Moja 2 mesacna dcerka uz druhy den po sebe o tom istom case z nico nic strasne zacala plakat a po chvili zo srkundy na sekundu stichla a prestala dychat padla jej hlavicka , v pondelok snou pojdem k detskej dr prosim vas niaku radu co pomaha v takejto situacii ako prva pomoc pripadne preco to robi dakujem inak je cely den spokojna aj v noci prespi
😒 a na ako dlho prestane dýchať?
No urcite ju treba dat riadne vysetrit toto normalne nie je, pouzivaj monitor dychu bez toho ju nikde nenechaj lezat a ked sa to stane no tak ju treba podporit aby sa znova nadychla niekedy staci dieta vziat na ruky alebo ho zobrat k oknu na vzduch alebo mu stlacit päty tie maju citlive malo by to dieta akoze prinutit prist k vedomiu nadychnut sa ale volat sanitku lebo moze sa stat ze nebudes vedet ju prinutit nadychnut sa a zacne fialoviet, akoze ja na tvojom mieste na konika nepisem ale idem s nou do nemocnice uzaj hned nech ju vysetruju a je pod dohladom toto sa len tak nenechava
To chces cakat do pondelka? 😮
Ach jaj aby v pondelok nebolo neskoro..
@romi012 v prvom rade necakaj do pondelka. Ako dlho nedycha ?co s nou robis ?
Pouzivaj monitor dychu a v pripade ak nebude dychat pozri do pusinky ci tam nema mliecko, daj do predklonu aby vytieklo...
Ak dlhsie nedycha je potrebne urobit vdychy- usta das na nos aj pery a fuknes obsah vzduchu zo svojich ust..Toto urob 5 x za sebou ak nebude dychat dalej bolaj pomoc. Tam ti uz poradia co dalej ..
Ona sa nedusi .... Nedusi sa nicim s toho placu sa ,,zajde,, ...stava sa to viacerim detickam chcela som niake rady ako ju co najrychlejsie prebrat ... Pocula som ze triast sa nesmie ... Tak som chcela vediet co sa smie ...
@romi012 fuknut jej na tvaricku
Jaaaj tak to nic tak to len fuknut jej do tvare a ked nezabere normalne jej splechnut do tvare trocha vody to urcite zaberie
Ano to som chcela pocut nieco taketo otom fuknuti som citala len som nevedela ci fuknut akoze do pusinky alebo priamo do tvare alebo ako
@romi012 n ormalne z dialky do tv are ako ked fukas ranku
Ahoj. My sme mali podobny problem s dcerkou. Ak sa priveľmi pre nieco rozplakala " zachádzala" sa nam. Plakala no bez vydavania zvuku....a nevedela sa nadychnut. Samozrejme nas to s manzelom velmi vystrasilo ked sa to stalo prvy krat. Cim skor sme navstivili nasu lekarku. Ked sme to s nou konzultovali radila nam ako prvu pomoc fuknut dcerke do tvare, potriast alebo pobuchat po chrbatiku. Poslala nas na kardiologiu...ci je vsetko v poriadku so srdieckom. Ideme tam zaciatkom maja...tak uvidime. Ale urcite by som na tvojom mieste s tymto necakala...treba cim skor navstivit lekara☺
Tak to sa zachadza od plaču? Fúkať do tváre a určite netriasť. Ja som už mala hororove scenáre z tvojho príspevku lebo moja malá sa narodila s poruchou dýchania a prestavala dýchať z ničoho nič jej ošedla tvaricka a už bola mimo. Vtedy som ju prebrala štipnutim po líci, po brade, tuknutim po hrudi. Musela byť kontrolovana a liecena. Spomeň to doktroke ale ma to veľa detí
Ano pisem preto lebo dnes ked sa to stalo bola pri mne svokra a ta mi ju vytrhla z ruk a obratila ju dole hlavkou a triasla snou a buchala po chrbatiku ani neviem poriadne ja som mala sok z toho co robi a prislo mi to velmi drasticke preto sa pytam ak mi to vivedie aj zajtra nech mam pripravene nieco ucinne
@romi012 starsi syn to mal a nic len fuknut do tvare asi 10 cm odstup a hotovo hned zaberie
Jezis preboha urcite ju netriast nebuchat a neotacat dole hlavou kriste
Ahoj moja 🙂 ja som volala sanitku, lebo moja ma 2,5 mesiaca a ostala cela fialová v kŕči.. samozrejme ja hneď som s nou začala triasť, tak sa nadýchla a rozplakala.. prosím ťa sprav to ako ja, zavolaj si normálne sanitku a pobudneš síce trochu na jiske (ja ešte týždeň) ale prednostne vas vyšetria na všetko 🙂 u doktorky keď ma objednala tak som na eeg, neuro, kardio, mrko mala čakať až do JÚNA!!!! Teraz mi to porobili všetko s malou za pár dni 🙂 postupne všetko vylučujú.. zavolaj si fakt sanitku :D nečakaj.. inak dostaneš na prehliadky termíny až v roku pána 🙂
Zistili jej na eeg že ma spánkové apnoe, že za 10 sekúnd od zatvorenia oči je v polnočnom spanku, takze ju mám dávať na podložku, 27.4 mame magnetickú rezonanciu a po nej sa dúfam vylúči epilepsia či iné neurotické kŕče 🙂 vyzerá to strašne keď mi ta mala sfialovela a pretočili sa jej oči.. ale tým ako som nou triasla som jej zas a zas robila len šoky, takze mi to zopakovala asi 5-6x :D nevadí.. nevedela som, teraz už viem čo robiť, hlavne nespanikáriť 🙂
@romi012 to, čo urobila svokra, otočit dole hlavou a buchať po chrbatiku sa robi, ked niečo dieťa vdychne a dusi sa, aby to vyskocilo von. v pripade apnoe fuknut do tvare.. určite urobit neurovysetrenia, takto sa prejavuje napr. epilepsia. nečakať na sanitku, najprv riešit dieta. A dobré je mať ju stále na sebe v kontakte koža na kožu.
nosenie v šatke alebo v ergo nosiči deti ukľudňuje a pomaha im pravidelne dychat, piše o tom aj Dr. Sears vo svojich knihach, na nete najdeš o tom viac info .
citam tu rady ako fuknut do tvare...nezlakni sa ked to nebude fungovat...mojj maly ma rok a 8 mesiacov a tiez mi takto prestava dychat ked silno place...otoci oci a ide do krcu...u nas ale fukanie do tvae nepomaha absolutne...ja som ostala tiez v soku ked sa to stalo 1x tak som si nacitala co robit a ked sa to stalo nova ja fukam a fukam do tvare a on nic...u nas zabera pobuchat p ritke a nahlas hovorim jeho meno....zatial to funguje dr to neriesi vraj je to ormalne...dufam ze z toho vyrastie
@romi012 to chceš čakať do pondelka,keď ti prestáva dýchať? Zavolaj na info linku a popytaj sa. Alebo detskej doktorke,ak máš jej cislo