Dvojmesačný syn udržuje slabý očný kontakt

lienka811
27. jan 2023

Prosím vás, moj 2 mesačný syn udržuje slaby očný kontakt, to znamená že sa pozerá do oči veľmi krátko, neviem ho ani ničím zaujať, hoci skusam všetko . Pozerá viac na stenu, na lampu, obraz…., a niekedy proste “ do blba” kde sa aj usmieva.
Je to podľa vás okej?

dadka128
27. jan 2023

@lienka811 ma 2 mesiace 😃

hankab
27. jan 2023

@lienka811 deti v 2 mesiacoch este takmer nevidia, resp. vidia na velmi kratku vzdialenost

pribinak
27. jan 2023

@lienka811 koľko by malo 2 mesačne dieťa držať očný kontakt podľa teba?
Odpoviem za teba, je to len pár sekúnd

Hadam si už len nemyslíš že je autista, lebo to je tu na koni veľmi populárna diagnoza

lienka811
autor
27. jan 2023

@pribinak nie nemyslím, len mi robili starosti tie pohľady všade inde len nie na mna.

viestta
27. jan 2023

@lienka811 je to absolutne v poriadku. V poriadku bude ked bude pozerat kazdym okom inde, v poriadku to bude este dlho. Na ocny kontakt a synchronizaciu oci ma este kopu casu.

lienka811
autor
27. jan 2023

Ďakujem vam za odpovede 🙂

ropucha6
27. jan 2023

@lienka811 aj moja kuka “doblba”, najcastejsie do lampy 🙂 ale na doktorku sa pekne usmeje, tak neriesim 🙂

euka210
27. jan 2023

@lienka811 je este maly a je to chlapec 😉 ...ja neviem porovnat, lebo mam len ch, ale svagrina mala po chlapcoch dievca a od mala uplne inak sa chovala...ocny kontakt veeelmi chcela, chlapci tak nie...

kingacs
4. sep 2023

@lienka811 ahoj, prosim ta ako ste dopadli? Vidim, ze trosku starsia diskusia ale riesim to iste, budem velmi vdacna za odpoved

lienka811
autor
5. sep 2023

@kingacs ahoj ano, zlepsi sa to, ja som ale až po 6 mesiaci videla väčšie rozdiely. Dneska má 9 mesiacov a pozerá oveľa viac ale tiež má chvíľky že má ignoruje😂

kingacs
5. sep 2023

@lienka811 dakujem za odpoved 🙂

kingacs
6. sep 2023

@lienka811 a ako je to s,, blabotanim,? Dufam ze sa to zlepsuje aj u nas 🙂

alex666
17. feb 2024

@kingacs
@lienka811 Ahojte, mozem sa spytat, ako to dopadlo u vas? Mam podobny problem - 2,5-mesacny syn neudrzi ocny kontakt ani neblaboce

lienka811
autor
20. feb 2024

@alex666 2,5 mesiacov to je tak malé babatko že je to úplne v poriadku. Dovtedy to nemal on a ani neblabotal. Už teraz to viem😁 príde to , treba počkať

silvia1504
15. máj 2024

@alex666 dobry den, zlepsilo sa to prosim?

alex666
15. máj 2024

@silvia1504 Ano, zlepsilo 🙂 Je to uz uplne v poriadku

silvia1504
16. máj 2024

@alex666 dakujem pekne za odpoved 🙂 mozem sa este spytat ako sa to u vas vyvijalo a kedy sa to zlepsilo? Nas ma 2,5 m a pozera iba na ciernobiele knizky, alebo farebne hracky a pod. Ludi aj nas uplne ignoruje, ked je na rukach, alebo pri krmeni na mna nikdy nepozera, obcas na podlozke ked si ziskam jeho pozornost sa usmeje, alebo blaboce. Inak sa usmieva na lampu a podobne a tiez ,,rozprava,, sa s hocicim co ho zaujme.

1mina
16. máj 2024

@viestta na tomto som sa zasmiala lebo moja dcéra ozja pozerala každým okom inde, teraz keď vidím niekedy tie fotky tak úplne že ach 😂😂 akurát že sme sa aj nahodili potom na očné lebo sa jej to samo nezrovnavalo ale už má 6 a je to ok

renusik13
18. jún 2024

@silvia1504 Ahoj, naša malá má necelé 3 mesiace a máme rovnaký problém. Teda pre mňa to ani problém nebol, lebo však je to malé bábo..ale tiez už som započula pár krát od známych, že sa nepozerá do očí. Ako sa to prosím vyvíja u vás? Je to už lepšie keď ubehol ďalší mesiac? 🙂

silvia1504
18. jún 2024

@renusik13 ahoj, zatial rovnako hracky pekne sleduje, ale ked sa mu niekto prihovara nepozrie sa.

renusik13
18. jún 2024

@silvia1504 Tak musíme už len počkať, kým viacej vyrastú 🙃

silvia1504
20. jún 2024

@renusik13 a vasa sleduje hracky? Alebo ked je na rukach pozera tvar? Mozno len este nema vyvinute ocka 🙂 nas sa usmieva na mna, napr. ked sa zobudi, ale ako keby nevedel pozerat do oci

renusik13
20. jún 2024

@silvia1504 Áno, hračky sleduje, keď je na rukách, tak sa do očí na chvíľu pozrie, aj sa ráno na mňa usmeje, keď sa zobudí (prípadne aj inokedy počas dňa), ale keď sa s ňou chcem rozprávať a dám si napr. aj jej hlavičku do dlaní oproti sebe, prípadne si ju opriem o stehná a prihováram sa jej, tak to sa radšej kuká všade inde ako na mňa. Aj na prebaľovacom pulte ma ignoruje, pozerá sa všade okolo, výska od radosti, ale keď sa dám do jej zorného poľa, tak hneď sa otočí..ako keby som jej zavadzala :D

zuzinka888
20. jún 2024

Prosim ta precitaj si nieco o vyvoji babatka po narodeni- predides mnohym strachom a neistotam.

silvia1504
21. jún 2024

@renusik13 ano, presne toto robi aj moj maly. Ked si ho dam pred seba pozera vsade inde a ked ho drzim na rukach a niekto sa prihovara tiez ignoruje, ale teda nikto to zatial nekomentoval z rodiny. Ked lezi a ma naladu a velmi sa snazim robim srandicky tak na mna aj kukne a usmieva sa. Tak snad sa zacnu viac zaujimat aj o nas nie len hracky. Dajte vediet, ked sa to zlepsi 🙂

silvia1504
21. jún 2024

@zuzinka888 ano, skoro vsade pisu ako uz par dni po narodeni babatka sleduju tvar rodica. Nase prve babo na nas pozeralo zvedavo uz na cca 10. den. A pri dalsom ubiehaju mesiace a stale ho nezaujimame