Dvojmesačné dieťa prestalo v spánku dýchať

puchic
3. jan 2014

Ahojte, nema niekto podobu skusenost ?
Dnes som bola s nim u dr kedze zacal pokaslievat, sopliky zatekaju do hrdielka co ho drazdi na kasel, teplotu nemal. Ked spi tak chrape a obcas tak chraplavo dycha, no iba chvilocku. No teraz vecer ked som ho uspavala a zaspal akoby zabudol dychat resp. sa nevedel nadychnut, akokeby hikal a po par sek. max 5 uz bolo dobre.
Som dost vystrasena kedze podobne pripady signalizovali SIDS no zase to moze byt aj zvacsena sliznica. Neviem ale preco sa to stalo iba ked spal a v priebehu dna nie.
dakujem za odpovede

luba28
3. jan 2014

@puchic my s tym bojujeme teraz,kup sinupret kvapky a daj ho spinkat na vyvyseny vankus,.....a odsavaj,zvlhcuj nostek morskou vodou,....

koniarova
3. jan 2014

@puchic Kľud, určite je to z toho nošteka upchatého. Podložku máš?

ssussie
3. jan 2014

vyvyseny vankus urcite nie, ale nejaka tvrdsia podlozka ano - a daj si striedacku s partnerom - bude to tazka noc, ale niekto by ho mal strazit. skus aj ten sinupret a kvapky vincentka ... a vriacu vodu s morskou solou odparovat k posteli. @puchic

besnota
3. jan 2014

a podlozku nany pod matrac, ked prestane dychat zacne to jacat, este je aj take co sa pripne na plienku a zacne to vibrovat a pipat, sestra to mala pri oboch detoch, vyborna vec, a zdvyhnut na strane kde je hlavicka vyssie postielku, jednu knihu dve dat pod nohy, je to lepsie ako vankus

sonagolisova
3. jan 2014

co mu predpisala lekarka? dobre vyvetrat izbu pred spanim, vyvysit pod hlavicku, urcite zapnut nany ak je kvoli vlastnemu kludu ak sa da tak mokry uterak na radiator...klud, ma sopliky a tie mu zatekaju..hlieny zatekaju ked sa lezi a drazdia viac ako pocas dna ked bol asi aj noseny na rukach..

dusika11
3. jan 2014

uf my sme skoncili vo vaznom stve na are..rsv virus..bezny u dospelych..no pre babetka je to vazne..velmi rychly priebeh..a obojstranny zapal pluc suchy bez horuciek..velmi pozoruj..

ushuaia
3. jan 2014

tiez som to chcela akurat napisat, radsej vyzdvihnut nohy postielky pri hlavicke ako vankus, a vela zvlhcovat ako tu spominaju ostatne maminy...a hlavne klud...

brulka
3. jan 2014

@puchic ak je chory tak pomaha ak dietatko spi tak aby spalo vo vyvysenej polohe co docielis nie vankusom ale napr tak ze nohy postielky na tej strane kde ma hlavku podlozis niecim napr podlozis doskou alebo knizkami. niektori ludia podkladaju epedo stocenymi uterakmi ale takto je to lepsie. v tomto veku este babo neputuje po postielke cize ti pekne bude spat v tejto polohe. nebudu mu tak velmi zatekat hlieniky, bude sa mu lepsie dychat. este odporucam neprekurovat miestnost, teply vzduch sposobuje opuch sliznic a ztazuje tak dychanie, radsej maleho viac obliect na spanok a znizit teplotu v miestnosti. dopre je preplachovat nostek hypomerom alebo pre take mini je fajn physiomer baby lebo ma makku spicku a odsavat sopliky odsavackou na vysavac aj v noci aby z toho nebol kaslisko. a monitor dychu je fantasticka vec ak nemate odporucam kupit aj z bazariku, budete kludnejsie spat obaja my ho mame doteraz kedze decrka spi vo vlastnej izbicke uz dlho a mame ho uy len ako pestunku 🙂 . a prajem skore uzdravenie 😉

brulka
3. jan 2014

aha pozeram ze to tu uz bolo skoro vsetko povedane 😀
@ushuaia @sonagolisova

luciannka83
3. jan 2014

keď hýkal a nevedel sa nadýchnuť tak je to laringitída. A inak môj malý mi prestal 2x dýchať, keď sme prišli z pôrodnice. Mala som ale podložku. Ale poviem ti, nebolo mi všetko jedno. Klepala som sa ako osika. Ale deti vraj môžu mať aj dlhé pauzy pri dýchaní.

kacena4
3. jan 2014

@puchic nepanikar sids je nieco uplne ine je to typicky priznak prechladnutia a zatekania hlienov kedy sa mu upcha trubica a kedze dieta nevie dychat ustami tak sa zastavy dychanie potom sa preberie a dychanie nabehne treba ho dat spinkat do autosedacky mame to overene (nam to tak bolo najlepsie lepsie stekaju hlieny a neprichadza k zastave dychu neupchavauju sa dychacie cesty) uvidis zajtra bude lepsie
drzim palceky
dispnoe - sids sa prejavuje u uplne zdravych deti nie chorych prechladnutych

sonagolisova
3. jan 2014

@luciannka83 to je syndrom spankoveho apnoe...napr. ked ma dieta zvacsene mandle...preto ak dietatko chrape a ma prestavky niekolko sekundove v spanku vyberaju sa nosne mandle... diagnostikuje ORL lekar

matulinuska
3. jan 2014

Jak pisu baby. Ak mas monitor dychu tak sup s nim pod matrac. Pod nohy postelky dat nejake knizky aby bolo vo vyvysenej polohe,zvlhcuj vzduch a vetraj v izbe pre cerstvy vzduch. Odstavaj sopliky a davaj do nosteka morsku vodu. Nam malaa prestala dychat 2.den po navrate z porodnice takze si viem predstavit ako sa asi citis. Hlavne pokoj. Monitor dychu perfektna vec a dietatko z casu na cas pozri ci je vsetko ok. Drzim palce 🙂

ushuaia
3. jan 2014

SIDS sa prejavuje aj u zdravych deti co je pravda, no viac su ohrozene deticky predcasne narodene, ci s nizkou porodnou hmotnostou...pravdou tiez je ze lumen dychacich ciest u malickych deti je min. 2x mensi ako u dospeleho cloveka, preto dojcata tazsie znasaju aj obycajne nachladnutie, a to vie poriadne zneprijemnit zivot ako dietatku tak aj mamicke...my sa chystame do Europy teda domov :o)) mam 3 mesacnu dcerku a ta este veru nepoznala co je to poriadna zima, a pravdu povediac aj sa toho trosku bojim...

saurian
3. jan 2014

@puchic
nemam podobnu skusenost, ale ked boli mensi a mali horsi kasel a tym aj dychanie, pamatam si ze doktorka nam "preventivne" pisala nejaky cipok,nepamatam sinazov, bol len 1 v baleni, ze keby mali problemy s dychanim - ze by sa akoze nevedeli nadychnut chvilku a zastavilo sa im na chvilku dychanie, ze im to mam dat. skus sa spytat dr. inak neviem poradit. ale kedze nam davala toto, predpokladam ze je mozne, ze pri kasli sa toto moze stat, ze sa zastavi dychanie.