Dusivý kašeľ u 3r.

viva13
4. dec 2018

Prosím poraďte syn v kuse kašle nejaký účinný domáci recept.Dostali sme včera bronchipret a summamed.celu noc sme nespali čo malý stále kaslal a teraz cez den tiež.mali sme teploty 38.9C klesla teraz mame 37.5C Soplik mame na to nemáme nič.

lenka0033
4. dec 2018

@viva13 cibulovy sirup z medom . A to Vam nedala atb doktorka?

viva13
autor
4. dec 2018

@lenka0033 ten mi nechce piť summamed sú antibiotiká veď som napisla

lenka0033
4. dec 2018

@viva13 sammamed su atb? To som nevedela. Sirup sa u menších deti dava lepšie ako tabletky. Môžete skúsiť dať do jogurtu ak sa moze ci do presnidavky, na lyzicu džúsu,čaju,polievky. Jedine este zmeniť na tabletky zo sirupu.

lenka0033
4. dec 2018

@viva13 na soplik pamycon do nosa, nasivin, morská voda do nosa. Na kašeľ este je bromhexin, ambrobene je tiez dobry, aj mucosolvan sirup. Buďte rada, že ste nedostali sirup zinnat...este je augmentin duo atb. Moze to dr aj zmenit na iny liek

viva13
autor
4. dec 2018

@lenka0033 my sme len včera liekydostalu chcela som to urýchliť zle sa mi pozerá na dieťa že sa trápi.

jennyska
4. dec 2018

@viva13 Na rýmu je dobré do místnosti, kde zrovna jste, nakrájet na talířek cibuli - uvolňuje silice a ty pomáhají rozpouštět ucpaný nos hleníky, dále čistit nos např. Physiomerem nebo jinou mořskou vodou. K zahození není ani vincentka. Taky bych zvážila využití kapucínky, ideálně pupenové - působí na dýchací cesty (rýma, kašel). Jinak cibulový čaj 3-4 denně, dobrý je i odvar ze šalvěje 1-2x denně (rýma), cibulový sirup je fajn na vlhký kašel, když už vykašlává. Jakmile je kašel dusivý, tak hodně větrat, ať je doma vlhčeji, jinak šáhnout po klasické medicíně typu Stoptussin. Držím palce! 🙂

lenka0033
4. dec 2018

@viva13 ja ti rozumiem no to hned nezabere, nám zaberajú atb az na piaty šiesty den. Syn bol chorý od septembra, dvoje rozne atb a potom este tretie. Bol da 3 týždne a potom dalsie 2 kym bol ok. O 4 dni na to chytil v skole ovcie kiahne. Som myslela,ze ma porazí. V septembri nastúpil a ani tam poriadne nebol, stale je doma kvoli chorobe

saraz
4. dec 2018

@viva13 tiez som za cibulu s medom, ale syna musim do toho nutit. Teraz sme si presne tym presli, teploty nad 39, kasel a soplik. Tiez ma summamed, nastastie jemu chuti, ale zabral az za tri dni. Boli to tazke dni, takze vela sil prajem.