Dva rady zubov. Máte nejaké skúsenosti?

lucia29
19. feb 2011

Ahojte mamicky, mam taky velky problem. Moj syncek ma 17 mesiacov a vychadzaju mu zubky. No na tom by nebolo nic zle, keby mu nevisli 2 zubky vedla seba. 1 mu vysiel normalne z kosti a ten 2 vedla neho z vnutra dasna. A je to na odoch stranach rovnoko. Aj spolu mu vysli a rastu. Mate nejake skusenosti??? Som nestastna ☹ , lebo ma strasia, ze mu nasilu otvoria usta na zubnom /lebo sam ich neotvori/ a mu ich vytiahnu. Prosim o pozitivne skusenosti!!!!!

cicimotinka
19. feb 2011

Pokiaľ nájdeš dobrého zubára, nemusíš sa ničoho báť... My sme boli s malým, mal 14 mesiacov, pusu mu síce otvoril nasilu, ale nejakým takým hmatom, že malý bol v pohode... plakať začal až potom, keď to trvalo dlhšie, ako zvládal... mali sme iný problém...sestričky boli milé, doktor super, malý sa povozil hore-dole na kresle... Hlavne buď v pohode Ty... malý to bude cítiť a bude pokojnejší... držím palec... 😀

babulina
19. feb 2011

som asi precitlivela matka, no tam kde by otvarali pusu dietatu nasilu kvoli prehliadke tak tam by som uz dieta nabuduce nepriniesla
ja som prvykrat nasu asi v roku a pol zobrala k zubarke, doteraz sme boli vlastne trikrat a z toho otvorila pusu len raz, lekarka to brala v pohode, skor sa pytala mna - kolko ma zubov ako sa mi javia, ako umyvame zubky a poradila kefku pastu, mozno by som skusila najprv telefonicky si overit u lekara do akej miery je to problem a mozno to az take tragicke nebude, drzim paste nech nic nasilneho vam robit nebudu

saxana123
20. feb 2011

a nie sú to náhodou stoličky? Lebo aj ja som sa tak zľakla, keď prckovi vyšiel prvý kúsok, ten špicík zo stoličky, sa zaklonil, rehotal sa a ja som si všimla zvnútra ďasna - úplne mimo radu zúbkov biely kúsok zubu, o pár dní sa pridal druhý, taký istý, ale zvonku, od líčka, zdalo sa mi to hodne vysoko v ďasne a nakoniec to bol jeden celý veľký zub 😅 zadná stolička. Ale tiež to na začiatku vypadalo jak keby je žraločie mláďa 😎 dva rady zubov.

zucha
20. feb 2011

chapem tvoj strach s toho, ze budu musiet malemu pozriet do ust. Ja sama som sa k tomu este so svojimi detmi neodhodlala z toho isteho dovodu. Ale k tvojmu problemu - myslim si, ze to budes musiet riesit lekarskou cestou. Tieto "netradicne" zuby mozu (ale nemusia) sposobit velke tazkosti, co sa tyka bolesti hlavy, samotnych zubov,...... Ten zub totiz moze tlacit na ine a tak dochadza zakonite k nejakej deformacii v ustnej dutine. Co ale nemusi byt vas pripad - to opakujem. No a mliecne zubky sa riesia asi inak, ako uz staly chrup.
Moc, moc drzim palce, ale radsej doporucujem to riesit.

lagoonka
21. feb 2011

Ahoj, ja som zažila podobnú paniku, keď môjmu drobcovi začala rásť taká akoby ihlička zboku stoličiek. Najskôr som myslela, že je to ďalší zub, lebo na dotyk to tak pripadalo. Napokon som sa odhodlala zájsť k detskej zubárke, nech sa mu na to pozrie, no tá mi kázala nechať to tak, že sa to stáva... Informácia úplne profesionálna ničnehovoriaca 😠 No čuduj sa svete, ono to časom niekde zmizlo 😕 Neviem či odpadlo alebo čo, no fakt to zmizlo. Určite choď k zubárke. Ak je to skutočný echtovný zub, určite bude vedieť čo s tým. My máme teraz inú zubárku a tá je fakt skvelá... Škoda, že som o nej nevedela už vtedy... Držím palce!!!

zora256
18. jún 2016

@lucia29 Dobrý deň!AKo ste dopadli?Mne sa zdá žemôjmu 2 ročnému synovi rastú za očnými z oboch strán zuby ☹ na preventívku sa chystáme vjúli.