Mojej dvojmesačnej dcérke od rána slzí očko. má v ňom takú priesvitnú akoby blanku, ktorá sa jej drží na spodnej časti očka a mám pocit, že to jej slzí práve pre tú blanku. chcem sa opýtať, či tu má nejaká mamička skúsenosť s takým niečím, počula som, že bábätká sa rodia s akousi blanou v oku, ktorá im po čase praskne. no neviem, či je to tak a či moja malá nemá nejaký iný, vážnejší problém. pri prvom synovi som si nevšimla, že by mu tá blanka v očku praskla...
ja by som skôr povedala,že je to menej priechodný alebo nepriechodný slzný kanálik...veľa detičiek s tým má problém...aj moja dcérka mala....našťastie sme sa vyhli preplachu...
ak to bude pretrvávať treba ísť k dr a pýtať sa na očné.... 😉
ahoj skus nakvapkat ocne kvapky alebo ak kojis tak materske mliecko ale treba ist radsej aj k doktorovi nasa mala mala tiez upchaty kanalik a boli sme na vyplach
jjankaa30- ahoj...mam synceka ma skoro styri mesiace a tiez mal od narodenia slzu v ocku dr.mi predpisala masticku opthalmo framikoin a asi po dvoch az troch tyzdnoch mastenia mu to zmizlo mne to vysvetlila tak ze detom do troch mesiacov by to malo zmiznut ze to sa tvori taka slza...a keby malo tvoje babo upchaty kanalik tak v kutiku oka ked troska zatlacis tak by mal vyjst taky hnis vtedy ma upchaty kanalik a to je uz iny problem...
s najvacsou pravdepodobnostou ide o zuzeny slzny kanalik. Skus jej masirovat koren nosteka ked jej to ocko slzi 😉 Neboj to prejde 🙂
ahoj jjankaa30,ja mam tiez dvojmesacneho synceka,tiez mu slzi ocko,len jedno a uz asi 2 tyzdne,a strasne sa mu robia karpinky a niekedy takmer ocko nemoze rozlepit,tiez mu vidim na spodnom viecku ako keby taku blanku,jak sosovku kontaktnu alebo tak,bola som u detskej a hovorila o tom slznom kanaliku,ze mozno to,dala nam kvapky do ocka,davali sme 2x denne,najskor sa zdalo ze lepsie,ale potom ho sa mu tak lepilo takymi mokrymi karpinkami,alebo ako hnis to vyzeralo,tak som prestala davat kvapky,iba vytieram materskym mlieckom,uz sa mu tak nespini v uzvodzovkach,ale stale szi,zajtra ideme na poradnu,povedala ze ak to do piatich dni po kvapkach neprejde,ze sa treba objednat na ocne,takze asi budeme musiet ist...mame rovnaky problem,dufam ze nam to coskoro prejde...
mojej Katke tiez slzilo ocko, potom sa k tomu pridali karpinky, zapal. Preliecenie framykoinom pomohlo len na chvilu. Nakoniec sme skoncili cca v 3 mesiaci na ocnom, najprv jej dali kvapky na preliecenie a potom prepichli slzny kanalik a od vtedy je s ockom pokoj. Pokusali sme sa najskor kanalik rozmasirovat, no nepomohlo.
moja Natálka mala tiež problem že jej slzavelo očko,nevedela rano rozlepit očko atd.vyskušali sme všetko 🙂 najprv vyskušaj kvapky niejake alebo mastičku nam to nepomohlo na očnom nam bolo povedane ža mala upchaty kanalik tak jej museli prepichovat a od vtedy mame chvala bohu pokoj 😖
Aj my sme mali problem s ockom od narodenia...slzilo a ked sa zobudila mala ho zalepene..najskor sme kvapkali ,co nepomohlo,tak nam museli na ocnom prefuknut kanalik dvakrat,tiez sme davali antibioticke kvapky a po 2 tyzdnoch to preslo.... ;) najlepsie bude zajst k lekarovi,cim skor tym lepsie....
ahoj, moje dcerke tiez v tom veku slzilo ocko. stlacanie ocneho kutika nezabralo, ale vyrazne lzepsenie nastalo po tom co som jej odsala sopliky a dalsim odsavanim soplikov problem uplne zmyzol do 5 dni. ak to nepomoze, treba ist na ocne.
natalka
o ziadnej blane v oku dietata neviem,a le ak jej slzi intenzivne a kazdy den, moze mat upchaty slzny kanalik. treba zajst k obvodnej, ktora ju posle za ocnou a ta uz rozhodne co treba robit. mozno je to alergia, mozno nejaky bacil. moj mal najskor bacila, lebo po podani kvapiek to preslo. ak je upchaty slzni, asi ho budu musiet prepichnut