Dvojmesačný synček má problém s očkami

ojko99
2. jún 2021

Dobrý deň má niekto skúsenosti alebo mal niekto to isté čo mi od pôrodu nás trápia oči stále nám tečú ako keby plakal potom na vonkajších kutikoch sa mu správy začervenanie vyteká mu z toho také žlté ci spi alebo je hore keď sa zobudí zlepené mihalnice stále si chytá očká mali sme 4 kvapky anitbitotika aj masť chvíľku sme mali pokoj a je to tu znova. Ďakujem

mima172
2. jún 2021

Ahoj, áno máme s tým viac ako bohaté skúsenosti. Naša pediatrička to velmi zanedbala ako "bežný stav u detí". No v skratke, minulý týždeň (dcérka má 1 rok) sme boli na preplachu slznych ciest a po roku je po trápení. Očná lekárka bola skvelá, no veľmi mi vyčítala, že sme neprišli skôr, oveľa skôr. Ide o nepriechodnosť slzných kanálikov. Hod do Google 🙂

vikusjk
2. jún 2021

@ojko99 ahoj, moja dcera mala nepriechodne slzne kanaliky, prejavovalo sa to podobne, ocka stale slzili a vyzerala ako uplakana. Aj sa jej zlepili, cistila som jej to tamponikom namocenym v repikovom odvare, ked nevedela rozlepit ocko. Nepomohli ziadne kvapky, cakalo sa, nez bude mat tri mesiace a kanaliky jej prepichli.
Je aj sposob preplachu kanalikov, kedy sa neprepichuju, ale iba preplachuju vodou, tento postup sa opakuje vacsinou viackrat a aj tak to moze skoncit potrebou prepichu. O tomto sposobe mi hovorila rodinna pribuzna, ktora robi primarku ocneho oddelenia, ale na opacnom konci SK. My sme chodili k ocnej tu v BA a ta povedala ze prepichnut. Trvalo to asi 5 minut a nastastie potom uz bolo dobre.
Odporucam ist k ocnej lekarke, nie len k pediatricke, ale aj tak asi este mesiac budete musiet pockat (nam tak povedali, ze minimalne tri mesiace musi mat dietatko na tento prepich).

janinah
2. jún 2021

začnite už dnes robiť masaž slzných ciest ,návod na youtube a obj. sa k očnej dr.

zuzubb007
2. jún 2021

Nepomoze nic len prepichnutie slznych kanalikov smer ocne, obe moje deti to mali a viem o com hovorim

zuzubb007
2. jún 2021

@vikusjk nam to zase prepichovali dvojtyzdnovemu a mesacnemu vraj mensie je lepsie nemyka sa tak

janinah
2. jún 2021

preplach nezáleží od veku,ale od stavu oka

ojko99
autor
2. jún 2021

@janinah Takto u očnej sme boli minimálne 6 krát čo sa tyka aj kontroli ao hovorím mal 4 kvapky 1 masť ak mu to neprejde do 3 mesiacov ideme na výplach oči do nemocnice skôr sa to že nesie nemalo by sa to robiť v pôrodnici mu to išla aj cez nos co mi nemohol dýchať ani sa poriadne prisat hovorí sa počula som o tom ze by malo pomôcť aj na kvapkat materské mlieko lenže nakoľko na mi ťažko prisaval tak sme mali nedostatok. Zajtra ideme znova ku očnej cistila som mu to aj ocut flash co mi dali ešte pôrodnici no 0 bodov.

janinah
2. jún 2021

@ojko99 robili ste tie masaže ako píšem?

ojko99
autor
2. jún 2021

@janinah nie to počujem 1 krát zajtra skúsim trz už mi spinka.. Pediatrička mi aj hovorila že nakoľko mi voda neodtikla len pukla tak ze on to ma stále v sebe ze sa čistí ale nejde mi to do hlavy takto dlho by sa to čistilo

brezza
2. jún 2021

@ojko99 moj to mal. Pomohli masaze slznych kanalikov. To sa tak stlaca smerom k nosu a tolko hnisu mu z toho slo. Nasledne sme tusim kvapkali uniflox alebo tak nejako sa to volalo. Nastastie sme sa prepichovaniu vyhli.

janinah
2. jún 2021

@ojko99 som očná operačná sestra,bez tých masáži môžete tam kvapkať kvapky aj na litre...urobiť masáž,očistiť očko prevarenou vlažnou vodou od toho čo sa vyplaví a potom kvapnúť kvapky...aspon 3x denne,určite nie mater. mlieko,to je mlieko ako každé iné a bude tam kysnúť

lusy9911
2. jún 2021

@ojko99 dobrý večer.nas synček to mal tiež.robili mu preplach slznych kanálikov.to mu pomohlo.odvtedy máme pokoj.urcite by som išla očnej lekárke.nasemu synčekovi robili aj výter z tých kanálikov a na rozbor do laboratória.urcite smer očná a to čo najskôr

ojko99
autor
2. jún 2021

@lusy9911 nám tiež robili výter ale chvalabohu negatívne v piatok sme objednaní

vamajka
2. jún 2021

@ojko99 treba absolvovat preplach slznych kanalikov aj my sme boli so synom a potom uz bolo dobre,

ojko99
autor
2. jún 2021

@vamajka to nám hovorili na ocnom lenže musí mať 3 mesiace aspoň

luccija
2. jún 2021

@ojko99 aj my sme to absolvovali zbytocne neskoro pediatricka to stale odkladala v nemocbici povedali, ze cim skor tym lepsie my sme boli v 8 m
Tak ten mesiac rob masaz a uvidis ci sa to zlepsi zakrok je 5 min zalezitost

lusy9911
2. jún 2021

@ojko99 no malému to robili keď mal mesiac a to mu preplach robili ale 3alebo 4krat

adnil
2. jún 2021

@janinah Dobry den, prosim Vas da sa to aplikovat aj na dospelom? Mam uz 6 tyzdnov problem s okom, vkuse mi slzi, chvilami hnisa, tiez som uz pouzivala ocuflash aj uniflox a nic nepomohlo. Dakujem

janinah
3. jún 2021

@adnil u vás to bude zápal a treba výter zo spojovky a iné ATB prip.kombinaciu ATB+ kortikoid.boli ste na očnom výš?

adnil
4. jún 2021

@janinah nie nebola🙈 mam 6 tyzdnove babo tak to stale odkladam ale vidim ze sa tomu nevyhnem. Dakujem

janinah
4. jún 2021

@adnil pozor,môžete infekciu preniesť na dieťa,čím skôr na očné pre liečbu

adnil
4. jún 2021

@janinah uz som objednana na pondelok, dakujem

ojko99
autor
5. jún 2021

No boli sme na ocnom robíme masáže 3 krát za deň čistíme ocka a mame kvapky tobrex ale pravdepodobne tento mesiac pôjdeme do nemocnice na výplach oči. Nakoľko mi povedali že bude mať upchate kanáliky brali nám aj výter tak verím že bude dobrý 🙏

jasminka22
14. jún 2021

Ahoj, nasa dcerka mala tiez od narodenia problem s ocami, zacalo to v porodnici, pouzivali sme najskor ocuflash, potom torbex klapky, stale jej oci hnisali, tieklo jej z nich, mala ich zlepene, hlavne ked sa zobudila, ale v podstate cely den. Chodili sme po ocnych, vyskusali aj uniflox kvapky, torbex mast, vsetko len trosku polepsilo. Mala nepriechodne kanaliky, nam vsak zabrali masaze slznych kanalikov. Mali sme stastie potom na dobru ocnu, ktora nam kazala masirovat aj 50krat za den, nakolko je pre oci lepsie, ked sa kanaliky same roztiahnu. Masirovala som vzdy pri kojeni, pocas dna, v noci, kedy sa dalo. Ked som polavila, oci boli viditelne horsie. Bolo to hrozne lebo bolo treba stale vytierat napr. Ociankou, kvapkat, masirovat a mala uz bola na to alergicka. Musim vsak masaze jednoznacne odporucit, nam to pomohlo, vyhli sme sa prepichu. Najprv sa upravilo jedno oko. Mala mala 5 mesiacov, ked sa jej upravilo aj druhe oko a prestalo z neho tiect. Dnes slzicky krasne odtekaju, drzim palce a odporucam vydrzat ci sa to neupravi bez preplachu, pripadne sondaze. A este rada na zaver, davat probiotika, my sme najskor nedavali a boli problemy s crievkami, podla mna kvoli tomu mnozstvu atb.