Ahojte,
Mam dotaz. Moja dcerka ma 2 mesiace a na niektore podnety reaguje prilis prudku..t.j. zacne rozhadzovat rukami a 'zajakavat sa'.
Ako keby sa strasne zlakla,ale nema na to dovod. Dnes mi napr. na jej ruku spadla mala latlova plienka,takze ako keby nic a ona sa prudko zlakla,zacala sa cela mikat.
Mat niekto podobnu skusenost?mam si zacat robit vrasky?
Nerob si ziadne vrasky. Je to este prilis skoro, ked ju pozorujes, urcite krci tvarickou, pohne ruckami aj pri spani. 😉 To je vsetko normalne. Hlavne si davaj pozor na tvoje vlastne prehnane reakcie. Prihovaraj sa jej kludnym hlasom, podaj jej tvoj prst, aby citila tvoju pritomnost, ukludni ju to. 😉
@adelinkamoja ja mám teraz 4,5 mesačnu a tiez sa v podstate od narodenia tak ľaká .. stačí ze len niečo malinko buchne a uz sa velmi zlakne ... neviem z čoho to je ze tak citlivo reaguje ... asi niektoré deti tak reaguju lebo staršia dcera taká neboola
@adelinkamoja To je reflex od narodenia, ked sa dieta zlakne a rozhodi rukami, postupne to vymizne. Teraz je to uplne normalne.
V 2 mesiacoch sa pomalinky zacinaju otvarat svetu, zacinaju lepsie vnimat okolie, uz to nie je len tych 20cm a mama. Preto neiktore deti zacnu mat problem so zaspavanim a ine sa zacnu obzvlast vela lakat, proste vidia viac, maju viac vnemov, viac strachov ... z toho vyrastie, otuka sa, ako bude vystavovana rozruchom. Moja mladsia bola mega-lakava, a teraz uz pohodaaaa 😉 Z toho vyrastie
@adelinkamoja Je to tzv. Morov reflex, malo by to medzi 4-5mes. zmiznut, preto sa kedysi deticky balili do periniek a rucky sa im zavazovali dovnutra...nebol to len vymysel, malo to aj svoj vyznam... Aj moja sa kadecoho boji a to uz mame vyse 4mesiacov. 🙂
Dakujem,upokojili ste ma,uz som zacinala mat vycitky,ze robim nieco zle 🙂
Tych gramatickych chyb si prosim nevsimajte...napr. mYkat 😀