Ahojte mam takú dilemu. Mam 2mesacnu dcéru s ktorou mam problémy.Sme na UM ,vždy po papaní sa šponuje a snaži sa prdieť,ale plače pri tom a nejde jej to,takisto nevie sama kakať ,musím jej pomáhať rurkou a vždy keď ju použijem tak z nej ide dosť vzduchu a pritom používam antikolikovu fľašku od mam.Vymenili sme uz 5druhou mliek:bebu HA,bebu comfort,hami,nutrilon a momentálne mame kendamil organic.Pri kendamile bolo asi 4 dni dobre ale potom zas ....Je to moje prve dieta a ja fakt uz neviem ,síce si nemyslím ze su to koliky ale ak si myslite opak tak mi to povedzte .A ak ste mala niekto podobnú skúsenosť ,viete mi poradiť mliečko ktoré by jej bolo dobre? Fakt už neviem ako jej pomôcť,ďakujem pekne za vaše rady
@mima1 ja viem ale napríklad z hami mi frcala veľmi až prúdom tak to sme hneď vyradili a nitrilon mi ani nechcela pit lebo jej nechutil stále ho vyplývalo.Skusali sme aj espumisan aj coliprev aj sab simplex a od začiatku dávame devit,skusala som ho vysadiť ci jej zle ten nerobi a žiadna zmena tak dávam ďalej...
Porad sa s pediatrom to bude naj. Moj 2syn napr dva mesiace aj nieco totalne prevrieskal po kazdom mlieku. Ale to bolo nieco strasne. Vypil mlieko a do pol hodinky to prislo. Ani na rukach ani lezat ani nic... tiez som isla z porodnice tam mal bebu tak som menila hned za nutrilon profutura ale to bolo este asi horsie. Tak som dala kendamil organic a odvtedy pije ten. Do dvoch dni co som ho zacala davat ziaden plac.
Ale asi fakt ten dr nech poradi
@marcelam97 vyskúšajte Francúzke mlieko kúpite v lekárni neobsahuje penu no ja mám s ním len tu najlepšiu skúsenosť.
@marcelam97 nam pomohli flasky Dr Browns 🙂
Ja by som sa osobne poradila s lekárkou. Však tam určite chodíš na pravidelne poradne. A strašne veľa mliek si vystriedala za tak krátku dobu. To tomu brušku určite nepomáha. Každé bábo je iné. Tu by som určite nehľadala pomoc ale u lekára. Ten má malé predsa nastarosti po zdravotnej stránke od narodenia tak to konzultuj s ním a nie tu na MK kde ti aj tak každá poradí niečo iné. A čo budeš robiť z dieťaťa pokusneho králika čo zaberie. Toto nepochopím 😔
@marcelam97 urcite porozpravat s dr. A urobit aj testy na laktozu
@marcelam97 a davate aj kvapky alebo probiotika ? My sme do 6m davali biogaiu a zo zaciatku aj babycalm. Flasu mame avet natural.
@mima1
@cyprula
@paulinkaa2 samozrejme ze som to riešila aj s pediatrickou ale ta mi o žiadnych testoch nevravela ,ešte týždeň počkám ako bude s tým kendamilom a keď to nebude lepšie tak budem volať doktorke a vyžiadam si tie testy,zabudla som dopísať ze mala.ma riedku stolicu s kúskami mlieka aj som to vravela doktorke a povedala ze je to normálne,tiež premýšľam nad výmenou pediatricky ,keďže táto nič nerieši a ja fakt neviem co uz robiť, tak to konzultujem tu ....ako som písala vysie ,z jedného mlieka grckala a ďalšie mi nechcela ani pit takže si nemyslím ze s malej robím pokusneho králika ,len jej proste chcem pomôcť
@nyphadora ano dávam tiež biogayu
Pomôže hlavne čas. Väčšinou do 3 až 4m to prejde, prípadne sa omnoho zlepší. Ja som dojčila ale bolo to to isté. Pri chlapcovi nič a pri dcére do 4m len vresky, do 6m už lepšie, začuli sme s tuhou stravou čím skôr a od 6m už dobre ale stále má citlivé bruško a hrozne spí... 😅
No tak za dva mesiace zmenit 5krat mlieko sa mi zda aj dost vela. Skus dat niektore kvapky je ich vela. Espumisan,coliprev atd
Mozno su to kvapky vitamin D ak davas. Niektore deti neznesu vigantol