Dvojročná dcéra je stále chorá

petulienka89
1. feb 2016

Ahojte maminky,mam 2-rocnu dceru,ktora je kazdy mesiac vkuse chora,stale to iste sopliky a suchy drazdivy kasel.trva to uz dlhsie,kym nebola ockovana ako 15-mesacna,tak dovtedy sme boli asi 2x chory.po ockovani sa to spustilo.som uz velmi zufala,neviem ci to mohlo sposobit to ockovanie alebo je to nahoda.mate niektora taku skusenost?doktorka my zakazdym povie ze sa jej vyvija imunita este,ze si nemysli ze by to bola alergia ani oslabena imunita,doteraz ma nikam na vysetrenie neposlala,vraj to nieje potrebne zatial,ze vyrastie s toho .

bonaqa2013
1. feb 2016

a čo tak vyšetrenie na alergológii a imunológii. niečo podobné mal môj syn, len vo veku 4 roky a neustále zápal priedušiek. Nakoniec nám pomohli na alerg. kde nám dávali spreye na dýchanie - bral to do 13 rokov.

moni244
1. feb 2016

@petulienka89 moja to mava od 4 mesiacov, stale dostane nadchu, zacne jej to zatekat a kasle, teraz nastupila do skolky a je to stale to iste, ale nastastie klop klop bez atb, ale navsteva orl nas neminie

petulienka89
autor
1. feb 2016

Aj ja si myslim ze je to bud alergia alebo oslabeba imunita,ale nasa doktorka stale tvrdi ze si to nemysli a nikam ma zatial neposlala,zajtra ideme zase k doktorke a budem nastojit ze nech ma posle s nou niekam a ked zas bude tvrdit co stale,menim doktorku.

ammellia
1. feb 2016

@petulienka89 aspon nejake vytery vam dr spravila?

petulienka89
autor
1. feb 2016

Ano brala z nosteka a hrdla,ale nic sa nezistilo.

petulienka89
autor
1. feb 2016

@ammellia ano brala z nosteka a hrdla,ale nic sa nezistilo.

ammellia
1. feb 2016

@petulienka89 my sme mali nieco podobne, ale teda zacalo to uz okolo7-8.mesiaca a velmi nam pomohol imunoglukan sirup. berie ho uz 3 mesiace a za tu dobu mala len siestu chorobu, comu sa tazko vyhnut a teraz mala tyzden sople "zo zubkov", ale nepreslo to do kasla ako vzdy predtym.

petulienka89
autor
1. feb 2016

@ammellia ano viacery my vravia ze mam skusit imunoglukan alebo aj kolostrum si chvalia.neviem preco sa rozhodnut,alebo ci vobec jej davat nieco na imunitu,ci by som to len nezhorsila.

seahorse27
1. feb 2016

Pozeram, ze mas starsieho syna - zrejme skolkar. On nebyva tak casto chory? Lebo je mozne, ze nosi nejake bacily, virusy zo skolky. Prvorodene deti byvaju do 3 rokov (alebo kym nejdu do skolky) ovela menej chore ako druhorodene a dalsie...Dcerka je prvacka, syncek ma 15 mesiacov....ona nebola chora, az dokym nesla do skolky (neratam 3-dnovu nadchu 1x do roka)...maly od nej chyti kazdy sopel, uz ako 7-mesacny mal zapal priedusiek a musal brat ATB. Dcerka brala prvy krat ATB ako 3,5-rocna.

siska53
1. feb 2016

@petulienka89 no urcite smer imuno... Nemate nehake skryte plesne? Mne zas tvrdili,ze ja som chora,lebo som dlho dojcila(no,2roky nie je az tak vela,jedine do toho zapocitat aj tehu a dojcenie a tehu aj s malym)... A nakoniec to vidim tak,ze za to nemoze ro,ze som bola bud tehotna,alebo dojcila,ale plesne.. Lebo zacala som byt chorlava nielen ja,ale i muz.. Po nastupe so skolky sa pridali i deti a maly nam zas zacal byt extremne chory po vybere nosnych mandli! Bude mat 6,druhy rok v skolke a viac tam nie je ako je. Ak vydrzi tyzden,je dobre. Aj teraz su obaja chalani chori (muz a syn). Uz s malym tiez idzm.na imuno,ja som tiez alergicka,tak nech mi zopaknu testy,lebo minule len hranicne vyslo a synovi pred 2 rokmi nevyslo nic.
Ue berieme kadeco,ani imunoglukan nepomaha.. Davame aj probiotika,cecko..teraz aj decko. Zvlhcujeme nosy (aj to je dolezite)... Uz tiez neviem,co s tym.. Oni sa deti dost dlho drzali, mavali len sople.. Nam to zhorsil nastup do skolky a malemu aj ten vyber.

Imunita sa buduje,to je pravda,cxa do tych 6-7rokov,nasledne by malo byt lepsie.
Inak ju veelmi vie zhorsit zlatt stafylokok-mne sa tak stalo uz 2x. A mal ho aj maly,bohvie,ci to aj s tym nesuvisi.

petulienka89
autor
1. feb 2016

@seahorse27 ano mam 4-rocneho skolkara.ale musim si poklopat ma dobru imunitu malo je chory,uz od narodenia bol raz za rok chory v chripkovom obdobi,ale sopliky len a kasel sem tam,ale rychlo sa s toho dostal.aj teraz je to tak.len dcera s tou sa trapime,uz dlhsiu dobu.je to uz velke zufalstvo.

seahorse27
1. feb 2016

U nas je to tiez tak. Dcerka donesie zo skoly nadchu, ona je fit za 3 dni...maly to od nej chyti a u neho sa to taha aj vyse tyzdna. Take male deti maju este slabu imunitu a nevedia si dobre poradit s bakteriami a vírusmi, ktore 4-5-6 rocne dieta zvladne lavou zadnou.

moni244
1. feb 2016

@petulienka89 ale syn moze byt len bacilonosic, jemu nic nie je, ale ma to v sebe a prenasa na sestru

zuzka_1985
7. feb 2016

@petulienka89 ako pise moni244, syncek to moze nosit do skolky bez toho, aby on mal nejake priznaky 😒