Dvojitá dávka Nurofenu

tatiana234
9. apr 2024

Ahojte prosím Vás nerieste prečo nurofen nie Paralen na to sa nepýtam mala máva 40 horúčky ktoré jej rychl o idu hore. Podarilo sa nám s muzom dat jej cipku ktorú do 5 min vykakala a on jej šikovné podal druhý ( neriešime ani prečo to urobil ) myslíte že môže z toho mala niečo mat ma pol roka
Ďakujem

mmoonna
9. apr 2024

@tatiana234 keď ju vykakala, tak dobre urobil,že jej dal druhý . Však ten prvý nemal kedy zaucinkovat

zuzanka.zuzu
9. apr 2024

no radšej by som fakt riešila prečo nie paralen ale nurofen áno 🙄

mamamasama
9. apr 2024

@zuzanka.zuzu paralen nepodavam detom vobec. Mojim detom neucinkuje a nebojuje zo zapalom.

tatiana234
autor
9. apr 2024

@zuzanka.zuzu radšej by som už keď tak odpovedala načo sa človek pýta. Viete čo sú febrilne kŕče ? naša ich mala tak predpokladám, že ak mi doktorka poradí skôr nurofen ako paralen, že vy odbornej názor mať nebudete prajem pekný deň 🙂

banalu
9. apr 2024

Malo by to byt ok, ak ste videli, ze vysiel cely, tak realne za 5 minut sa mohlo nieco malo vstrebat, ale urcite nie vela. Aj ja by som dala hned druhy. Skor by som teraz davala pozor aby sa neprekrocila max. denna davka.

tatiana234
autor
9. apr 2024

@banalu ďakujem 🙂

jazula
9. apr 2024

Ja dávam tiež Nurofen ako prvú voľbu, aj dr ho odporúčala - je aj protizápalový. Paralen len ak je nutné prestriedať.
Keď prvý čípok vykakala, manžel urobil veľmi dobre, reagoval správne, že dal ďalší.

A len skúsenosť naša na ukľudnenie…dcérka bola len o trošku staršia, keď jej partner v strese z tej situácie podal naraz celodennú dávku Nurofen sirupu (celodennú podľa návodu na krabičke). Volali sme 112 sa poradiť, pre istotu sme aj leteli na urgent. Ukľudnili nás, že jej to neublížilo, že škodlivá by bola násobne väčšia dávka…že aspoň dobre zavral sirup 🙈. Ale teda výčitky mal partner strašné…

dadka1997
9. apr 2024

@zuzanka.zuzu a co mate proti nurofenu ? Ja tiež davam nurofen, ako prva voľba proti bolesti a teplote a je aj protizapalovy

nikpa
9. apr 2024

@tatiana234 keď ju vykakala tak je vonku, nie v nej. Čize dobre, že dal hneď ďalšiu. Dupľom keď ma nábeh na febrilne kŕče. Inak mne sa osvedčili aj také studené obklady, mam doma vždy v mrazničke také originál z lekárne, naplenene vodou čo držia teplotu.

tatiana234
autor
9. apr 2024

@dadka1997 netuším podľa mňa je to detský nurofen žiadny liek není vitamín a pokiaľ je z neho väčší osoh ako bez neho tak..

evkamotka
9. apr 2024

Ved to obratom vykakala, nic sa nedeje

dadka1997
9. apr 2024

@tatiana234 rada by som to vedela.. lebo mne pride ako jeden z najlepšich analgetík pre deti.. ale ked vykaka alebo vyvracia, urcite treba dať dalsiu dávku a skore uzdravenie