Dusivý kašeľ z hlienov

lienka951
17. aug 2024

Ahoj holky,

Neviem co robit, dcera 13m. kasle a dusi hlienmi.
Od nedele (dnes je sobota) mala teploty 38 ktore sme zrazali 2dni a kedze sa to stale vracalo , utorok som sla k lekarke . Dala je ATB Suprax a Uniflox nakolka mala sopel a cevene hrdlo. Teploty pomaly ustupila , ale ma sopel a kasle, je pocut ze je to s hlienov. V noci sa na to budi a place… neviem co robit a ako jej pomoct. Sople odsavam a dnes som jej kupila sirup ale je narocne to do nej dostat… premyslala som aj nad pohotovostou.
Prosim poradte co robit

lilinka76
17. aug 2024

@lienka951 na riedenie hlienov je aj liek solmucol, dostať to aj v takých sačkoch, je to granulát pomarančovej chuti, predávajú to v rôznych koncentráciách. Len prečítaj na nete pribalový leták, či to môže v jej veku. Zarobíš s vodou do štamperlika, štrngnete si a zapije čajíkom. To sa jej možno bude páčiť. Ale čítaj vhodnosť k jej veku.

lilinka76
17. aug 2024

@lienka951 Ale nedávať večer, lebo ju bude dráždiť viac. Iba do cca 16:30 hod., večer niečo na utlmenie kašľa.
A ak sa dá, podložiť na spinkanie vyššie hlavičku, aby hlieny nezatekali.
Ja keď som bola s deťmi doma, v izbe nám na jednoplatničke vrela Vincentka a ja som sa s deťmi hrala v izbe a dávala pozor, aby sa neobarili...

dzulli1980
17. aug 2024

Na noc jej daj antihistaminiká.

b_mommy
17. aug 2024

@lienka951 Stoptussin u nás zaberal na celý priebeh kašľa od suchého až po vykasliavanie. Na dráždivý kašeľ z hlienov sme dávali ešte polku dithiadenu pred spaním aby sa vôbec aj mohla vyspať a hrudník mastili jazvečou masťou alebo aj obyčajnou bravčovou. A to sme si tých kašľov prešli do mesiaca minimálne jeden raz..