná má teraz také obdobie že všetko je "fuj bleé" jedine zje ak sa mi podarí ju oklamať že to je mäso (napríklad takto mi poje huby alebo šošovicu 🙄) 😂 zatiaľ to neriešim nechudne ani jej nechýba energia

lenka90872
autor
20. máj 2020

@luba41 nie viac nic..

lenka90872
autor
20. máj 2020

@amelie2017 dcera sa nenaje a potom je od hladu nervozna a zla...

jankaovecka
20. máj 2020

@lenka90872 ahoj, podla mna to nie je nic vynimocne. Nesil to. Ked nastupi do skolky tak sa rozje. Moj mladsi bol taky isty. Jeho prve jedlo bolo az v siedmich mesiacoch a rovno chleba s maslom😂 vsetko ine absolutne odmietal. Jedaval banany, chlieb, cestoviny a par druhov zeleniny. Strasna bieda. Z mliecnych vyrobkov nic ani mlieko, ale aspon som ho dojcila. Teraz ma skoro 4 a zje uz uplne vsetko...

luba41
20. máj 2020

@lenka90872 a mlieka pila kolko predtým? cukríky, sladkosti, džusy? , čo pije? a pod..nejaké zdr. problemy nemá? exem? može mat aj potravinové alergie - ked telo podvedome odmieta jedlá..a pod..

lenka90872
autor
20. máj 2020

@luba41 pila tak 180ml rano a vecer 120ml.
Sladke ma velmi rada ale momentalne jej nedam nic, pije caj hlavne a sem tam dzus.
Ekzem sme riesili ale aj sme ho vyliecili.

luba41
20. máj 2020

@lenka90872 ja by som sa priklanala k tým potravinovým alergiam..proste telu sa jedlo "zhnusí"..a ked pila mlieko, jedla sladký banán, jogurty a pod.. nemala problem s tým exemom? pije vela toho čaju? jedlo do ruky - varená, surová nesladká zelenina - žiadne násilné krmenie lyžicou a pod..úplne jednoduché prirodzené potraviny na kúsky nechat v jej dosahu ....

romanka_369
20. máj 2020

@lenka90872 moja svagrina ma pomali uz 3 rocnu dievku ktora uz velmi dlhy cas neje nic ine iba jogurty a mlieko.. Nechce.. Nic do nej nedostane.. So starsou mala ziez taky problem ako zacala chodit do skolky tak cely mesiac v skolke absolutne nic nejedla az doma a vecr zas nic.. Asi take obdobie..

lenka90872
autor
20. máj 2020

@luba41 ekzem ma z cokolady, preto ju nedavam.
Nie vtedy nie, caj jej nikdy nerobil problem, skusim co sa da.
Ani nechce ochutnat len pozrie a zacne cirkus...

lucia147852
20. máj 2020

Skus probiotika. Ja dávam biogaju. Moja tiež rok nejedla nic okrem chleba vo vajci, syra s paprikou, vývaru a krupice. Potom na iny problém sme nasadili probiotika a tak sa rozjedla ze len ziram

luba41
20. máj 2020

čokolada nebude problem.. problem budú tie základné -mlieko, jogurty, sladké ovocie, sladká zelenina - to je nevhodná strava..premnožené kvasinky v črevách - z toho exemy atd /preto som sa pýtala na exem/..pri kvasinkách ju može boliet brucho po jedle, takisto boliet hlava a kopa iných ťažkostí -zápcha, hnačka atd- preto nechce jest..lebo nepohodlnost, nevolnost si logicky spája s jedlom..skus pozriet https://www.modrykonik.sk/zdravie/kvasinkova-infekcia-u-deti/

didi2102
20. máj 2020

@lenka90872 tak ja mam takmer 2rocneho a zacal tiez dost vymyslat s jedlom,pytala som sa akurat nato prevcerom pediatricky a ona povedala ze je to bezne v tomto veku ala prva puberta kt sa prejavuje v jedle ... mam dat bekomplex v kvapkach alebo pivne kvasnice ... inak moj prestal pit mlieko ako som prestala kojit v 1roku ... a skus jej ponuknut aj nieco nove prip neake fajnoty ako nie ze coko ale proste zeby sa jej roztiahol zaludok a pocitila potom ze je hladna

lenka90872
autor
20. máj 2020

@luba41 nemam pocit ze by ju bolelo brucho, pekne spi aj sa hra.
Ak mi nic ine nezje tak aspon nieco, praveze naopak niekedy nema stolicu aj 4 dni.potom dam vlakninu a vykaka sa.

lenka90872
autor
20. máj 2020

@didi2102 uz to trva 1 rok tak neviem si to vysvetlit... b komplex je dobry naco?

matapo
20. máj 2020

...moj maly ma 2,5 a tiez biedny jedak, vazi 10,1 kg ☹ Maso nie, polievka par lyzic, moje mlieko ano, ziadne ine mlieko nie, vodu ano ale pomenej, ale za to surovu zeleninu, surove ovocie ma rad a zje snad kazdy druh, stale nieco chrume, na veceru trochu kase, aj jogurt obcas ale malokedy ho zje cely. Tiez si neviem dat rady, ma aj starsich surodencov, jedia spolocne, ale aj tak ho to nemotivuje, on len to svoje povybera z taniera...

daganov
20. máj 2020

@matapo skonči s kojením, on sa rozpapá

daganov
21. máj 2020

@lenka90872 čo na to lekárka? Neriešite príliš jedlo pred ňou? Myslela som to tak, že v čase obeda je u vás napr. babka a keď ju vidí, začne lamentovať a nezabudne to pri každej príležitosti riešiť, malá to počúva, potom počuje teba, ako sa sťažuješ mužovi, kamarátke. Nepomohlo by, ak by ste niekde mimo domov - na chate napr. pred ňu dali päť krát jedlo, také, aké konzumujete ostatní a nekomentovali ani slovom, zje, zje, nezje, nezje, dostala by napr. jeden deň len chlieb s maslom ráno, ostatné jedlá ako vy, na druhý deň len jogurt a pod. Viem, že sa bojíš, že nemá dosť živín, trápi ťa, že je ona nervózna z hladu, ale vydržala by som týždeň. V tomto veku ale vymýšľa s jedlom väčšina detí.

saja1
21. máj 2020

Ja by som to uz riesila s doktorkou... ak to trva rok, treba urobit krvny obraz. Moze mat celiakiu, ta sa zvykne po roku takto prejavit... mozno alergie, intolerancie... mozno nizke zelezo... tak aspon telefonicky skonzultuj. Moja mala nejedla od 4 mesiacov asi do 1,5 roka. Mala extremne nizke zelezo. Nastastie sa to rozbehlo. Aj ked malo a dlho ale celkom dobre papa. Vdaka bohu je to stres. Akoze viem ze vela deti vymysla, ale to sa da vyckavat tyzdne, nie roky 🤷‍♀️

luccija
21. máj 2020

@matapo 2,5 r dieťa nemá večerať kašu😀

basska_b
21. máj 2020

@lenka90872 Netreba ísť na gastro? Možno ma bolesti brucha z akéhokoľvek jedla. A preto sa bojí, že keď to zje, zasa začnú kŕče a bolesti

matapo
21. máj 2020

@luccija ...fakt? Ja som myslela ze to idealna vecera. No kazdopadne som rada ze aspon tu do neho natlacim. A co je vhodne na veceru pre take dieta? Nam doktorka povedala ze kasa na veceru je ok, len tie ranajky by mali byt s pecivom a obed s masom ☹

luba41
21. máj 2020

@lenka90872 no a - zápcha..takže má zdr. problemy.. https://www.modrykonik.sk/zdravie/alergia-na-mlieko/

luccija
21. máj 2020

@matapo keď je nejedak, tak mu daj čo zje.Ale to mäso by mal jesť aspoň ukryté v polievke.Neskusala si b vitamíny na podporu jedla? Je to na nervy, keď deti nemajú chuť jesť.

didi2102
21. máj 2020

@lenka90872 ze to zvysuje chut do jedla

demonka5
21. máj 2020

@lenka90872 kamoska mala podobne nakoniec sa u dcery potrvdila alergia na BKM

matapo
21. máj 2020

@luccija ...uzivame aj probiotika, aj vit D aj vit B. Ja mu vzdy trochu masa rozmixujem a vmiesam do poluevky, par lyzic zje, len je to malo, ale mrkvu schrume surovu, salatovu uhorku aj celu, papriku tiez celu, paradajky su makke tak to mu nechoti ale co da hrizt to ma celkom rad aj z ovocia aj zeleniny a je to spokojne dieta, neustale v pohybe, aj rozumny velmi, len to jedlo si neda povedat. 4 dni dozadu som ho prestala kojit, lebo viem ze aj to robilo v jedeni vela moje mlieko to istilo, v pohode celkom, bez placu a stresu ale ine mlieko ani za svet, len cistu vodu vypije ale to tiez len malinko. No s niektorymi detmi je to veru kriz, vsetko mu je velke, siroke, visi na nom, teplaky padaju, len kost a koza ☹ ale krvny obraz ma ok, alergie doktorka neskusala, poradila nam len dokola skusat dalej, ze raz to pride, tak snad to raz pride...