Ahojte zienky. Maly ma 9 tyzdnov a asi 3 tyzdne dozadu sa mu na tvaricke zacali robit vyrazky. Najprv ich mal iba na lícach, to som si vravela že to bude novorodenecké akné a po par dňoch to aj prešlo. No potom sa to objavilo znovu okolo očí a na očných viečkach. Teraz to ma už po celej tvaricke. ☹️ Sú to take pupaciky ktoré sa objavia a miznú počas dňa. Raz to ma lepšie a raz horšie…skúšala som mu to natierať kamilkovym odvarom a teraz natieram biodermou, ktorá je na ekzematicku pleť čo mi odporučili v lekárni. Podľa mna to ma trolilinku lepšie ale už je to naozaj dlho. Pediatrička vravela že ak to do týždňa neprejde mame ísť na kožné. Týždeň prešiel 06.01. a ja sa odvtedy neviem dovolať ani jednému kožnemu 🤯 kazdopadne budeš skúšať dalej…
Maly je plne kojeny a dávam si pozor na to čo jem. Na tele ani nikde žiadnu výťažku nemá, ma to iba na tvaricke.
Stretli ste sa s tym niektorá?
Dakujem!
@bashee to by bolo najlepšie keby to same odznelo. Ďakujem 🙂
@christin5266 Je tu dobra kozna doktorka Dextella14. Skus jej napisat a poslat fotku tych vyrazok.
@christin5266 ahoj skús sudocrem. Môj mal tiež virážky. Sudocrem veľmi pomohol.
@christin5266 skús first od Forever veľmi je to super aj moja má od mlieka umelého a dávam to a hneď zmizne
@christin5266 môj syn mal tak novorodenecke akné, na celej tvaricke. A mal to dlhšie, nie tyzden, ale určite aspoň mesiac. Najlepšie bolo umývať repikom a len premastit prírodným olivovým olejom. Boli to také vyrážky, ako u pubertiaka. Všetky masti na to určené mu to iba zhoršili.
Ahoj. Ja mam doma tiez 2 mesacneho, a jemu sa tiez pravidelne vyhadzovala hlavicka. Sposoboval to prasok na pranie. A ako sa malibky optieral o mna a moje oblecenie. Vyhodila som prasok a pouzivam orechy na pranie. Aby nemal svrbenie davala som mu bepanthen sensi krem.
@christin5266 tiež sme prali v orechový h skrupinách. Treba vyskúšať (dá sa kúpiť v dm).
@barboe nevysusuje sudocrem este viac tu pokožku? Mne práveže príde, že to ma strašne suché.
@christin5266 ahoj ja som sa o týchto pupienkoch dozvedela niečo viac až v zahraničí kde som rodila moju druhu dcerku..tieto pupienky spôsobuje rastový hormón keď sa detičky vyhadzu nemajú bolesti..moja pupienky nemala a v 4tyzdni brutálne 3dni plakala vraj sa mohla cítiť ako v staroveku keď ľudí natahovali na tých kladach...takže čím viac pupienkov tým lepšie pre babo...na tvaricke sú najčastejšie ale aj po tele môžu byť...
@christin5266 Malý keď mal tak som mu dala sudocrem a pomohol. Môžeš skúsiť aj niečo iné.
@christin5266
@christin5266 my sme okrem prasku menili resp dali prec aj nase kremy, vonavky a podobne. Sprchace tiez som zacala pouzivat pre deti. Skuste ten bepanthen sensi, nam to ponohlo. A sudocrem tiez mam pozitivne skusenosti ale ten som zase davala dcerke a tiez pomohlo. Ta sa mi vyhadzala z vlhcenych utierok a pomohol sudocrem
@christin5266 ahoj, neviem ci je to to iste co mal moj synator, lebo na ockach nemal vyrazky. Ale celkovo mal veelmi vyhadzanu plet a niekedy az pred 4 mesiacom mu to vsetko nadobro pomizlo. Tiez to mal dlho a nie velmi pekne. Same od seba mu to zmizlo, radili mi potierat repikom a susit mu to, ale ja som aj zabudala etc…podla mna su to hormony. Asi u niekoho doznievaju pomalsie. Nuz, uvidis co ti povie doktorka na koznom ked tak. Za navstevu nic nedas a mozno ta tiez ukludni 🙂👍