Ahojte,velmi vás prosím o radu.Moja 2 mesačná dcérka už druhý deň v kuse plače,stale sa slinta a vôbec nechce papat.ako jej dám fľašku do pusinky spustí strašný krik a nie a nie ju utíšiť.v noci ale spinka pekne ako vždy len cez deň je to katastrofa.dnes za celý deň vypila len 240ml viac som do nej nedostala.skusam to každú chvíľu ale bez úspechu.skusala som aj striekačkou jej dávať ale to bolo ešte horšie.prosim poraďte mi uz som úplne zúfala keď vidím ako placka 😭
Moze mat reflux ale moze mat aj nejaky virus al bolest hrdla... nasa mavala koliky aj reflux prvych osem az deaat tyhdnov plakavala od 7.00 do 23.00 takmer nonstop vynimka bola ked uz nevladala revat a zaspala z vycerpania
Toho som sa najviac bála,ze to môže byť ono.zacalo jej to úplne a minúty na minútu.predtym sa pekne smiala,a zrazu spustila plač.
Jediné sa trošku ukludni keď ju mám na rukách ale to len chvíľku a zas zacne plakať alebo vo vajíčku keď ju hojdam.
Urcite reflux, slinenie je priznak, dcerka mala skryty reflux, zistili sme to az v piatom mesiaci.
A ako sa to vlastne lieči?dá nám lekárka nejaké lieky? Po akom case jej to prejde? Lebo keď vidím ako sa trápi trhá mi to srdce
Podľa mňa tichý reflux.moja to mala až do 2 a pol roka.zistila som to sama asi v jej 4m,až,bohuzial. Ak dávaš vigantol, nedávaj. Tabletky na to sú ale nie pre také malé.ja som jedla Costi (kt.su na to)ale na podporu mlieka, ale nešlo to do môjho mlieka takže jej to nepomohlo. Z toho bohužiaľ musí len vyrásť. Mne Dr povedala ze to prestane okolo roka,ale neprestalo
Nam dala dr nutriton a homeopatika, ale nedala som jej to, zacala som skor s prikrmami. Neda sa to liecit, pomaly sa to bude zlepsovat, cim bude starsia.
Nema taky biely povlak na jazyku?alebo v pusinke?moj syn to mal a vtedy nechcel jest.asi v takom veku ako je tvoja.dr nam nato dala taky sirup a fialovu vodicku.
No tak to sa máme ešte na čo tešiť 😞 snáď sa to bude rýchlo aspon po troške zlepšovať lebo ten jej plač je neskutocny
@kacenka161291 musíš jej pomáhať. Nesmieš ju dávať ležať po jedení najmä
Práveže má,ale myslela som že to ma s mliečka
Biely jazyk je z mliecka☺
Infekcia je po dasnach v okoli ust
Pri refluxe treba, aby bola co najviac vo zvislej polohe, postielku vyvysit atd.
Skúšali sme jej to troška plienkou utierať aj niečo šlo ale po bokoch jej to ostalo,
Zajtra zájdem určite k lekárke tak som zvedavá.dakujem za rady kočky😉
To biele ma aj mimo jazyka?
Drzim palce, hlavne nech je mala spokojna.
Len po bokoch jazyka a práveže jej to tam ostalo aj keď som jej jazyk čistila,tak niesom si istá či to bude mliečko
Neboli ju bruško? Vyprdka sa? Ak nie skús masírovať bruško, nahriat plienku a priložiť, teplý kúpeľ, fenyklovy čajik po lyžičke.. náš mal takéto plače kvôli tomu, trvalo to však len deň. A ešte som vysadila mlieko, môže mať alergiu na bielkovinu kravského mlieka...drzim palce.
@kacenka161291 nie je to mliečko, je to pleseň, určite zájdi pediatrovi, dostanete vodičku a je potrebné jej vytierať ústočká až kým neprejde, asi dva tri dni a bude lepšie. Ak kojis dostaneš aj špeciálnu vodičku, ktorou si treba po každom kojení, resp pred ním očistiť bradavky. ak dávaš UM treba vyvárať fľašu po každom použití ešte aspoň dva dni po tom, čo sa vylieči. Držím palčeky a prajem nech je rýchlo princeznička opäť zdravučká 🙂
@kacenka161291 skusala si iny dudel?? mozno je hladna, ale nevyhovuje jej dudlik .. ak by mala reflux , tak by asi aj vrackala...
tiez moze mat koliku a ono babo ako zacne papat, hned sa mu to posuva v brusku a boli ho to, ak tam ma vela vzduchu a tym padom place... v tom pripade by vam pomohol SSAB simplex, do kazdej davky 8 kvapiek, dlhodobo.... nam velmi pomohol, mala cele dni plakala, SAB bol nasa zachrana.pomohol.. inak v noci neplakala, ako aj tvoja.
A este... Neviem, aku mas flasku, ale rovnake hrdlo maju mam, avent, lovi, canpol babys, chicco aj babylove... takze skus dudel zmenit, moja napr. nechcela avent ani lovi, ma MAM, alebo babylove .. z tých pekne pije, z inych sa len jedovala a nevedela pit....
a kedze ma biele v puse, asi ma žabu, soor. to treba preliecit, je to bolave.... z mliecka biely jazyk nie je.. ma byt uplne krasny ruzovy.
existuje antirefluxny vankus my sme davali 🙂 a davali sme z flase dr browns
@kacenka161291 my sme šli s refluxom na gastro. Dali nám mlieko Humanu AR.a od toho momentu viac negrcala a netušila sa.mala tiež zadné zatekanie mlieka do nosa. Odporúčanie vyššie hlavičku.ak nechce papať môže mať tzv.zabu v puse.biely povlak ktorý boli. Ale môže mať aj hrdielko chytene.pocadie je zradné teraz.
@matka1989 a kde si zohnala taký vankúšik?
@kacenka161291 kupili sme ho tusim z netu este ho mame doma 🙂
Ale ved autorka pise ze je to len posledne dva dni.reflux predsa nevznikne zo dna na den.tak preco by hned mala mat reflux a alergiu a neviem co este.mozno ju fakt len boli hrdielko alebo ma tu zabu.
Tak boli sme u lekárky a máme zabku,dostali sme vodičku a zajtra sa máme prísť znova ukázať
Tak nech vám to rýchlo prejde 🙂
Urcite smer pediater,moze to byt silny reflux.