Dvojmesačný sa nemôže vykakať. Poradíte?

petuska2110
15. feb 2014

☹ baby náš malý má skoro 2 mesiace a nemože sa vykakat minimálne 2x denne mu musím pomáhat rúrkou. Aj prdíky má nejaké zarazené aj si troška poprdí ale stále ho bolí bruško dávam mu kvapky espumisan a masírujem bruško pupíkom,cvičím sním. A najhoršie je že on má normálne riedke kaku ako voda a aj tak sa nevykaká, doktorka mi povedala aby som mu pomáhala rúrkou ale bojím sa mu ju stále dávat. lenže ked mu ju nedám chudáčik strašne plače a neviem ho utíšit ked sa mi to aj podarý a zaspinká tak len na chvíločku a zase sa zobudí a plače. Predtým ked sme nerúrkovali mali sme doma horor malinký nechcel vobec spat len bolestivo plakal a nekakal nám 2 týždne skoro. Baby máte stým skúsenosti museli ste aj vy babu pomáhat kakat ? už som skúšala všetkoaj čajíky atd.... už neviem čo a rúrkovat ho nechcem. Ten náš drobec ževraj neovláda svierač,netlačí kaku von tak nejako mi to povedala doktorka že mu mám pomoct rúrkou. Neviem či by som sním nemalaist niekam na vyšetrenie alebo niečo prosím o každú radu. Dakujem

luba28
15. feb 2014

aj ja som ju pouzivala do 3 mesiacov,..este skus teply/skoro horuci obklad na body v okoli bruska a cumel,ten velmi pomaha na peristaltiku,...mne sa vtedy maly naucil na cumel bohuzial,ale pomohlo nam to,....

adkasmolka
15. feb 2014

Aj my sme dlho pouzivali rurku,lebo len ta mu pomohla. A v pohode,nezvykol si na nu. Radsej rurkovat,ako dieta trapit.

barusk
15. feb 2014

Každý ti bude radiť inak. Keby sa môjmu dieťaťu uľavilo po tom, ako mu pomôžem rurkou a v klude zaspinka, tak to neriesim a pomôžem mu tym. Ale pravda je, ze nie je dobre ju často používať a skusit ine metódy úľavy od bolesti bruska. Skús mu priložiť teplu plienku na brusko, tiez probiotika bio gaia alebo infant dophilus su velmi dobre.

breslerka
15. feb 2014

Ahoj, ja som pri starsej dcere nemala s tymto problemy, ale prave mladsia od cca mesiaca sa sama nevykakala vobec...pouzivala som rurku skoro do 8 mesiacov!!!...postupne som prestavala, hlavne s prikrmami sa to zlepsovalo, ked sa mi podarilo do nej dostat ovocie a vela vody ....a to som ju stale kojila!!!!!.....doteraz ked pije malo vody a zje vela bielkovinoveho jedla (vela masa hlavne) ma problemy...dlho kakavala aj take bobky....ale ako do nej lejem vodu ked mozem a ovocie, kaka ok.....netreba sa rurku bat pouzivat, samozrejme s rozumom...ja som jej raz za den pomohla a nemala som ziadne problemy....je tu aj viac tem okolo toho, tam sa docitas aj ine skusenosti

luckacer
15. feb 2014

My sme ju pouzivali cele prve 3 mesiace. Vyskusali sme snad naozaj vsetko, zaberala len rurka. A ak nekojis, alebo prikrmujes, tak nutrilon comfort. Zazracne mlieko pre babenka ktore nevedia kakat. A zdielam nazor, radsej rurkovat ako dieta trapit. Casom sa nauci tlacit a bude dobre 🙂

sense
15. feb 2014

my sme sme davali kamilkovy caj, nosili na brusku teple obklady pomahali,...a ked nic nepomohlo co nam zarucene pomohlo bolo urobit mlieko do kamilkoveho caju....rurku by osm pouzila len vo velmi krajnom pripade a nie dva krat do dna

ivetlo
15. feb 2014

Ahojky. Aj mi sme si užili to mi teda ver a maly bol kojeny. Náš malý trpel na prdiky a kakanie. Espumisan nam tiež nepomohol, ale doporučujem Sab-simplex kvapky(nenavykove). Rurku iba raz za deň, keď mal neznesiteľné bolesti tak aj dva krát ale iba na prdiky nie tak aby kakal. Trvalo to od 6tyzdna do 6mes (začala som ho dávať ns serbel a naučil sa pekne potlačiť). Na serbli sa mu lepšie tlacilo v polohe kedy sedel. V roku sa vedel vypýtať ns wc na veľkú.
Tiež hromadu cajov, vela tekutin a najlepšie sa osvedčila čistá voda.
Masáže bruska a spanie na brusku. Rano ked sa pretocil par krat pohol nohami a prdel ako sa patri.l prestal mavat ranne bolesti bruska.(to vsak az od toho 10tyzdna). Ale skús ho dat občas na bruško.
Ale nedavala by som rurku stale. Je návyková.
Nech sa darí

tichanska1
15. feb 2014

No nám dosť pomohol Infacol (niečo ako Espumisan,ale účinnejšie) a tiež sme od 1 a pol mesiaca kakali len s teplomerom až do 2 a pol mesiaca a potom sa to zo dňa na deň zlepšilo a malý začal krásne tlačiť. Takže moja rada, skús ešte ten Infacol a hlavne veľa trpezlivosti, po 3 mesiacoch to určite prejde. 🙂

cliuska
15. feb 2014

My sme pouzivali rurku skoro do 5-tich mesiacov, skusali sme aj espumisan, vseliake kvapky, nic nepomahalo, len rurka. A v pohode, potom zacala kakat sama. A to sme rurku davali minimalne raz do dna..hlavne ze bola spokojna 🙂

loknicka
15. feb 2014

ahoj my sme od narodenia mali problemy a tiez sme pouzivali rurku ale len v tom najnutnejsom pripade. inak sme mali od narodenia probiotika a espumisan pre babatka a fenyklovy cajik a potom to uz islo lepsie. masaze bruska nepomohli aspon v nasom pripade ked malu bolelo ... nam sa osvedcilo vibracne kresielko.... nechapala som ale bolo to tak. drzim palce.

anesim
15. feb 2014

Kľudne používaj rúrku, ak myslíš , že je to potrebné, No ak len kojíš, tak by som ju nepoužívala tak často, kojené deti nemusia kakať aj niekoľko dní, materské mlieko je veľmi ľahko stráviteľné. ak má koliky, tak dávaj napr pár kvapiek espumisanu
Moja asi keď mala 1,5 mesiaca, tak začala kakť veľmi málo, niekedy aj týždeň, max bolo 10 dní, ale ju nebolelo nič, úplne spokojné bábo. Dr mi povedala, že ak nebude kakať týždeň, tak mám dať 1/8 glycerínového čípku, ale väčšinou kakala tak každý štvrtý-piaty deň

sheila72
15. feb 2014

Ahoj, my sme mali tiež veľký problém s kolikami a okrem rúrky sme používali probiotika infants dophillus- veľmi dobré, ale.neviem, od koľkého mesiaca sa používajú. Espumisan nám vôbec nezabral, pred 3.mes sme používali kvapky sab simplex, také sladké ale účinok nič moc, ale lepšie ako espu. Tiež je dobrý tzv.jansky olej, zmes nejakých bylín, tým sa potiera bruško. Prajem veľa trpezlivosti, ono to vie po 3.mes.prestať 🙂

katuska169
15. feb 2014

aj my sme pouzivali tu rurku pomali do 8,5mesiaca,potom z nicoho nic sa to upravilo a zacala mi mala sama bez pomoci kakavat

hikokk
15. feb 2014

My sme mali tiez ten problem. Presli sme nanutrilon comfort, kazde rano davame probiotika bio gaia a pred kazdym jedlom cca 40 ml fenykloveho caju alebo prevarenu teplu vodu. Toto robime od 3 tyzdna. Rurku sme nikdy nepouzili. Ale kazde babo je ine.

lenka1583
16. apr 2014

...to je jedno ci musia kojene deti kakat, alebo nemusia, v tomto pripade to nie je predmetom. moja dcera fici na rurke takisto, je mi jasne, ze nemusi ako dojca kakat aj par dni, ale vsak ju tak nechaj v bolestiach a povedz si, ze vsak nemusi kakat, nech je tak v bolesti aj par dni... no nic...

k teme-skusat a skusat, pomahat, pretrpiet. ja masirujem brusko pupikom, cvicime sem-tam, espumisan, sab simplex, probiotika, vsetko s mierou, vhodne nakombinoane. skusali sme aj caje. problemy ma od zobudenia, tlaci, skruca sa cely den, mravci, place.... raz pomoze to, raz to. dufam, ze s prikrmami to prejde. ale pomaly sa to zlepsuje. je kludnejsia, no stale jej pomaham rurkou. a vsetkym vlastne. uz treti den sa vyprazdni aj sama, ale myslim, ze nepouzije vtedy zvierac sama, yjde jej to von pretoze poprdkava po masazi, espumisane napriklad a s tymi prdikmi sa trocha aj pokaka, normal kakanica nebola, len s rurkou. drzim palce.