Ahojte, sestra porodila pred týždňom dvojičky, baby sa vypýtali skôr, musia im upravovať cukor lebo mala tehotenskú cukrovku, schytali aj žltačku, nepapaju, majú sondy, nepriberaju sú v inkubátore a asi aj dlho budú 😔 je tu nejaká mamina ktorá porodila dieťatko pod jedno kilo? Baby aké má to bábo zdravotný stav? Lekár jej dnes povedal že Simonka 1250g by mohla byť ok ale teda že Laurinka 905g že tam to môže dopadnúť všelijak 😔 neviem ju utešiť, stále keď si voláme tak len plačeme a bojíme sa čo bude... Sestrička jej povedala že takéto nedonosene deti majú často krát časom diagnózu DMO vôbec sa nemusí prejaviť hneď ale časom keď začne dieťa neskoro otáčať plážový a podobne bože môj bojíme sa veľmi 😔😔😔
pozdravujem sestru a prajem vela síl, moja mamina sa narodila pred 57rokmi s 850g ...
drzim palceky🍀 v piatok v telerane mali taku temu ....bola tam Kristina Farkasova aj Cmorik a rozpravali, ako sa im dvojicky narodili skor a ze je vsetko ok....a vsetkych by chceli povzbudit, bola tam aj nejaka pani z obcianskeho zdruzenia, ktora sa venuje predcasne narodenym detom a poskytuje psychologicku pomoc .....nazov si uz nepatam, ale pozrite v archive ....
Kamarátka porodila v 24tt a s drobcom síce museli veľa cvičiť, stále po lekároch a pod ale malý je v poriadku zdravý všetko dobehol 🙂
Treba veriť. 🌼🍀 Detičky majú neuveriteľnú silu a medicína dnes už dokáže zázraky. Ak sa dá, nech je Tvoja sestra čo najviac s dcérkami, potrebujú kontakt s ňou. Aspoň dotyky cez tie otvory v inkubátore. Zo srdca Vám celej rodine želám veľa síl a veľa, veľa zdravia a babulky nech sú čím skôr doma. Posielam objatie. 🌻
Je tu skupinka pre predčasne narodené deti, skús sa tam pridať, tam je veľa rôznych príbehov. Moja sestra má chlapčeka v 24tt narodeného, mal len 750 g, dlho bol v inkubátore a má rôzne diagnózy. Vaše dievčatá sú v 30tt, tam je veľká šanca, že budú úplne zdravé. Držím palce a prajem všetko dobré.
Ahoj.
1. Prajem hlavne malickym vela zdravia, urcite su to bojovnicky, vypytali sa na tento svet velmi skoro, ale urcite o to viac maju chut zit a bojovat! Tebe aj sestre zelam pevne nervy, vela vydrze, nevzdavania sa a hlavne myslenia pozitivne! Urcite to zvladnete a hlavne dievcatka su ovela sikovnejsie ako chlapci.
2, osobnu skusenost nemam. Ale na IG velmi rada sledujem profil mamourovnotrojmo. Je to o mamicke, ktorej sa narodili hned trojicky, tiez sa narodili predcasne, zda sa mi, ze plus minus rovnaky tyzden a aj vahovo boli dievcence obdobne na tom. Odporucam si profil najst a precitat blog. Mamicka tam podrobne popisuje celu ich cestu. Ale klobuk dole, ako to vsetko zvladla a s lekarskou pomocou ich neuveritelne vypiplali. Dnes su uz baby velke slecny ktore chodia do skolky a nikdy by som pri pohlade na nich nepovedala, ze su predcasniatka. Zelam vam vela zdravia a stastia
Bratranec 800g a úplne v poriadku 🙂
Prajem veľa zdravia malým bojovníčkam 🧡🧡 a rodičom veľa síl. Prognózy bývajú všelijaké, no nikto naozaj nevie kam to nakoniec dobojuju a ver mi, že predcasniatka sú naozaj doslova bojovníci. Dokážu sa vylízať z takých diagnóz na zdravé deti aj keď už častokrát človek ani nedúfa. Čaká ich dlhá a ťažká cesta, buď sestre oporou, keď máš deti vieš, že čokoľvek jej povieš, jej srdcu nepolavis lebo ten strach je obrovský. Ale aj to, že si s ňou poplaces a vie, že si tu pre ňu je veľká podpora. Dúfam, že detičky budú ďalšie z tých ktorým sa to všetko podarí 🙏
Švagriná v 29tt mala pod kilo váha, teraz zdravá trojročná kocka. Mala bola 3mesiace v inkubátre v Martine
Kamarátka mala 600g pred 30rokmi, vtedy neboli také vymoženosti ako teraz,je uuuuplne zdravá,na VŠ dieta muža všetko ozaj všetko ok
Syn mojej kolegyne, pri narodeni 950g, teraz uz 3,5r sikovny zdravy chlapcek. Silne drzim palce a vela sil prajem✊
Ahoj.Ja som mala dva predčasné pôrody...24tt 600gr,29tt 850gr....Prešli sme si všetkym možným,od krvácania do mozgu,sepsy,nefunkčnosť orgánov....Proste bolo toho ...Ale v nemocnici ich tak vypiplali,že dnes by si ani nepovedala že sa narodily predčasne.Povedz tvojej sestre že to dobehnú,budú silné zvládnu to....Ani nás lekári neutešovali,to nesmeli.Ale zachránily mi ich....Prajem jej len to najlepšie ❤️.A určite sa do dievčatkam podarí 🥰
Aj kamarátka mala dvojičky...sa smiala keď som hovorila že neterkina dcérka sa narodia maličká 2340g, že jej mali takú váhu obaja dokopi....obaja sú v poriadku, síce od mala boli na vojtovke lebo boli po zadu, ale dohnali to....dievčatko to menšie to malo aj okolo 3rokov ešte trochu problémy s chôdzou(slabé nôžky)ale teda stále civčili a je ok....teraz už behajú obaja....
Ja si myslím, ze dievcata budu uplne zdravé. Vaha nie je az taka podstatna, ale TT a ten je v pohode podla mna. Drzim palce!
Mám syna narodeného v 27tt,pri narodení vážil 1270g. Pôrod som mala spontánny,narodil sa KP ešte aj,po narodení hneď nedýchal,apgar skóre mal 4/6. Keďže som rodila v Ilave,hneď ho prevážali do Bratislavy na Antolskú.Keď som manžel na druhý deň za ním,pýtal sa primárky oddelenia ako to s ním bude vyzerať,samozrejme nechcela povedať nič,že to sa skrátka nedá,všetko sa ukáže časom. A tak sme to aj brali,deň po dni. Mne sa našťastie hneď rozbehlo mlieko,takže som malého zásobovala a začal pomaličky priberať. Postupne mu robili všetky potrebné vyšetrenia,jemu sa vďakabohu nejaké veľké komplikácie vyhli,takže po dvoch mesiacoch sme si ho brali domov s váhou 2800g. Podarilo sa nám dokonca rozbehnúť dojčenie. Do roka sme si “užili” pravidelné lekárske kontroly (očné,ušné,kardio,pneumológia,neurológ..),pármesačné cvičenie vojtovky, našťastie Šimon pekne napredoval podľa korigovaného veku,po roku sa to pomaly zrovnalo a dobiehal svojich vrstovníkov. Dnes má 9 rokov, cez 30kg a nikto mi neverí,že sme si prešli takouto skúsenosťou🙂 Je šikovný,hrá futbal, podľa informácií z posledného rodičovského patrí medzi najlepších žiakov😁. Po zdravotnej stránke som bola pripravená na časté choroby a pod.,ale vďakabohu jeho imunita je v poriadku (klop,klop,klop) a naposledy bral antibiotiká asi v 3-4? rokoch? Už ani neviem😉
Takže hlavu hore,aj keď dobre viem,že je to sakramensky ťažké (tiež som vyplakala dosť sĺz),ale verte vašim dievčatkám,že si to vybojujú! Takéto deti to v sebe majú! A dodávajte im silu aj vy🙂 je veľa šťastných príbehov so šťastným koncom,držím palce,aby aj ten váš bol taký🍀🍀🍀
Ahoj, moja teta porodila chlapčeka v 29.tt s váhou 900g. Áno ma diagnozy, ale prejavilo sa to tak, že proste začal neskôr chodiť, mal nejaké problémy aj so slachami na nohách ktoré mu operovali, teraz ma 7r je to chlapec ako hora, pri chôdzi vedieť ze mu niečo je, ale inak vôbec. Chodí dokonca do normálnej školy. Viem ze chcete počuť ze všetko bude ok, takže ja som týmto len chcela povedať ze aj keď budu mat detičky nejakú diagnózu svet sa nezruti a aj tak to bude ok 🙂 prajem veľa veľa zdravia a síl 🙂
Sestra má syna, 25 týždeň, 860g. Dnes má 14. Má za sebou: niekoľko operácií oči, srdce, tiež mal sondy, bol v inkubátore, cvičil vojtovku, neurológia, gastro. Dnes je na Tom ok, športovec profík z neho síce nebude, ale normálne chodí do školy, učenie mu tiež trošku trvá, ale inak ok. Na prvý pohľad je to zdravý puberťák. Hlavne hlavu hore, čaká ju boj, ale stojí to za to. Neuspokojiť sa s odmietavym postojom lekárov, že s dcérky nič nebude a hľadať alternatívne spôsoby. Bude to chcieť vytrvalosť ale výsledok bude vždy lepší ako by nerobila nič. Ja mám dodnes spomienky pred očami ako sestra cvičila vojtovku s ním a plakala ona aj on. Ale nepovolila 💪🙏
Suseda porodila chlapceka v 30tom tyzdni. Teraz ma pol roka a vsetko dobehol. 😊 A dievcatka su vacsie bojovnícky. Dnes je uroven neonatologie tak vysoko, ze vedia vypiplat aj mini drobca veľkača. Kde je švagrina v nemocnici?