Dvíhanie hlavy dvojmesačného bábätka

kulzuz
6. nov 2017

Ahojte mamičky,

Mám syna, ktorý má 2m a odmieta mi na bruško dvíhať hlavičku.
Pred týždňom ju horko ťažko ešte z podložky zodvihol, aktuálne už piaty deň nie.
Otáčam mu hlavičku a keď si ju vracia späť tak ju len šuchne po položke. Skúšam ho motivovať hračkami.
Ake ste motivovali svoje deti? Co ste cvičili?....

pribinak
6. nov 2017

nič nerob na silu, nijako mu s hlavickou nenarabaj, ešte počkaj, ved budete mat poradnu u pediatričky. ona to skontroluje

slamka555
6. nov 2017

@kulzuz ahoj nas zacal dvihat hlavku az ked mal 3 mesiace a vsetko je ok ;) neboj priide mu cas ;)

lubi40
6. nov 2017

@kulzuz ako pisu predo mnou nemusis robit nic, este ma cas; Ak by si predsa len chcela, tak sa da cvicit na fit lopte; Dieta polozis na vrch samozrejme ho drzis. Vraj to, ze ma nizsie hlavicku, "nuti" deti ju zdvihat.

lindusss2016
6. nov 2017

@lubi40
tak male dieta polozis na fitloptu? do vertikalnej polohy? no tak to si nemyslim, ze je najlepsi napad...

lubi40
6. nov 2017

@lindusss2016 tak mam to od pediatricky a fyzioterapeutky... samozrejme polozit do horizontalnej polohy (cize lahnut na brusko a samozrejme drzat); Maly mal skratene krcne svaly na jednej strane, tak ze mi neotacal hlavicku. Riesili sme to fyzioterapiou a poradila nam "cvicit" takto na fitlopte - samozrejme iba kratucko, ale na spevnenie krcnych svalov je to vinikajuce (nam to pomohlo)

lindusss2016
6. nov 2017

@lubi40
Aha, tak z toho predchadzajuceho prispevku mi to nebolo jasne, ze do horizontalnej.

lubi40
6. nov 2017

@lindusss2016 hej teraz ked som si to precitala, tak to naozaj nebolo jasne, ale ani ma nenapadlo, ze by niekto skusal davat dieta do horizontalnej 🙂

lindusss2016
6. nov 2017

@lubi40
Uf no ver tomu, ze sa taki najdu 🙂
Ty si chodila k fyzio, tak mas nejake info odtial, ale mnohym mamickam ani len nenapadne, ze by to mohlo byt zle. Ved kolko trojmesacnych uz "krasne sedi" opretych o gauc...