Pekný deň mamičky 🙂
S našim drobcom máme od začiatku samé zdravotné problémy.. Momentálne nám už nevedia na otázku odpovedať ani lekári. 😠 Jedná sa o problém s dýchacími cestami pravdepodobne. S malou som bola v nemocnici 4 dni pretože nevedia zistiť prečo tak dýcha. Ako dýcha? Raz veľmi rýchlo,raz veľmi pomaly, raz ju ani nepočuť, raz chrapčí-chrčí dýcha ako starý chlap alebo ako to popísať Občas sa nemôže nadýchnuť, občas strašne kašle..(poprípade aj píska ako astmatik keď nemá pri sebe sprej ).. Všetko sa bezproblémov vystrieda do 5tich minút.
Nie je to žiaden zápal pľúc ani nič podobné. Neviete čo to môže byť aby som si mohla o tom načítať poprípade neviete o niekom kto má podobné trápenie? Malá má 2 mesiace a 9 kg. Kojíme sa.
určite má 2 mesiace a 9 kg? nie je to trochu vela? viem že su deti všelijake, ale moj 15mesačny ma ledva 9 kg a to ma šunky namiesto stehien. ak si udala spravne miery, nemôže byť, že ta nadvaha jej spôsobuje trocha problemy s dychaním? fakt ťažko poradiť takto cez net. na tvojom misete by som vyskušala aj inu nemocnicu, možno v Bratislave maju viac skusenosti.
Áno, mňa tiež napadol reflux. Švagriná majú 13-mesačného chlapčeka, od narodenia má reflux, často grcká aj v tomto veku ešte. A od narodenia chrapčí, ako keby si potreboval odkašľať, ale nedá sa to. A tiež ho nemôžu nechať veľmi plakať lebo až zmodreje, stratí dych, nevie sa nadýchnuť. Reflux môže byť aj skrytý, nemusí vôbec grckať.
Čisto laicky, a teda môže byť môj postreh celkom mylný, ale nie je pre 2-mesačné bábätko váha 9 kg trošku veľa? Nemôžu problémy súvisieť s hmotnosťou, prípadne nejaký zdravotný problém spôsobovať vyšší prírastok na váhe dieťatka?
Asi by som v prvom rade riesila a vyziadala sono popripade rtg bruska...ale tiez si skor myslim ze nejaky reflux niekde sa moze potrava zaseknut vracat na spat a potom kasle atd...ale trvaj na vysetreni bruska...drzim palce
Nasa neter sa takto dusila do 4 rokov. Liecili ju na astmu a az v Smokovci jej zdiagnostikovali reflux. Nebol taky silny aby sa zgrckavala ale na to aby mala v kuse podrazdene hrdielko to akurat stacilo.
...skontrolovat nosovu priehradku, skontrolovat uzavretie srdcovo plucneho obehu, reflux, vylucit alergiu na nieco,....tazko poradit....
no určite to tak nenechať, kým nie je väčší problém... a 9 kg je veľmi veľa na 2 mesiace, nie? ak má naozaj toľko, možno to všetko spolu súvisí, neviem odkiaľ si a aké vyšetrenia ste absolvovali, ale určite nečakať a nájsť iného dr., ak ten terajší nemieni nič robiť... ved nemáte ani jeden kľudný den podľa všetkého 😖
Modrasté sfarbenie okolo úst, sťažené dýchanie, lapanie po dychu, chrochtanie, alebo pískanie pri dýchaní.
„ Problémy s dýchaním sú znepokojujúce, keď zvuky pochádzajú z hrudníka a pľúc, nie z nosa,“ hovorí doktorka Shu. Dýchacie problémy sú často spôsobené dusením, alergickými reakciami, astmatickým záchvatom (môže sa prejaviť aj u niekoľkomesačných bábätiek), zápalom pľúc či čiernym kašľom. Ak sa vám nezdajú problémy dieťatka s dýchaním vážne natoľko, aby ste hneď museli ísť na pohotovosť, skontrolujte jeho dychovú frekvenciu. Spočítajte všetky nádychy, ktoré urobí dieťa po dobu 30 sekúnd a vynásobte dvomi. U novorodencov je normálna frekvencia za tento čas menej ako 60 nádychov, u detí mladších ako jeden rok menej ako 40, u detí od jedného do troch rokov menej ako 30 a u detí od štyroch do desiatich rokov menej ako 24 nádychov.
Testy na cysticku fibrozu vam robili v porodnici?
Ja si myslim ze skryty reflux, ako pisu baby,, co sa tyka tej hmotnosti isto 9 kg? Nepomylila si sa? Moja dcerka sa narodila vyse 4kilova. Teraz ma cosi cez 5mes. a ma 9.5kg a 73 cm, co je dooost ale na 2mes babo je to velmi vela, nic vam na to nepovedali, to kludne moze byt aj suvis hmotnosti tazkosti s dychanim
Prepáč,ale neverím tomu že 2mesačné dieťa môže mať 9kg.
Ja len tolko..mne napadol reflux..moze aj nemusi..ale mozno aj ta vaha nejako suvisi...nas 14 mesacny syn ma 9.5 kila...to je strasne vela na dvojmesacne dieta..mozno to vsetko spolu nejako suvisi
Dvojmesacne mimi nemoze mat 9 kg!!! Keby sa aj narodilo s 5 kg, to by muselo pribrat za dva mesiace 4 kg... nerealne...
Bože ženy načo riešite koľko mohlo a koľko nemohlo pribrať za dva mesiace,máte radiť čo by to mohlo byť a nie riešiť pitvoriny.... A teraz k téme 🙂 Ja som si na 90% istá že je to skrytý reflux má to aj mojeje švagriny malá a to má už štyri roky :D
ked som bola s malou na kardiologii, bol tam raz taky chlapcek co dychal podobne ako popisujes...tak mozno tam by som este skusila, ak si nahodou nebola este...mal vtedy tusim 3 mes., ale nepytala som sa co mu bolo :( ..drzim palce
2 mesacne dieta 9kg????nerealne a absurdne...
@barnica no mne to tiez udrelo do oci, ze 9 kg, mozno to je problémom, ved aj obezni ludia mavaju problemy s dychanim, pise sa o tom napr aj tu
Obezita má na svedomí nízky svalový tonus a mäkké tkanivá okolo dýchacích ciest, čo vedie k zúženiu dýchacích ciest. Problémom môže byť aj poloha počas spánku. Ľudia spiaci na chrbte sú náchylnejší na vznik spánkových dýchacích problémov.
jaj stara tema, tak hadam sa zistilo z coho to bolo
Ahoj ,reflux lekari vylucili?negrcka casto?a vdychnutie plodovou vodou asi tiez vylucili, ked ma ciste plucka?
Mna este napadlo, moja mala dlho po narodeni pchaty nostek, tiez tak pisklavo dychala..