Dobrý deň má niekto skúsenosti alebo mal niekto to isté čo mi od pôrodu nás trápia oči stále nám tečú ako keby plakal potom na vonkajších kutikoch sa mu správy začervenanie vyteká mu z toho také žlté ci spi alebo je hore keď sa zobudí zlepené mihalnice stále si chytá očká mali sme 4 kvapky anitbitotika aj masť chvíľku sme mali pokoj a je to tu znova. Ďakujem
@ojko99 ahoj, moja dcera mala nepriechodne slzne kanaliky, prejavovalo sa to podobne, ocka stale slzili a vyzerala ako uplakana. Aj sa jej zlepili, cistila som jej to tamponikom namocenym v repikovom odvare, ked nevedela rozlepit ocko. Nepomohli ziadne kvapky, cakalo sa, nez bude mat tri mesiace a kanaliky jej prepichli.
Je aj sposob preplachu kanalikov, kedy sa neprepichuju, ale iba preplachuju vodou, tento postup sa opakuje vacsinou viackrat a aj tak to moze skoncit potrebou prepichu. O tomto sposobe mi hovorila rodinna pribuzna, ktora robi primarku ocneho oddelenia, ale na opacnom konci SK. My sme chodili k ocnej tu v BA a ta povedala ze prepichnut. Trvalo to asi 5 minut a nastastie potom uz bolo dobre.
Odporucam ist k ocnej lekarke, nie len k pediatricke, ale aj tak asi este mesiac budete musiet pockat (nam tak povedali, ze minimalne tri mesiace musi mat dietatko na tento prepich).
začnite už dnes robiť masaž slzných ciest ,návod na youtube a obj. sa k očnej dr.
Nepomoze nic len prepichnutie slznych kanalikov smer ocne, obe moje deti to mali a viem o com hovorim
preplach nezáleží od veku,ale od stavu oka
@janinah Takto u očnej sme boli minimálne 6 krát čo sa tyka aj kontroli ao hovorím mal 4 kvapky 1 masť ak mu to neprejde do 3 mesiacov ideme na výplach oči do nemocnice skôr sa to že nesie nemalo by sa to robiť v pôrodnici mu to išla aj cez nos co mi nemohol dýchať ani sa poriadne prisat hovorí sa počula som o tom ze by malo pomôcť aj na kvapkat materské mlieko lenže nakoľko na mi ťažko prisaval tak sme mali nedostatok. Zajtra ideme znova ku očnej cistila som mu to aj ocut flash co mi dali ešte pôrodnici no 0 bodov.
No boli sme na ocnom robíme masáže 3 krát za deň čistíme ocka a mame kvapky tobrex ale pravdepodobne tento mesiac pôjdeme do nemocnice na výplach oči. Nakoľko mi povedali že bude mať upchate kanáliky brali nám aj výter tak verím že bude dobrý 🙏
Ahoj, nasa dcerka mala tiez od narodenia problem s ocami, zacalo to v porodnici, pouzivali sme najskor ocuflash, potom torbex klapky, stale jej oci hnisali, tieklo jej z nich, mala ich zlepene, hlavne ked sa zobudila, ale v podstate cely den. Chodili sme po ocnych, vyskusali aj uniflox kvapky, torbex mast, vsetko len trosku polepsilo. Mala nepriechodne kanaliky, nam vsak zabrali masaze slznych kanalikov. Mali sme stastie potom na dobru ocnu, ktora nam kazala masirovat aj 50krat za den, nakolko je pre oci lepsie, ked sa kanaliky same roztiahnu. Masirovala som vzdy pri kojeni, pocas dna, v noci, kedy sa dalo. Ked som polavila, oci boli viditelne horsie. Bolo to hrozne lebo bolo treba stale vytierat napr. Ociankou, kvapkat, masirovat a mala uz bola na to alergicka. Musim vsak masaze jednoznacne odporucit, nam to pomohlo, vyhli sme sa prepichu. Najprv sa upravilo jedno oko. Mala mala 5 mesiacov, ked sa jej upravilo aj druhe oko a prestalo z neho tiect. Dnes slzicky krasne odtekaju, drzim palce a odporucam vydrzat ci sa to neupravi bez preplachu, pripadne sondaze. A este rada na zaver, davat probiotika, my sme najskor nedavali a boli problemy s crievkami, podla mna kvoli tomu mnozstvu atb.
Ahoj, áno máme s tým viac ako bohaté skúsenosti. Naša pediatrička to velmi zanedbala ako "bežný stav u detí". No v skratke, minulý týždeň (dcérka má 1 rok) sme boli na preplachu slznych ciest a po roku je po trápení. Očná lekárka bola skvelá, no veľmi mi vyčítala, že sme neprišli skôr, oveľa skôr. Ide o nepriechodnosť slzných kanálikov. Hod do Google 🙂