Chcela by som sa spytat ci mala niektora z vas podobnu skusenost. Nas drobec vyzera ako keby mal kiahne spolu s osypkami. Nakolko su u nas kiahne v skolke a je tu aj epidemia osypok, neprekvapilo by ma to. Doktorka si pri vysetreni nebola ista, nakolko na rukach a nohach ma drobec vyrazky s pluzgierikmi a na tele a tvari ma vyrazky ako pri osypkach. Preto musime este dva dni pockat, kym sa nevyhadze viac a potom ho vysetri znova a ak nebude vediet ani potom, tak nas posle na rozbor krvi.
@cestovatelkaandrea sestrina mala ma kiahne. ale na niektorych miestach to vyzeralo ako poprhlenie zihlavou a nakoniec sa z toho vytvorila kiahnicka,, moj maly ich zacal mat tiez dnes, ale zatial malicko vyrazok. ale sprievodne znaky ako vysite, kasel, sopel, zapalene oci a teplota okolo 38
@xlucia ale ano, je to mozne. V nl je sekta, ktora deti vobez neockuje, ziadna ina zdrav. starostlivost. A preto je v tej oblasti EPIDEMIA. Ludia sa boja ist do obchodu, skoly, prace. Aj v spravach o 20,00 hovorili,ze najohrozenejsie su deti do 1roka. Vyzyvali, kto nemusi, nech v tej oblasti nikde nechodi, necestuje... KEd uz su holandania vystraseni, tak asi na tom nieco bude.
tu sa ockuje prosti osypkam v 14.m NL vladu napadla "super" myslienka- ockovat deti uz v 6.m
@xlucia ale ja byvam v Holandsku a veru je to tak. a aj obdobie kiahni je teraz u nas. takze nic prekvapujuce. zajtra sem dam fotky drobca nech vidis, mozno poradis co je to
@ellahop
@xlucia tak po dnesnej opatovnej kotrole, doktorka skonstatovala, ze drobec mal kiahne. vyhadzal sa iba na rukach (asi 15 chrasticiek) a dve na nohach. tym padom to vraj moze dostat este raz, lebo vysev sa neprejavil plne ako sa ma. takze ani imunita na tuto chorobu sa asi u neho poriadne nevyvinula. tie vyrazky co mal po tele ako spenldikovu hlavicku, bolo vraj ine virusove ochorenie, ktore sa kvoli kiahnam zosilnelo. mozno keby nemal kiahne, tak by sa ani tak moc nevyhadzal a v pondelok by to nevyzeralo na zaciatok osypok.
pytala som sa doktorky, ci je mozne mat dve detske choroby naraz a povedala, ZE JE TO MOZNE. takze drobec mohol mat kludne kiahne aj s osypkami dokopy. ale som rada, ze to osypky nakoniec neboli. A dufam, ze sa nimi ani nenakazime, kym nebude drobec zaockovany.
@ervenka to uz je len super myslienka, natrepat do maleho babatka BMR ockovanie. viem co to robilo so starsim a to mal cca 16mesiacov.
@cestovatelkaandrea podobne. JA som za ockovanie, ale myslim,ze uz teraz je to "o hubu" neviem si predstavit, co sa bude diat s babatkami neskor, ak to prejde. NEch zije ta ich tolerancia vierovyznani. 😝 Hlavne,ze sa jedna o sektu. Zase kvoli par trubkam bude potrestana aj vacsina...
@ervenka ale ked ti pride ta pozvanka na predcasne ockovanie na BMR, tak mas predsa pravo to odmietnut. Nam ked to pride tento alebo buduci tyzden, tak to jednoducho zrusim. Ideme na 3 tyzdne na dovolenku a ked sa vratim, tak ho maju ockovat 5kombinaciou. Takze do novembra by uz fakt mohli pockat aj s BMR. A mozno bude po epidemii, ked sa vratime z dovolenky a predcasne ockovanie nebude potrebne.
@cestovatelkaandrea ani my ich nemame ale riadny zapal hornych dychacich ciest a tie vyrazky su z teploty, ktora u nas neklesala pod 38.5. nakoniec nam dali celopslosne antibiotika, co si myslim, ze uz mohli urobit hned, kedze toto sa nam opakuje kazde leto
@cestovatelkaandrea epidemia osypok??? to tazko. a sucasne epidemia kiahni??? este tazsie.
ale inak dieta vzdy dostane iba jednu chorobu. obom chorobam nabiehaju pluzgiere rozdielneho vzhladu aj inych castiach tela.
popis viac